Отношения между доведени деца и родители

• 13 016
  • 215
  •   1
Отговори
# 120
Прочетох какво е написала. Аз не приемам някой, който и да било да ми се "кара". Не понасям такава динамика в отношенията между партньори. Единият се ядосва и се кара, а другият мълчи и се свива. Това я поставя още от началото в неравноправно положение, все едно тя е още едно дете там. Каквото мъжът реши, това ще става. 

Както и да е, авторката е голям човек, успех й пожелавам.

# 121
Като заживеят заедно ще им стане ясно дали ще могат да се изтърпят.

# 122
Babri, и аз не понасям някой да ми се кара, ама може на мъжа да му е дошло до гуша от номерата и на дъщерята, и на жената.
Не прочетох, да се е подразнила, че обръща внимание на дъщеря й, вместо да пие кафе с нея например.
Аз бих в посъветвала да взима пример от бъдещия си мъж, как трябва да се държи с чуждото дете.

# 123
И на мен не ми направи добро впечатление това, мъжът е с патриархално възпитание и строг. Ако под това се има предвид, че той  приема, че мъжът има водеща роля, а жената - подчинена, аз съм против.

# 124
Babri, и аз не понасям някой да ми се кара, ама може на мъжа да му е дошло до гуша от номерата и на дъщерята, и на жената.
Не прочетох, да се е подразнила, че обръща внимание на дъщеря й, вместо да пие кафе с нея например.
Аз бих в посъветвала да взима пример от бъдещия си мъж, как трябва да се държи с чуждото дете.

Проблемът й в случая е, че детето му е момиче и явно се изживява като стопанката на къщата. Дъщерята се конкурира с жената за вниманието на мъжа. Ако беше момче, щеше да е по-лесно според мен. Мъжът в случая е в по-изгодна позиция, защото тя има дъщеря и ще им е по-лесно да се разбират.
Има го това съперничество между половете и авторката има тепърва чудо да види.

Не знам, на мен изначално не ми допадат отношенията, които тя описва, включителни и как мъжът се държи с нея и аз не бих се набутала там.

# 125
Според мен конкуренцията е между децата. И по скоро неговата се чувства застрашена от нейната.
Като цяло чужди, малки деца са голям главобол.

# 126
Не само. Неговата дъщеря ревнува зверски от жената. Била съм в такава позиция като дете, не е яко. Ако майката я настройва допълнително както беше при мен, авторката ще има да си пати години наред. Ако се роди и общо дете, ще стане още по-зле. Моят баща обаче беше на място и не ми позволи да си разигравам коня. Очерта границите и не ми позволи да ги прекрачвам. Това е важно да се направи от самото начало и гарантира добри отношения в бъдещето.

# 127
Babri, авторката не е написала това. Бил строг със всички, включително и родната си дъщеря.
Между другото, и постъпката на Авторката може да се възприеме като манипулация. “Щом не се справяш с детето си, както аз искам, и колкото бързо аз искам, значи тази седмица съм пас”.
 Авторката, зряла, голяма жена се консултира с психолог за “абсурдната ревност”, както тя описа,(ревност от кого?)но реакциите на 7 годишно дете се описват като върховна манипулация, и то рязко трябва да бъде поставено на мястото му.
А пък колко да е строг с нейното дете, като същото реве 1 час, че иска при него, а последно споделя, че ги заварила да се гушкат и смеят.
И определено, мъжът се справя по-добре с приобщаването на чуждото дете от Авторката.

Факт е, че е строг за еднакви неща с двете деца - как се яде на масата (моята дъщеря е леко злояда и се почва едно мрънкане и въртене) , прибирането на играчките и уважаването на това което сме купили. Все неща за които съм напълно съгласна и го подкрепям. Ако трябва и пред себе си да съм честна - да, изглежда той се справя по-добре от мен, но и като цяло моята дъщеря е много по-любвеобвилна и общителна от неговата (не казвам, че е лошо, децата просто са различни). Та и неговата роля е по-лесна.

# 128
Момичето на мъжа се чувства застрашено заради новите жени в живота на баща му. То така отиграва ситуацията. Опитва се да се държи като майка си, която вече не е с бащата. То не приема раздялата им и затова маркира / брани, имитирайки голяма жена / майка си. Опитва да манипулира и влияе териториално на баща си. Страхува се да не бъде отнет от него или то изместено от вниманието му / обичта. Психологически механизми. Нормални са.
В такъв много тънък момент трябва да се остави то да изрази емоцията си, но и да се постави деликатно граница докъде е здравословно да иска, тропа с краче и изисква.
Тук е важна ролята на бащата и как ще подходи. Трябва да подхвърли леко топката за контрола и в ръцете на авторката, давайки ѝ право на мнение и избор пред детето без да го пренебрегва, но и да покаже, че авторката е вече фактор в  живота им, съвместния.
Децата трябва да се третират еднакво и с адекватност според характерите. Но не и да се оставят до безкрай и без лимит да изискват, капризничат и задават правила.
Детското его е своенравно и капризно, то не е зряло и адекватно – просто иска, иска, иска.

# 129
Авторке, хареса ми това, че мъжът застава зад теб и има, като цяло отношение към вас с дъщеря ти. Мисли,  как на всички да угоди.
Естествено, че ще трябва да балансира между дъщеря си и вас, но важното е, че има желание и не се отказва. Това е мъжко поведение.
Пожелавам ти здраве и щастие всички заедно.

# 130
  • Бургас
Аз желая късмет и разбирателство. Опитайте. Няма да е лесно, но дано си заслужава!

# 131
Carrie_SI, и аз ви пожелавам разбирателство и хармония. Още сте в началото, то двама без деца имат търкания, а с деца съвсем.

# 132
На мен ми допадна това в държанието на мъжа, че разговаря с дъщеря си и я убеждава, че новата жена и детето имат място в техния живот. И детето се съгласява в крайна сметка.
Това донякъде се разминава с идеята ми за патриархален тип, който би наложил волята си безпрекословно и би оставил усещанне за неразбиране и неудовлетворение у своето дете.

Това е негов личен успех и аз намирам за съвсем нормално и похвално, че е споделил цялата случка с авторката. А с кого да сподели, с бившата? Или с мама? Нали се очаква да се сближават все повече и всичко да си казват.

Имам добро чувство за тези отношения.
Само не мога да разбера какво толкова местите три месеца от къща в къща. Британския музей за по-малко ще го преместят. Wink

# 133
Момичето на мъжа се чувства застрашено заради новите жени в живота на баща му. То така отиграва ситуацията. Опитва се да се държи като майка си, която вече не е с бащата. То не приема раздялата им и затова маркира / брани, имитирайки голяма жена / майка си. Опитва да манипулира и влияе териториално на баща си. Страхува се да не бъде отнет от него или то изместено от вниманието му / обичта. Психологически механизми. Нормални са.
В такъв много тънък момент трябва да се остави то да изрази емоцията си, но и да се постави деликатно граница докъде е здравословно да иска, тропа с краче и изисква.
Тук е важна ролята на бащата и как ще подходи. Трябва да подхвърли леко топката за контрола и в ръцете на авторката, давайки ѝ право на мнение и избор пред детето без да го пренебрегва, но и да покаже, че авторката е вече фактор в  живота им, съвместния.
Децата трябва да се третират еднакво и с адекватност според характерите. Но не и да се оставят до безкрай и без лимит да изискват, капризничат и задават правила.
Детското его е своенравно и капризно, то не е зряло и адекватно – просто иска, иска, иска.

Така като си го написала звучи като нещо фройдистко, което трябва да бъде коригирано, а спорад мен просто първокласничката вижда, че в  нейния дом се е настанило друго момиченце, което се гушка и глези с татко и  и заради което на нея и се карат и говорят сериозно.  Няма малко дете, което да хареса подобно нещо.

Авторката си знае дали е полезно за нейното дете до такава степен да се сближава с човек, когото реално познават от половин година. Предполагам, че малката вече е изживяла един развод - не се говори за баща? - ако не потръгне с тоя мъж вероятно ще и бъде доста тежко. Затова повечето хора с деца изчакват.

Но авторката вече се е нанесла, така че и нашите съвети нямат особено значение.

# 134
Колкото и да се напъвате, според мен само си усложнявате живота. То психолози, та след работа да не им се мяркате че да са сами. 50% от времето ще е с вас, ама ще се чудите къде да отидете, само и само мир да има. Да той е казал че няма да позволи на 7 годишната си дъщеря да му нарежда, тя няма директно да му нарежда, просто ще прави манипулации и раздори, накрая ще се изпокарате за нищо.

Общи условия

Активация на акаунт