Случи ми се нещо странно XXVIII

• 82 327
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Креватчетата ни бяха едно до друго на два етажа. Преместиха ме на първия етаж.
Е, не, просто си се прехвърлях в неговото легълце и започвах да го прегръщам, целувам, както правят възрастните. 😁. Нищо повече.

# 166
Объркването е мое. Мислех, че споделяш нещо по темата, а то спам. 😏
И за да не е спам и моето включване ето от вчерашната разходка, едно ясно ❤️. Другите ( не така съвършени) не съм снимала

# 167
Преди години на една спирка на теамвая, до мен застанаха жена на около 30 и дете на видима възраст около 5. Изглеждаха като клошари, мръсни скъсани дрехи, бутаха количка с някакви боклуци. Говореха си и веднага се изумих, детето говореше като възрастен. Гласът си беше детски, но разсъжденията не. Звучеше зряло и тъжно. По едно време си провря на игра главата през решетката,  сложена да пази пешеходците от колите по булеварда. Жената му каза
- Прибери си главата, че ще я размаже някоя кола
-Ами да я размаже, да приключи тоя скапан живот вече. Ама той и предишния беше скапан, и следващия ще е скапан. Ама така е, преди това бях лош..много бях лош.
 Всички това все едно на себе си говореше с някакво примирение. Не звучеше,като да го е чул някъде. Звучеше все едно наистина знаеше.
А погледа му беше като на възрастен, умен, пронизващ.
Тази случка доста ме разтърси и трудно ще я забравя.

# 168
Доста интересни случки има от времето в което не бях чела темата. При мен се появи отново афинитета ми със смъртта. По назад съм писала как усещам близки или не много близки хора, че си отиват. Три дни мислех за свекърва ми и трите дни все се залисвах да се обадя. ММ говори с нея всеки ден и това някак ме успокояваше. Последният му разговор с нея е на 5.9. към 18.30 ч. Всичко е наред. На следващият ден от обяд нататък никой не може да се свърже с нея. Племеникът минал към 21 ч. , видял, че в кухнята свети. Звънял е по телефона, на звънеца и никой не е отворил. Звънна ни и веднага тръгнахме. ММ отвори вратата и каза, че е вътре , паднала пред масата на която е била вечерята й. Телевизорът работи. Обадихме се на погребална агенция, която чакахме около 30 мин. Момчетата от агенцията при вдигането казаха - обаждайте се на 112 , жената е жива. Масивен инсулт, който е получила предната вечер и е лежала около 26 часа на пода. Жива е , но при нейните 84 години и съпътстващи болести лекарите й дават малко време. Казаха, че дори веднага да сме реагирали , при нейната възраст с такъв силен инсулт положението е щяло да бъде същото. Отново си мисля, защо не послушах интуицията си и дали нещо имах възможност да променя. За толкова много години как нито веднъж не предприех никакво действие , когато усещам дамата с косата Disappointed Relieved Много години не ми се беше случвало да я усещам и си мислех, че е защото не искам , защото съм закоравяла от към житейски удари. Уви , не било така.

# 169
  • до най-прекрасния мъж
Аз само не разбрах защо вместо на лекар сте се обадили на погребална агенция. Някак няма логика за мен. Какво ви накара да решите, че жената си е отишла?

# 170
Аз само не разбрах защо вместо на лекар сте се обадили на погребална агенция. Някак няма логика за мен. Какво ви накара да решите, че жената си е отишла?

Логиката е, че хората не са нито лекари, нито патоанатоми, което им позволява грешка

# 171
Явно са се объркали. Дори човекът да е починал, първо се вика лекар, който да констатира смъртта и чак след това траурна агенция.

# 172
  • до най-прекрасния мъж
Явно са се объркали. Дори човекът да е починал, първо се вика лекар, който да констатира смъртта и чак след това траурна агенция.
Да, аз също знам, че така се прави, затова ми стана чудно. В такъв момент човек би изгубил трезва мисъл. Аз също имам много възрастна майка и се замислих.

# 173
То така или иначе, трябва лекар да установи смърт, преди всичко друго.
Може би е от стрес или незнание

# 174
Защото ММ е пипнал ръцете й и са били много студени. Решил е, че е починала. Все пак е на 84 г. и очаквахме един ден да се случи. На 112 му беше казано да търси погребална агенция и в моргата установяват смърт , после издават смъртен акт. Линейките на спешна помощ са само за живи хора!!! Така, че  не очаквайте при такъв случай , особено през нощта да изпратят линейка или да дойде личния лекар, който сладко си спи в леглото.

# 175
Защото ММ е пипнал ръцете й и са били много студени. Решил е, че е починала. Все пак е на 84 г. и очаквахме един ден да се случи. На 112 му беше казано да търси погребална агенция и в моргата установяват смърт , после издават смъртен акт. Линейките на спешна помощ са само за живи хора!!! Така, че  не очаквайте при такъв случай , особено през нощта да изпратят линейка или да дойде личния лекар, който сладко си спи в леглото.
 траурна  агенция  не идва, ако няма  становище  от съдебен  лекар ,смъртен акт  се издава от  ГРАО ,скоро  ми се  случи,( смъртият  акт се издава  с личната  карта  на  починалия)  тази агенция  плаче за  проверка,"ама  искам да  знам  коя е" хахаха......за всеки случай.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 18:04 от Пепи 02

# 176
Защото ММ е пипнал ръцете й и са били много студени. Решил е, че е починала. Все пак е на 84 г. и очаквахме един ден да се случи. На 112 му беше казано да търси погребална агенция и в моргата установяват смърт , после издават смъртен акт. Линейките на спешна помощ са само за живи хора!!! Така, че  не очаквайте при такъв случай , особено през нощта да изпратят линейка или да дойде личния лекар, който сладко си спи в леглото.
В моргата установяват смърт!?
Не може това да е закона.

# 177
  • BG-DE
Глупости, каква морга, лекар издава известие за смърт на базата на което се издава после смъртен акт.

# 178
От прочетеното за мен реакцията на 112 не е била адекватна. Без преглед на медицинско лице  казват на хората да звънят в погребално бюро, позовавайки се единствено на опасенията на мъжа на авторката, който в случая не е мед. лице(!).
За България не се е чувало, но не са малко случаите да приписват смърт на живи хора, събудили се впоследствие на собственото си погребение, а други дори и нямат този повторен шанс.. Да, действията на хората от погребалната агенция също са “странни“, след като липсва официален документ удостоверяващ смъртта.

# 179
  • BG-DE
Силно ме съмнява някой в 112 да си позволи подобен отговор най-вече защото там всичко се записва, а и защото винаги съществува вероятността да е престъпление.    В цялата история за мен единственото странно нещо са реакциите та участниците, ако изобщо това е реална случка. Като човек минал през това да изпрати най-близки хора знам, че първо викаш лекар, тези от Бърза помощ също издават "известие за смърт",  а ако нямаш този документ погребалната агенция идва с лекар, който да го издаде иначе не могат да вземат тленните останки тъй като в него се посочва причината за смъртта, а лекарят удостоверява дали е естествена, защото ако е насилствена трябва да се извика полиция.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 01:34 от Menerva

Общи условия

Активация на акаунт