Случи ми се нещо странно XXVIII

• 82 343
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
О, да. Затова на моите отдавна им забраних телевизията, защото много взеха да се фантазират. Ако искат нещо, пускам по някоя българска приказка в Youtube и това е.

А лошо ли е да фантазират? Може би ако е прекалено?
И на мен ми се струва, че някъде от 10-20 години насам по-често се раждат хора, на които им се удава да поддържат връзка с духовния свят. Дано това да промени света към по-добро.

# 151
О, да. Затова на моите отдавна им забраних телевизията, защото много взеха да се фантазират. Ако искат нещо, пускам по някоя българска приказка в Youtube и това е.

А лошо ли е да фантазират? Може би ако е прекалено?
И на мен ми се струва, че някъде от 10-20 години насам по-често се раждат хора, на които им се удава да поддържат връзка с духовния свят. Дано това да промени света към по-добро.
по-скоро я няма стигмата отпреди години.

# 152
  • Варна
Аз имам спомени от сватбата на родителите ми, реално майка е била бременна с мен 6-7месец. Тя твърди, че най-вероятно са ми разказвали по снимки, какво се е случвало, но аз го виждам като действие.

# 153
Аз имам спомени от сватбата на родителите ми, реално майка е била бременна с мен 6-7месец. Тя твърди, че най-вероятно са ми разказвали по снимки, какво се е случвало, но аз го виждам като действие.
Аз също имам спомен за ситуация, в която не съм била родена. Много е странно, защото аз си спомням ясно, а родителите ми спорят с мен, че това е невъзможно.

Последна редакция: сб, 02 сеп 2023, 19:26 от Nikolova_

# 154
  • София
Преди много години на майка колега беше гледал “Птиците” на Хичкок. Тогава нямаше трейлъри и реклами по телевизията. То май и преди филма в киното нямаше реклами тогава. Някъде в последните 70 или първите 80 години на миналия век ще да е било. Може човекът да го е гледал на видео, не помня. Бях малка и го слушах в захлас как разказва филма. Толкова беше завладяващо, че все едно съм го гледала лично. След повече от 15 години, случайно попадам на пуснат филм на видео. Заглеждам се за момент - аз този филм съм го гледала. Помня актьорите, сцената, светлината, диалога - всичко! Филмът се оказа Птиците. А аз не съм го гледала наистина никога. Някакъв вид телепатия ли ми се случи тогава, не знам. Но после изгледах филма и да, помнех го почти целия в подробности. Визуални подробности.

# 155
Преди години с мъжа ми бяхме седнали в малко рибно ресторантче около язовир Искър. На съседната маса дойде телевизионна водеща със семейството си. Разказах на майка ми, че са били на съседна маса. След време, по време на предаването на тази водеща, майка ми ме пита помня ли как сме я видели в ресторантчето. Казах й, че тя няма как да помни, защото не беше с нас. Майка ми продължи да спори и да ми описва как жената е била с дъщеря си и зет си, все едно е била там.

# 156
  • BG-DE
Тези "спомени", ако не се лъжа, се наричаха придобити. Случват се най-често когато ти разказват събитие на което ти не си бил свидетел но те впечатлява и мозъкът започва да го пресъздава като твой спомен. Най-чести са случаите когато са ни разказвали нещо което сме правили като много малки и реално няма как да го помним но мозъкът ни играе "шега" и го пресъздава все едно наистина го помним.

Последна редакция: сб, 02 сеп 2023, 20:32 от Menerva

# 157
Аз помня първият си рожден ден,който празнувахме на село. Майка ми ми беше направила торта, отгоре имаше запалена една свещичка. Тортата беше сложена на табуретка. Толкова добре си спомням как тръгнах да пипам свещичката, а майка ми, клекнала до мен, ми дърпа настрани ръката, за да не се опаря. Чудесно помня и как съм лежала като бебе в количката и как съм гледала през страничните й прозорчета, помня дори миризмата вътре в количката. Дори усещането от материята й. Имам и ранни спомени за случки, които според майка ми никога не са се случвали, но за това ще пиша друг път.

# 158
Имам два филма дето ги помня винаги единият е Птиците, а другия Индиана Джоунс и храмът на обречените. Все едно са били все с мен. Гледала съм ги по един или максими два пъти. Явно са от първите филми които са ме впечатлили с нещо. Втори беше първият филм който гледах на кино.

# 159
И аз имам спомени от бебешки години. В албума имам една снимка, була съм на 6 месеца. Помня как лежа в креватчето и ми се спи, приятно е,усещам хладнината на чаршафа. Бях си играла с една гумена играчка видра. Помня как гушката на видрата докосваше ръката ми и беше гладка и усещането ми харесваше. Гледах баща ми седнал срещу мен и държеше някакво странно нещо в ръце.
Баща ми беше фотограф, тива което съм гледала е как си настройва фотоапарата. Разказвала съм на майка ми този спомен, каза че искали да ме снимат,но имало някакъв проблем с апарата и се забавили. На снимката която имам вече спя, но помня много ясно събитията преди това.
Имам и други много ранни спомени, но не толкова подробни.
Друго интересно разказано от позната. Дядо й скоро почина на преклонна възраст. Последно време е бил на легло, не защото не можел изобщо да става, а нямал сили вече. Един ден казал ,,Я аз да взема да си ходя вече,, надигнал се в леглото и...си отишъл
От няколко дни се каня още нещо да разкажа, но хем ми е неприятно, хем ще стане дълго. В следващ пост ще е сигурно.

# 160
Първата сцена от филм, която помня, е един пожар, къща гореше. Филмът е "Птиците умират сами", помня още отец Ралф и Меги. Със същият актьор, гледах с интерес и Шогун. 84-85 година, съвсем дете съм била, но още помня.

# 161
  • гр.Пловдив
sibil1987,обезателно разкажете,много ми е любопитно Simple Smile

# 162
Аз пък си имах любовник на три. Влюбих се в големите му кафяви очи. Преместих се да живея при него(в неговото креватче). Правех с него всичко, известно на възрастните. Докато един ден брутално не ни разделиха. Набиха ме и ме изпъдиха от Горната земя. 😆😁
Още от малка знаех, че хората са долни и мръсни. Пожелах си подарък за Нова година, и случайно видях, когато подреждаха подаръците, че има играчка като моята, но друг цвят. Аз знаех кой цвят е моята, защото цяла година се молех на майка за нея, и като ми я купи, ми я показа. И аз си казах, запомни цвета, защото ще ти я разменят лелките с другата, която ще бъде счупена.
И тъй и стана.
Дали човек се ражда карък, или после обществото го развива такъв. Не знам..

# 163
FBID10206456949248728, поясни моля те какво разбираш под ,,Правех с него всичко, известно на възрастните.,, и ,,Набиха ме и ме изпъдиха от Горната земя.,, !

# 164
Има ли нужда от червена точка 18+? Ако да - ай нЕма нужда!

Общи условия

Активация на акаунт