Случи ми се нещо странно XXVIII

• 82 675
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
- Ние с мама сме заедно още откакто се родихме по едно и също време.
Аз я питам:
- Как така по едно и също време?
- Ами така. Майката на мама първо роди мен, а после и нея. От тогава сме двете.

За такива истории съм тук!

# 136
Тоест и е била сестра и сестрата на майката на детето е починала?

# 137
  • BG-DE
И аз така го разбирам, интересно дали майката наистина има сестра 🤔

# 138
Може да са били в сестри в предишен живот. И в този пак да са заедно.
Има варианти.

# 139
Първото, което си помислих, когато детето каза това, беше, че майката е имала сестра, която е починала. Но няма как да разпитвам непознати хора за такива неща.

# 140
Аз го разбрах, че в минал живот са били сестри и оттогава се прераждат заедно.

Chikitta, а майката как реагира, когато детето ти изтърси това?

# 141
Майката обсъждаше нещо с фризьорката и не съм сигурна дали обърна внимание на разговора.

# 142
  • Там където
Сигурна съм, че повечето от децата, независимо от крехката им възраст казват истината и помнят отвъдното. Все повече мисля, че се раждат по-сензитивни деца. Разбира се ако родителите не вярват или не искат да обсъждат тези факти си е техен проблем. Може би е хубаво да се вслушат, защото децата скоро ще забравят и полезна информация би могла да се загуби.

# 143
Моите и познатите ми деца доста бъркат концепциите за раждане, смърт, порастване в ранна възраст. На мен не ми се струва странно изказването на детето.

# 144
Първото, което си помислих, когато детето каза това, беше, че майката е имала сестра, която е починала. Но няма как да разпитвам непознати хора за такива неща.
На моя клиентка дъщеричката, когато беше на две и половина някъде..още нямаше три годинки, доста ме стресна. Тя е много будно и умно детенце. Синеоко, къдраво сладко момиченце. Веднъж докато я бях гушнала с личице към мен, тя си сложи ръчичките на раменете ми и с много сериозен поглед ми каза че все още е дух. Не вярвам, че тогава изобщо бе чувала думичката "дух". Постояхме така две три секунди и тя просто се изсмя, отскубна се от мен и хукна да играе❤️

# 145
Лиана Антонова пишеше в една от книгите си, че децата до 2-3 годишна възраст имат спомен от предишните прераждания. Според мен (слагам една питанка дали има прераждане?, но ако предположим, че има) децата в някои случаи помнят, в някои фантазират. Някои от тях явно са доста сетивни и усещат някои неща. Има и случаи на недобре заличени спомени. За съжаление, невинаги можем да различим реалните спомени от детските фантазии.

# 146
Децата помнят. Аз имам спомен как в ранно детство си спомням.

# 147
Но и доста деца гледат много детски, а в днешните детски са застъпени всички теми.
Има го и това.

# 148
  • Deutschland
О, да. Затова на моите отдавна им забраних телевизията, защото много взеха да се фантазират. Ако искат нещо, пускам по някоя българска приказка в Youtube и това е.

# 149
Аз помня как зад огледалото имаше едно момченце и ми беше приятел и май си говорехме. Обаче много, много смътен спомен. Казвала съм и на родителите ми и те дори май са ме водили тогава на детски психиатър. Естествено, нищо не е установил. Била към около 2-3 годишна тогава. После вече към 5-6, когато имам съзнателни спомени, момченцето вече го нямаше.
Имам спомен и, че докато сме си говорили, съм.знаела кой е, защо е тук, как стоят нещата по принцип между горе и тук. Обаче в един момент започваш да забравяш.

Общи условия

Активация на акаунт