Съвети от дерматологa д-р Иван Пеев: Проблемна кожа, подходящи процедури и грижи

• 99 984
  • 1 180
  •   2
Отговори
# 1 140
Скрит текст:
Здравейте д-р Пеев какво може да е това? Само по гърдите и гърба е доста се разпространиха благодаря

Здравейте,

Посетете дерматолог. Може и да са гъбички.

Поздрави!

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 09:33 от Рaдост

# 1 141
Здравейте доктор Пеев извинявам се ако вече някой ви е попитал но какво бихте препоръчали между La roche posay Anthelios anti dark spot fluid 50spf или Isdin anti dark spot т.е. кое от двете ще е по-добре за лицето в летните месеци, тъй като се чудя кое да закупя

Здравейте,

И двата продукта са много добри. Ако има как да Ви дадат да ги тествате на ръката от мостра, ще Ви бъде най-лесно да изберете. Но с никой няма да сгрешите.

Поздрави!

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 09:34 от Рaдост

# 1 142
Здравейте др Пеев! Детето ми е на 2 години и откакто се стопли постоянно му се появяват тези бобове. Аз и баща ми също сме с много чувствителна кожа и ни излизат редовно обриви и пъпки, ако нещо ни полази/ухапе. Мажа го с фенистил гел и на бочко гел за след ухапване от насекоми, в продължение на 1 седмица му давах фенистил капки, после ги спрях за около 10 дена и сега не знам дали пак мога да му ги давам. Педиатърката е много спокойна и не дава мн информация освен да го мажа. Вие бихте ли ме посъветвали нещо друго?

# 1 143
Моят въпрос е за транексамовата киселина. Може ли продукти с тази съставка да се ползват лятото, за да се намалят новите пигментни петна, тип мелазма, или да се изчака есента/зимата?

Здравейте,

Може. Няма никакъв проблем. Даже е препоръчително. Разбира се в комбинация с SPF, за да има смисъл.

Поздрави!

# 1 144
Скрит текст:
. Здравейте! Тези мехури се появиха на крака на дъщеря ми през нощта. Събуди се от болка. Не открих никакви насекоми в завивките, но все пак живеем в къща с двор. От какво може да е това? И ако е ухапване от насекомо, може ли да е опасно и колко време след появяването на мехурите трябва да следя за някакви реакции - какви?

Здравейте,

Възможно е да е от ухапване от насекомо. Това прилича на остра токсична реакция. Предполагам, ще отшуми до седмица. Може да мажете кортикостероидни кремове за времето и да пазите от слънце. Ако има общо неразположение и болка, посетете дерматолог.

Поздрави!

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 09:35 от Рaдост

# 1 145
Скрит текст:
Здравейте др Пеев! Детето ми е на 2 години и откакто се стопли постоянно му се появяват тези бобове. Аз и баща ми също сме с много чувствителна кожа и ни излизат редовно обриви и пъпки, ако нещо ни полази/ухапе. Мажа го с фенистил гел и на бочко гел за след ухапване от насекоми, в продължение на 1 седмица му давах фенистил капки, после ги спрях за около 10 дена и сега не знам дали пак мога да му ги давам. Педиатърката е много спокойна и не дава мн информация освен да го мажа. Вие бихте ли ме посъветвали нещо друго?

Здравейте,

Пробвайте да мажете с фуцикорт за 5 дни. И задължително използвайте репеленти, когато е навън.

Поздрави!

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 09:35 от Рaдост

# 1 146
  • Варна
Благодаря!

# 1 147
години ми излизат такива на седалището. Стават големи абцеси,много болят и когато се спукат тече гадно миришеща гной. След това остават белези. И азитромицин съм пила и още един,мазах се с фусидин,с адвантан и пих хранителни добавки. Ефект няма. Диагностицират ме с фоликулит. Възможно ли е това да е акне инверза и за това да не ми минава. Излизат нови и нови бучки. Благодаря

# 1 148
здравейте д-р Пеев,
Тези неща какво може да са

По принцип се появяват около юли-август. До сега имах 1-2 по гърба, изчезват сами в рамките на няколко седмици, но тази година излезнаха ми повечко по краката и се притесних от какво може да са🤔 ? Какво да предприемам? Ходим много често на плаж/ няколко пъти седмично, не сърбят и нямам дискомфорт.

# 1 149
Здравейте, д-р Пеев!
Април месец козметик ми направи процедура радиочестотен лифтинг. На следващия ден кожата ми беше зачервена и със сърбеж. Това отшумя, но няколко дни по-късно забелязах, че кожата на челото ми има леки тъмни петна, които са големи, но не с ясно  оформени граници. Към момента използвам само слънцезащита 50+ Вече 2 месеца не са изчезнали. Може ли да ми препоръчате какво да направя? Благодаря Ви!

# 1 150
Здравейте, детето ми е на 3 години. Имаше 2-3 пъпчици от комар, въпреки че я мажехме с фенистил все се разчесваше. В един момент на тези пъпчици се появи и гной. За 2 дни започнаха да излизат на различни места по тялото. Започват като червено подуто петно и после става раничка с връх. Ще прикача снимки. Моля за мнение какво може да е. Благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 00:46 от krise

# 1 151
Здравейте! Знаете ли какво може да е това образувание на ръката ми?

# 1 152
Привет от мен! Извинявам се, че се обръщам към Вас, но се преместих се в друг и докато намеря добър дерматолог бих искала да запитам нещо. Забелязах на гърба си кожно образувание, което е от минимум три години, но не ми е правило проблем, тъй като е трудно видимо и достъпно, за да го забележа. От време на време ме сърби и мислих, че е пъпка с коричка, но се оказа, че не е. Някакво образувание е. Питам се карценомен израстък ли е или вид плоска брадавица? Не го пипам и чопля, но се притеснявам като се къпя да не го разкървавя. Опитах се да се снимам и се извинявам ако лошо се вижда.
Благодаря за отговора! Нова съм и малко трудно ми беше да открия къде да напиша моето запитване. Извинявам се, ако тук не е мястото!

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 09:17 от Рaдост

# 1 153
Здравейте др Пеев
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 20:09 от bubanka

# 1 154
Здравейте доктор Пеев това дали е розов лишей и ако да има ли проблем заради бенката ?

Общи условия

Активация на акаунт