Съвети от дерматологa д-р Иван Пеев: Проблемна кожа, подходящи процедури и грижи

• 94 433
  • 1 132
  •   1
Отговори
# 1 035

Здравейте,

Този вид образувание на лицето ми излезе преди около година и не минава. Излиза някакъв секрет и не се затваря. Вашите колеги ми изписаха Роакутан, като аз не искам да приемам толкова силно лекарство и отказвам лечението с него. Доста четох за лекарството пише, че лекува само първопричината, а не същината на проблема.

Здравейте,

От снимката забелязвам единствено белег. Ако имате тежко акне, което причинява белези, действително Роакутан е вариант за лечение. Първопричината е именно същината на проблема. Истината е, че при акнето, а в частност и в медицината, никой не може да даде 100% гаранция за каквото и да е. Но терапията с Роакутан е една от най-ефективните за акне, когато другите методи не помагат.

Поздрави!

# 1 036
Здравейте д-р Пеев! От няколко месеца ми се появи петно на шията и не изчезва. Стои зачервено по краищата, не е подуто, нито ме сърби , просто не изчезва и не знам какво е, досега не съм имала такива петна. Ако може да кажете какво е и да ме посъветвате какво да предприема.

# 1 037
Здравей те д-р Пенев, дъщеря ми на 16 год.  От 12 годишна е с акне средна степен без белези. В момента приема антибиотик и се маже с локален антибиотик. Ефектът към момента е минимален. Каква лазерна процедура бихте ни препоръчал и да ли е удачно за тинейджър . Благодаря!

# 1 038

Здравейте, това на касъв обрив ви прилича?

# 1 039
Здравейте д-р Пеев! От няколко месеца ми се появи петно на шията и не изчезва. Стои зачервено по краищата, не е подуто, нито ме сърби , просто не изчезва и не знам какво е, досега не съм имала такива петна. Ако може да кажете какво е и да ме посъветвате какво да предприема.

Здравейте,

Това петно може да бъде поне 10 неща, за които се сещам. Съветвам ви за консултация с дерматолог.

Поздрави!

# 1 040
Здравей те д-р Пенев, дъщеря ми на 16 год.  От 12 годишна е с акне средна степен без белези. В момента приема антибиотик и се маже с локален антибиотик. Ефектът към момента е минимален. Каква лазерна процедура бихте ни препоръчал и да ли е удачно за тинейджър . Благодаря!

Д-р Пеев Simple Smile

Здравейте,

Опитът с лазерите при акне е доста ограничен. В момента има само един регистриран лазер от FDA за терапия на акне, но лично аз нямам опит и наблюдения. Има много лазери, които подпомагат лечението за акне в някои аспекти, зачервяване, омазняване и др. Вашият дерматолог трябва да Ви посъветва коя терапия или комбинация е подходяща за Вашата дъщеря. От моята практика аз прилагам комбинация от домашно лечение, пилинги/почистване/Nd:Yag лазер.

Поздрави!

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 11:24 от Рaдост

# 1 041

Здравейте, това на касъв обрив ви прилича?

Здравейте,

Моля да направите консултация с дерматолог.

Поздрави!

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 11:24 от Рaдост

# 1 042
Здравейте, така изглежда гръбчето на сина ми от известно време. На 2,7 години е . Виждам ,че има малко странично и на дупето. Попринцип е с гъша кожа на лицето ,обаче тези пъпчици изглеждат различно и не мисля ,че е това.

# 1 043
Привет д-р Пеев! Имам розацея, която не се засилва от слънце, но от студ и вятър. Понякога уж безпричинно ми излизат малки червени пъпчици, които са без връх, по цялото лице. След последната такава "криза" взех да мажа вечер азелаинова киселина, склед което нанасям едно масло за лице, което реално е микс масла - макадамия, кернел, жожоба, конопено семе и още.

Сутрин пръскам лавандулова вода, серум и крем за хидратация. От време на време мажа и крема с микросребро за атопична кожа на wooden spoon, който го дават подходящ и за розацея.

Мислите ли, че има нещо, което правя  в тези двете рутини грешно и  има ли храна, която бихте препоръчали да наблегна или да спра? (вегетарианка съм)

# 1 044
Здравейте, д-р Пеев,

преди 10 години успях да излекувам лихен рубен планус с фототерапия, беше се разпространил по глезените, китките, устната. Остана само едно петно на глезена, което не искаше да изчезне, периодично се появяваше сърбеж и все го разчесвах и разранявах, от време на време го мажех с тридерм или подобни и ето че след 10 години от големина на грахово зърно стана колкото един железен лев и много разразнено, твърдо, люспесто. От месец не го мажа с нищо поради инвитро процедури, в момента съм 5+ гестационна седмица и не зная как да го третирам.

Може ли съвет как да облекча сърбежа и разрастването на петното предвид по-особеното ми положение.

Благодаря много

# 1 045
Здравейте д-р Пеев от един месец имам силна сухота в устата, усещам езика си парещ, надут, болезнен. Понякога ми излизат и червени петна по гърдите, нямам алергии на тестване на ръка, подозирам че имам мастоцитна активация и висок хистамин, но правя реакции вече към всякаква храна, а езика ми постоянно изглежда така. Алергия ли е, инфекция или някой вирус, моля да ме насочите какъв доктор да посетя. Правих си тест за гърлен секрет и не се изолира нищо. Имам и червена лигавица в носа и задна хрема. Имам и трудно преглъщане. Много се притеснявам. Извинете за неприятните снимки. Както отгоре така и отдолу има множество прозрачни мехурчета, понякога се появяват и червени такива.

# 1 046
Здравейте!
Моля препоръчайте добавки/шампоан за силен косопад при момиче на 16 години.

# 1 047
Здравейте, д-р Пеев!

Въпросът ми към вас е свързан с неоперативните методи за повдигане на горен клепач. Чувала съм, че има т. нар. неоперативна блефаропластика, но не знам подробности и нямам отзиви от познати за процедурата.

Можете ли да споделите накратко и за други неоперативни методи за повдигане на клепача?

Има ли интервенции, които са с траен ефект? Тоест да не става дума за процедури, които да се правят на всеки месец, през 3 месеца и т.н.?

И какво е Вашето професионално мнение за процедурата, която би имала най-добър, видим ефект?

Много благодаря предварително!

# 1 048
Здравейте, така изглежда гръбчето на сина ми от известно време. На 2,7 години е . Виждам ,че има малко странично и на дупето. Попринцип е с гъша кожа на лицето ,обаче тези пъпчици изглеждат различно и не мисля ,че е това.

Здравейте,

Тези пъпчици приличат на кератозис пиларис (гъша кожа), което се връзва и с тази по лицето.

Поздрави!

# 1 049

Здравейте д-р Пеев.Може ли да ми кажете дали е опасна тази бенка .Намира се на крака на сина ми ,които е на 10 години. Тя му е още от раждането.Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт