Паническо разстройство - 59

• 50 323
  • 771
  •   1
Отговори
# 135
  • София
На мен това ми се вижда голяма доза от Абизола. Поне това, което съм чел е, че при тревожност и депресия по-често се предписват дози до 5мг. Даже по другите държави има течна форма или по-малки грамажи и се пият по 1мг, 2мг, 2,5мг. Другото особено на арипипразол е, че е много лесно да се предозира. Това се разбира някъде на втората седмица от приема, ако рязко се влошиш, значи е предозиран.
Не съм го пил, нито съм лекар, а и не знам каква ви е диагнозата всъщност, споделям само какво съм чел.
Иначе ако бях аз, може би щях да пробвам първо с 5мг. Ама пак консултация с пси, де. Най-добре обяснете на пси, че не се чувствате ок с тази доза и евентуално да опитате първо с по-ниска.

Лиана, това със зъбите щом се оправя, можем да предположим, че е на нервна почва. Може и консултация със стоматолог за всеки случай. Спомням си навремето в университета преди изпити редовно ме боляха зъбите 😬

Последна редакция: сб, 16 сеп 2023, 20:30 от enyo

# 136
Здравейте, аз съм бременна от няколко години съм с паническо разстройство. Спрях лекарствата заедно с лекаря си преди да забременея, но сега започнаха атаките да се връщат. Стига се до вдигане на високо кръвно, пулс. Започнах да имам страх много от кръвното. Дайте съвети как мога да се справя с това?

# 137
Здравейте! От няколко месеца изпитвам ужас когато се запътя към непознат с когото трябва да говоря. Почва да ми се приобръща корема, губя сила и ми се вие свят. Попринцип не съм от многото социални, но вече за кой път изпитвам това чувство и все при едни и същи ситуации. Има ли хора като мен и какво предприемат, за да са добре?

# 138
Преди годиини бях много срамежлива и с много комплекси.Преодолях го.Правете тренировки.Опитвайте да заговаряте хора в обществения транспорт,в магазина,на спирката,питайте за посоката(макар и да я знаете).И винаги се усмихвайте.Чудесни хора може да срещнете.Това е решението.Трябва да преодолеете страха си.

# 139
Попринцип когато е нещо моментно, напр. решавам на момента да питам за спирка не ми се случва. При мен проблема е времето от уговаряне на срещата до осъществяването и. Уж казвам си да не го мисля и се опитвам, но то сякаш само успява да навлезе в мозъка ми и да ме изяжда. Днес ми се случи същото, имах среща по работа с една жена, предстви се и аз буквално първите 5 сек. се зачудих какво да и кажа (не, че не знам да се представя). И всъщност днес осъзнах колко е сериозно положението ми.

# 140
Здравейте! От няколко месеца изпитвам ужас когато се запътя към непознат с когото трябва да говоря. Почва да ми се приобръща корема, губя сила и ми се вие свят. Попринцип не съм от многото социални, но вече за кой път изпитвам това чувство и все при едни и същи ситуации. Има ли хора като мен и какво предприемат, за да са добре?
Ох, аз затова започнах лексотана. Същото дърво бях, ама като пийнех половинка започвах да разговарям спокойно. Иначе чак устата ми се схващаше. Та намерих аз цаката, ама така се закачих, че сега съм на 2 броя на ден и не мога да го намаля. Пълна наркоманка. Или просто имам нужда за да съществувам нормално, не знам.

# 141
Един глупав въпрос. Има ли хора които взимат флуксанол и/или Велаксин и да са си обръщали внимание на зениците? Мойте да огромни от като пия лекарствата. Не ми се вижда цвета на окото, всичко е само зеница.. дали е от тях или нещо друго ? Благодаря предварително.

# 142
  • Швейцария
Пия ги и двете и зениците ми са нормални.

# 143
Предполагам сте минала през лекар. Ох, ами след време и 2 няма да са Ви достатъчни 😬
Ох, аз затова започнах лексотана. Същото дърво бях, ама като пийнех половинка започвах да разговарям спокойно. Иначе чак устата ми се схващаше. Та намерих аз цаката, ама така се закачих, че сега съм на 2 броя на ден и не мога да го намаля. Пълна наркоманка. Или просто имам нужда за да съществувам нормално, не знам.

# 144
Здравейте,  някой с мнение за д-р Веска Михайлова, невролог София, приема в Агромедика , а иначе била завеждащ на Неврологично в Пирогов. Някъде ми попадна добър коментар и, че работила с тревожни разстройства.

# 145
Предполагам сте минала през лекар. Ох, ами след време и 2 няма да са Ви достатъчни 😬
А вие как мислите да преодолеете това състояние. Аз натискам да задържа на 2 хапчета, тя и личната ми прави физиономии вече, вика ще пиеш по 1, ама как да стане като се сковавам.

# 146
Здравейте,  някой с мнение за д-р Веска Михайлова, невролог София, приема в Агромедика , а иначе била завеждащ на Неврологично в Пирогов. Някъде ми попадна добър коментар и, че работила с тревожни разстройства.
Според мен лекарите,които трябва да лекуват такива състояния са психиатри,а не невролози...само че понеже доста от симптомите са неврологични и кардиологични ,невролозите се правят на специалисти и изписват лечения...и аз имах 5 различни рецепти за АД от невролози и кардиолози...ако имате дискова херния или нещо друго неврологично няма да идете психиатър да ви изпише лечение за тях нали ?
Незнам защо повечето хора са съгласни точно невролози или кардиолози или гастроентеролог или ендокринолог,като им изпише АД да ги започнат,ама за психиатър и дума да не става...
Vencho как си скоро не съм те срещала ...дано си се отървала от това състояние и затова да те няма тук...

# 147
  • София
Надежда, здрасти, благодаря,че питаш за мен 🤗 за съжаление не съм се отървала,кретам я някак си, напоследък даже имам влошаване,но засега стискам зъби да видим до къде и как ще се докарат нещата.
Ти как си с бременеенето, надявям св всичко да е наред и да си спокойна ♥️

# 148
Еее Венчо така се надявах да е защото си се отървала...бременеето не е толкова просто колкото съм си мислила преди ПР или ми се вижда по сложно заради ПР...но засега удържам фронта и надявам се да е все така...❤️

# 149
Да и аз ви мисля. Как се чувствсте без хапчета? Имате ли кризи? Аз имах много лека бременност и сега като се замислям за втора се чудя ще се справя ли при тези обстоятелства?Много ли ви остава?

Общи условия

Активация на акаунт