Съвети от дерматологa д-р Иван Пеев: Проблемна кожа, подходящи процедури и грижи

• 110 517
  • 1 288
  •   2
Отговори
# 1 155
Скрит текст:
години ми излизат такива на седалището. Стават големи абцеси,много болят и когато се спукат тече гадно миришеща гной. След това остават белези. И азитромицин съм пила и още един,мазах се с фусидин,с адвантан и пих хранителни добавки. Ефект няма. Диагностицират ме с фоликулит. Възможно ли е това да е акне инверза и за това да не ми минава. Излизат нови и нови бучки. Благодаря

Здравейте,

Много е вероятно да е акне инверза. Посетете дерматолог. Специалист в областта е проф. Христакиева - Стара Загора.

Поздрави!

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 13:53 от Рaдост

# 1 156
Скрит текст:
здравейте д-р Пеев,
Тези неща какво може да са

По принцип се появяват около юли-август. До сега имах 1-2 по гърба, изчезват сами в рамките на няколко седмици, но тази година излезнаха ми повечко по краката и се притесних от какво може да са🤔 ? Какво да предприемам? Ходим много често на плаж/ няколко пъти седмично, не сърбят и нямам дискомфорт.

Здравейте,

Посетете дерматолог, когато са налични. Не мога да определя от снимката, за да Ви дам други насоки.

Поздрави!

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 13:53 от Рaдост

# 1 157
Скрит текст:
Здравейте, д-р Пеев!
Април месец козметик ми направи процедура радиочестотен лифтинг. На следващия ден кожата ми беше зачервена и със сърбеж. Това отшумя, но няколко дни по-късно забелязах, че кожата на челото ми има леки тъмни петна, които са големи, но не с ясно  оформени граници. Към момента използвам само слънцезащита 50+ Вече 2 месеца не са изчезнали. Може ли да ми препоръчате какво да направя? Благодаря Ви!

Здравейте,

Вероятно има хиперпигментация вследствие на възпаление след тази процедура. Продължавайте със слънцезащитата и може да мажете серум/крем антипигмент на Юсерин и серум Мела Б3. Ако няма подобрение, заповядайте есента на консултация, за да обсъдим подходяща терапия.

Поздрави!

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 13:54 от Рaдост

# 1 158
Скрит текст:
Здравейте, детето ми е на 3 години. Имаше 2-3 пъпчици от комар, въпреки че я мажехме с фенистил все се разчесваше. В един момент на тези пъпчици се появи и гной. За 2 дни започнаха да излизат на различни места по тялото. Започват като червено подуто петно и после става раничка с връх. Ще прикача снимки. Моля за мнение какво може да е. Благодаря предварително!

Здравейте,

Вероятно нещо хапе Вашето дете. Консултирайте се с дерматолог, който да изпише подходяща терапия.

Поздрави!

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 13:55 от Рaдост

# 1 159
Скрит текст:
Здравейте! Знаете ли какво може да е това образувание на ръката ми?

Здравейте,

Не мога да гадая по снимката.

Поздрави!

# 1 160
Скрит текст:
Привет от мен! Извинявам се, че се обръщам към Вас, но се преместих се в друг и докато намеря добър дерматолог бих искала да запитам нещо. Забелязах на гърба си кожно образувание, което е от минимум три години, но не ми е правило проблем, тъй като е трудно видимо и достъпно, за да го забележа. От време на време ме сърби и мислих, че е пъпка с коричка, но се оказа, че не е. Някакво образувание е. Питам се карценомен израстък ли е или вид плоска брадавица? Не го пипам и чопля, но се притеснявам като се къпя да не го разкървавя. Опитах се да се снимам и се извинявам ако лошо се вижда.
Благодаря за отговора! Нова съм и малко трудно ми беше да открия къде да напиша моето запитване. Извинявам се, ако тук не е мястото!

Здравейте,

Не виждам нищо притеснително. Вероятно имате фибром или бенка.  

Поздрави!

# 1 161
Скрит текст:
Здравейте доктор Пеев това дали е розов лишей и ако да има ли проблем заради бенката ?

Здравейте,

Моля, посетете дерматолог. Възможно е да са гъбички, които налагат лечение.

Поздрави!

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 13:56 от Рaдост

# 1 162
Здравейте, как може да се излекува фоликулит на скалпа. Лечението до сега е 2 пъти седмично мазане с разреден триклобактер, 2 пъти мазане с Даверцин, само че от него съвсем нямаше ефект и започнах мазане с Фуцидин, от него имаше малко ефект, но сега като изминаха 10 дни и спрях да се мажа, пъпките отново се върнаха. Самите пъпки по време на лечението намаляха, но не изчезнаха. Особено такива пъпки, които са болезнени и подути като цицина. Шампоана ми е на Eucerin за чувствителен скалп, без балсам, и без маска за коса. Моля дайте ми съвет как да се излекува този фоликулит. Благодаря предварително!

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 12:21 от Ability

# 1 163
Здравейте, д-р Пеев! Вече над три месеца се боря с много силен косопад, правила съм многожество изследвания, щитовидни хормони са в норма, но съм с ниски Феритин и витамин Д, на които лекарите, които посещавах, не  отдават значение като причина за косопада. От месец и половина използвам указана ми козметика -шампоан и лосиони, като и приемам желязо, витамин Д и от скоро Приорин, а преди това други таблетки. Подобрение, за съжаление, няма. Дори напротив. При последния преглед при дерматолог се установи наличието на велусни косми и изтъняване на косата. Ежедневно губя по 300-400, понякога и повече косъма на ден. Какво мога да предприема , за да спра косопада? Благодаря ви!

# 1 164
Привет от мен! Извинявам се, че се обръщам към Вас, но се преместих се в друг и докато намеря добър дерматолог бих искала да запитам нещо. Забелязах на гърба си кожно образувание, което е от минимум три години, но не ми е правило проблем, тъй като е трудно видимо и достъпно, за да го забележа. От време на време ме сърби и мислих, че е пъпка с коричка, но се оказа, че не е. Някакво образувание е. Питам се карценомен израстък ли е или вид плоска брадавица? Не го пипам и чопля, но се притеснявам като се къпя да не го разкървавя. Опитах се да се снимам и се извинявам ако лошо се вижда.
Благодаря за отговора! Нова съм и малко трудно ми беше да открия къде да напиша моето запитване. Извинявам се, ако тук не е мястото!

Здравейте,

Не виждам нищо притеснително. Вероятно имате фибром или бенка. 

Поздрави!

Благодаря сърдечно за отделеното време! Хубаво лято!

# 1 165
Здравейте д-р Пеев,
Синът ми е на 12 г.и започват да му излизат пъпки.Също така има сензорен дерматит от бебе. Каква трябва да е правилна грижа в борбата с пъпките през пубертета при дерматит.Благодаря!

# 1 166
Здравейте! Това излезе на нослето на сина ми преди няколко месеца. В началото изглеждаше като пъпка и постепенно порасна. Всъщност излиза за втори път на абсолютно същото място. Първия път сякаш изсъхна и само си изчезна, но сега като се появява за втори път започвам да се притеснявам.

# 1 167
Здравейте, др Пеев! Тези обриви/ екземи ми излиза от години. Лекувала съм ги с фусикорт по препоръка на дерматолог, но изчезват и няколко дена след като спра лечението пак излизат. Така няколко курса и накрая с отказах от него. Тези на средния и безимения никога не изчезват, даже понякога кървясват, но на дланта птгоре пак се появиха. Кърмачка съм, ако има значение. Имате ли някакви съвети?

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 16:43 от Sash i

# 1 168
  • София
Здравейте, намазах си кожата под очите с гликолова и салицилова киселина и сега е червена и малко по-груба. Какво мога да направя, за да я възстановя най-бързо?

# 1 169
Здравейте д-р Пеев,
Тези обриви/пъпчици ми излизат юни месец вече втора или трета година поред. До сега се появяваше на едно място на гърба и стоеше месец/ месец и половина и изчезваше само. Няма сърбеж или дискомфорт, ако не го видя случайно няма как да разбера, че има таково нещо. Иначе си ходя на плаж, къпя се и няма никакъв проблем. Тази година ми излезнаха по двата крака от вътрешната страна и на около 10-на места. Отново без сърбеж и т.н.

първоначално излиза като една малка пъпчица и след няколко дена си увеличава размера и след 1 седмица някъде започва така лющене на кожата по средата/без сърбеж. Котки нямаме и куче имат родителите ми, което го виждам на няколко седмици веднъж. Без да го докосвам и т.н., рядко го докосвам/иначе нямам алергии към животни.
Благодаря и Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт