Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 15

• 59 072
  • 728
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
Петя, това първото наистина много мирише.

# 691
Така е, но пък върши работа 😊

# 692
  • София
От латекс, плочки тн лесно, там с чиста белина и след 10мин е чисто, обаче това като пада от стената...?
https://leaf-group.com/bg/casopal-plus-nano-var-za-unishtojavane-na-muhal.html гледам това, обаче цвната е потресаваща
Та по точно въпросът ми е не с какво се маха мухъл, а с какво се маха от такава нестабилна повърхност, ако някой има опит. В смисъл няма да стане с препарати на хлорна основа, изискващи и много плакнене... Ще пробвам малки участъцис перхидрол и оцет...
Церезита е вариант ако тръгна да боядисвам. 👍 Обаче не ми се занимаваше точно сега като застудява.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 18:10 от Angel_Dust

# 693
Церазитът не сваля боята и не избелва. Той не е само белина! Пръскала съм върху светъл цвят латекс. Не съм бърсала след това.
Ако пробваш с оцет, гледай да е бял оцет. Той върши работа.

# 694
И аз препоръчвам Церезита, не променя цвета на латекса.

# 695
Тя го иска за варова мазилка/боя, но също както при латекса, не мисля, че ще има проблем с нея.

# 696
С какво чистите стените ? Бял латекс. Кучето постоянно скача на едно място до входната врата и има мръсно от лапите му. Пробвах с тази магическа гъба, маха мръсотията, обаче после се виждат местата на които съм минавала.

# 697
С обезмаслител и микрофибърна кърпа.

# 698
  • на последния етаж
Лита, моята мивка Тека е 10 годишна и я почиствам с Viakal , с него чистя и батериите и в кухнята и банята, много съм доволна! Никога не оставам без него в къщи, чистя и плочките и WC, за мен е страхотен препарат!
Благодаря много, Natt***!
А от къде го купуваш?

# 699
От различни магазинчета за перилни и почистващи препарати
( Кралица Чистница, магазинчета паралелен внос, Метро).

# 700
  • Пловдив
Здравейте, с какво да изчистя силно замърсена баня, която не е поддържана редовно? Не понасям Доместос и подобни силно миризливи, та трябва да не е нещо с хлор.

# 701
С обезмаслител.

# 702
Ако е натрупан варовик, с киселина. Оцет, лимонена киселина (не мирише) или препарат на такава основа.

# 703
  • Пловдив
Утре ще я видя, даже не зная точно в какво състояние е, но най - вероятно има доста наслоен варовик, може и мухъл да има. Последен ремонт на банята е правен преди 30г и не е чистена последните години качествено.

# 704
Ако има мухъл, няма да избегнеш миризмата на хлор. Всички препарати съдържат, даже и "безхлорните" съдържат някое хлорно съединение и си миришат. Особено ако ще се боядисва или ремонтира, е важно да не се запечати мухъла отдолу.

Общи условия

Активация на акаунт