Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 8

• 33 190
  • 719
  •   1
Отговори
# 555
Е ти сравняваш ябълки с круши Grinning Първите два са със стоманена тенджера, не казваш това колко ти е важно или не. Ама единият е комбиниран с еърфраер а другият не е. На Про Плюс вътрешният съд е с дръжки а на другият не, което всъщност не е чак такъв дерт какъвто очаквах, моят е с такъв съд и пак лесно се хваща и вади но все пак. Третият път и той не е комбиниран, но и тенджерата е незалепваща, някои пък на това си държат.
За готвенето - сигурна съм че всичките готвят, но ти по какво ги сравняваш и какво искаш?

# 556
  • Paris, France
За много години! Живи, здрави и вкусно нахранени да сте! 🥂

Да, важно е да се знае какво искате да правите с уреда, дали ще е единствения уред с функция налягане и air fry. Примерно мене автоматично бързо изпускане на пара не ме бърка да няма, защото никога не готвя в него броколи или нещо, за което половин минута повече е фатална. Моят изпуска парата сам като свърши програмата, като третия показан. Това ме дразни, защото рязката смяна на температурата пръсва зърната на бобовите, а и е загуба на енергия. Третият показан е същият, с абсолютно същата купа като на моя, но моята е 5л. Вече 13 години работи и купата е като нова. Не бих си купила третия, защото не пече на долен реотан. Има опция да се докупи горен капак.

На първите два са им иноксови купите, което е голям негатив ако искате да печете кекс и хляб като във фурна, на долен реотан за да се надигне добре. Ако няма да печете директно в купата е идеално, защото лесно се мие без да се драска, и в миялна, и на ръка. Лесно се и чисти от котлен камък с оцет или лимон.

Понеже държа на печене на долен реотан, а нямам място за много уреди, бих си купила тази ако искам и горен реотан:

https://www.amazon.fr/Cecotec-programmable-multifonction-couverc … sc=1&gad_source=1
И тази ако не искам air fry:

https://www.amazon.fr/dp/B07Z9F91N5/ref=sspa_mw_detail_1?ie=UTF8 … ZXRhaWwp13NParams

Ако държа да готвя в и бокс, бих и купила втора, иноксова купа.

Недостатъците и са, че няма опция да изпуска сама налягането, купите нямат дръжки, капакът за налягане не може да се мие в миялна и че програмите се избират с въртящо се копче, което може да се скапе след време.

Плюсовете са, че има избор на температури, тегли продуктите, има керамична купа за бавно готвене (купува се допълнително), не заема много място на плота, имат резервни купи, гуми и други части.

Ninja имат много хубави комбинирани уреди. Този, например:

https://ninjakitchen.fr/produits/multicuiseur-smartlid-14-en-1-n … cp-zidOL750EUDBCP

# 557
Сигурно е коментирано някъде, но не го откривам. На снимките стоманената купа на инстанта изглежда с различен цвят отвътре и отвън. Така ли е или е от светлината?

# 558
  • София
Сигурно е коментирано някъде, но не го откривам. На снимките стоманената купа на инстанта изглежда с различен цвят отвътре и отвън. Така ли е или е от светлината?
На моя е с еднакъв цвят. Може би на комбинираните уреди се различава?

# 559
Аз съм с комбиниран уред (Инстант пот дуо крисп) и стоманената купа е с един цвят отвън и отвътре.

# 560
Базовия гледах, но може би е от снимките или при мен излизат така:
https://instantpot.bg/produkt/duo/

# 561
  • софия
Имам нужда от помощ: предстои дъщеря ми да се справя с битовизмите сама. Идеята е да сложи продукти, да прави каквото прави, колкото прави през деня и като се прибере да има ядене. Нещо, което ще помогне на студент да си готви, без да е твърде ангажиран с това и без да има опит с готвене, и без да умирисва твърде много (по възможност, предполагам). Нямаме уреди за подобно готвене, не сме били в ситуация да е далеч и да знаем как се справя, но с помощта на момичетата от бързите отговори се насочих към мултикукър с капак за запичане. Нямам идея какви са недостатъците, какво конкретно се гледа, какво е полезно. Уредът ще е само 1, няма да купувам 2-ри, 3-ти, 4-ти.
Пак там ми дадоха умен съвет да го купим и пробваме заедно преди да я оставим сама да се бори, та ще започна да следя и ще го вземем по-рано.
Без цената да е водеща, кой от тези модели и какъв обем бихте избрали за описаната ситуация:
Ninja Speedi Multicooker
Instant Pot Pro Crisp 11-in-1
COSORI Pressure Cooker, 9-in-1
Много ми харесва и предложеният от невена, но по описание и многото функции Multicuiseur SmartLid 14-en-1 Ninja Foodi MAX
Или друг, който е подходящ?

Благодаря за отделено време.

# 562
Аз съм доволна от Instant pot. Каквото и да съм правила все става хубаво.

# 563
Звънче, ние имаме Tefal cook4me connect и сме много доволни, защото е много опростено всичко, на български. Първи такъв уред ни е и свикнахме и разучихме много бързо. На екрана пише абсолютно всичко. И грешки, и програми от там избираш. Имам намерение да се сдобия с 2ри и тогава ще заглеждам Нинджа и Инстант пот, които съм сигурна, че са по-добри, но ми се виждат по-сложни.

# 564
  • Paris, France
Идеята е да сложи продукти, да прави каквото прави, колкото прави през деня и като се прибере да има ядене.

Значи искате нещо, което да има функция бавно готвене, така ли?

Соsori да отпадне, че няма кой знае какви функции.

Ninja 14 in 1 има функция бавно готвене.

Ninja speedi го имат и тачат доста студенти. Не знам дали готви бавно. Май не. Няма функция налягане, но ако искате въглехидрат + печен протеин, има рецепти за 15 до 30 мин от слагане на продуктите.

Да предложа още един уред, Olla GM H deluxe fry. Също има горен капак. Капакът за налягане е отделен. Прави всичко, което ви трябва + тегли продуктите. Все едно имате мултикукър за 6л и air fryer за 3л (понеже площта е по-малка. Пече и кекс, като тестото се излива направо в купата. Първо се пече на долен реотан, после на горен. Много рецепти има в интернет. Ако дойде без упътване на вашия език и не разбирате испански, пишете им и пращат pdf!.

Има допълнителни купи, купа за слоу от глина, прави кисело мляко и ферментира. Вдига до 200°С на долен и на горен, но не може да работят едновременно.

За сам човек е екстра. Ако моята се развали, нея ще взема. 4 възрастни сме у дома. Не заема много място на плота.

Прави всичко, което Cookeo и Cook4me правят без вадене на налягането + пържи в много мазнина, пече кекс.

Само да и купите още една купа + силиконов капак, та да не пресипва и да си има чиста.

Ако не иска да готви в съд с покритие, има допълнителни от неръждаема стомана. Търсите cubeta inox 6l olla gm.

# 565
А, да, Невена ме подсети, че не споменах запичащия капак, който обаче е отделен уред към тока, но върши чудесна работа.

# 566
Звънче, аз за студент бих взела първата показана от теб Нинджа най-вече заради цената. Щом казваш, че няма особен опит в кухнята според мен тези с повечето функции биха я объркали, а те са по скъпи именно заради уж многото функции ,но реално вършат една и съща работа . Всеки един кукър дори и за 100-200 лв да е ще й върши работа, защото почти всички работят на един принцип - готви и като свърши програмата автоматично се включва функцията keep warm ,та като го отвориш храната да е топла.
За себе си понеже не знаех колко ще го ползвам и дали ще ми хареса взех по-базов модел съвсем обикновен тефал за 200лв но вече втора година му спирам тока,тенджери и котлони не съм пипала от както го имам. Дори и такъв обикновен да вземеш,към тях има капаци за по 150 лв ако иска да си пече нещо,но аз за толкова време така и не намерих смисъл от такъв капак и се отказах да си поръчвам.

# 567
150лв за капак... За толкова човек може да вземе един бюджетен еърфраер. То пак зависи и за какво му трябва, разбира се, но при съизмерими цени си струва да се помисли кое да е.

# 568
Аз съм с Косори. Чудесно е,  има всички необходими функции, а и лесно се мие. Запичащият капак на Тефал му пасва идеално.

# 569
150лв за капак... За толкова човек може да вземе един бюджетен еърфраер. То пак зависи и за какво му трябва, разбира се, но при съизмерими цени си струва да се помисли кое да е.
Факт,но понеже е казано че се търси един уред,затова и не споменах фраера.
А пък и такъв капак би бил полезен основно за мусака и ориз , които трудно стават във фраер ,докато капака  по отзиви ,които чета ги запича идеално. Така че всяко си има своите предимства и е въпрос на начин на хранене на ползващият ги.

Общи условия

Активация на акаунт