Паническо разстройство - 59

• 50 355
  • 771
  •   1
Отговори
# 150
Да и аз ви мисля. Как се чувствсте без хапчета? Имате ли кризи? Аз имах много лека бременност и сега като се замислям за втора се чудя ще се справя ли при тези обстоятелства?Много ли ви остава?
Ами в началото на шести месец съм...постоянно се притеснявам и се моля всичко да е наред,но сигурно и без ПР пак е така...ще се справиш...и аз много се страхувах  точно от кризи понеже съм пила само веднъж АД и веднага след спирането му започнахме опити....голям страх беше ако изпадна в онзи кошмар в който бях преди АД как ще се справя...

# 151
Здравейте! Преди 2 години ми се отключиха ужасни ПА, които доведоха до денонощно такова състояние и невъзможност да се храня. С времето някак го преодолях да не са толкова начесто, не съм взимала АД. Сега ги получавам в самолети или при някакви ситуации, в които нямам контрол. (Тук не знам как да ги превъзмогна и ужасно ме тормози това..)

Въпросът ми към вас е дали всичките ми останали симптоми, могат да бъдат свързани с тези ПА и с Паническо разстройство, тъй като се лутам по лекари и се опитвам да разбера причината на проблемите си. Някой от вас изпитвал ли е всички от изброените неща накуп при диагноза паническо разстройство? Засилват се по интензитет при напрежение, стрес.

• горещи вълни при вървене, сякаш всичко ми пламти вътрешно, както и кожата, понякога и втрисане, но нямам повишена температура

• когнитивни нарушения, които се засилват във времето (предимно голяма загуба на краткотрайната памет)

• безсъние или много часове сън

• хронична умора

• болки по тригеминалния нерв - уши, очи, синус

* болки в кръста

• болки и схващане в краката, на моменти буквално не мога да стоя на тях ; изтръпване на десен крак или част от главата
(двустранна предкоренчова увреда след ЕМГ на крака и ръце)

• рязко учестено сърцебиене

• сухота в очите, болки, парене, понякога размазано виждане

* паднал клепач на ляво око

• схващане на врат и болки в него

• чувство за подути лимфни възли (а не са)

• парене в гърлото

* сърбеж по цялото тяло вечер
* възпален пикочен мехур
* липса на сексуално желание
* притъпена емоционалност

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 01:31 от PolinaNK

# 152
Хубаво е разбира се да се проверят нещата, но да възможно е. След две години ходене по лекари са ми открили само инсулинова резистентност. Иначе много от симптомите ви ги имам и аз. Оссобено горещите вълни и замайването всеки ден. В последно време се будя в жега и чувство за потъване а после ми става студно. Вече знам от какво е и го игнорирам.

# 153
Здравейте! Преди 2 години ми се отключиха ужасни ПА, които доведоха до денонощно такова състояние и невъзможност да се храня. С времето някак го преодолях да не са толкова начесто, не съм взимала АД. Сега ги получавам в самолети или при някакви ситуации, в които нямам контрол. (Тук не знам как да ги превъзмогна и ужасно ме тормози това..)

Въпросът ми към вас е дали всичките ми останали симптоми, могат да бъдат свързани с тези ПА и с Паническо разстройство, тъй като се лутам по лекари и се опитвам да разбера причината на проблемите си. Някой от вас изпитвал ли е всички от изброените неща накуп при диагноза паническо разстройство? Засилват се по интензитет при напрежение, стрес.

• горещи вълни при вървене, сякаш всичко ми пламти вътрешно, както и кожата, понякога и втрисане, но нямам повишена температура

• когнитивни нарушения, които се засилват във времето (предимно голяма загуба на краткотрайната памет)

• хронична умора

* болки в кръста

• болки и схващане в краката, на моменти буквално не мога да стоя на тях ; изтръпване на десен крак или част от главата

• парене в гърлото

* възпален пикочен мехур
Може да направите един Ямр на главата....въпреки,че почти всичките ви симптоми съм ги имала...само този паднал клепач не ми звучи като от ПР...сигурнали сте,че е паднал или само на вас така ви се струва и никой друг не забелязва

# 154
В тоя ред на мисли повечето от вас правили ли са Ямр на глава, за да изключат евентуални проблеми там за съпътстващите симптоми.
Мен все ми е в главата и ме тревожи,че не съм и нз редно ли е да отдавам всичко на ПР... в същото време изпитвам истински ужас от ЯМР..

# 155
Здравейте! Вече месец и половина мина от както спрях абизола, пих по 5 мг вечер, в момента нищо не пия, чувствам се много добре, първите три седмици се чувствах ужасно,като го спрях, после обаче ми беше много натоварено, не знам как издържах даже-всеки ден на работа, местене в друг апартамент, рожден ден и първи учебен ден на малката, може би това натоварване ме отърси от страничните ефекти от спирането. Но цикъла още не ми е дошъл, последно беше на 24 юни, дали е от абизола, който пих, мина вече време откакто го спрях, или може да е нещо друго, менопауза примерно, на 38 г съм

# 156
Здравейте! Вече месец и половина мина от както спрях абизола, пих по 5 мг вечер, в момента нищо не пия, чувствам се много добре, първите три седмици се чувствах ужасно,като го спрях, после обаче ми беше много натоварено, не знам как издържах даже-всеки ден на работа, местене в друг апартамент, рожден ден и първи учебен ден на малката, може би това натоварване ме отърси от страничните ефекти от спирането. Но цикъла още не ми е дошъл, последно беше на 24 юни, дали е от абизола, който пих, мина вече време откакто го спрях, или може да е нещо друго, менопауза примерно, на 38 г съм

Колко време пихте абизола?

# 157

• хронична умора

* болки в кръста

• парене в гърлото

* възпален пикочен мехур
Здравей,нека аз ти разкажа нещо,което може би ще те успокои малко.Страдам от хипохондрия и тревожност.Преди два месеца започнаха иглички в краката,ръцете,лицето и все от едната страна на тялото.Болка в окото.Естественно аз веднага почнах ровене в интернет с поставяне на диагнози.Невролог ги отхвърли.Минавам скенер на глава,недостатъчно за моите съмнения.Минавам ямр и там вече нацяло казват нищо ти няма.Е излязох от кабинета и всичко приключи.Изчезнаха всички симптоми.Разказвам ти това за да ти покажа какво може да причини нашето състояние! И аз не го вярвах но факт!!!

# 158

Колко време пихте абизола?
Първо го пих три месеца, декември, мисля че го бях почнала и го спрях, понеже пси беше казала 3 месеца да пия, ама като го спрях беше ужасно направо и тя ми каза,че не е трябвало да спирам, ами да дойда при нея да види дали да го удължи още , както и да е , 2-3 седмици бях изкарала без него и пак го почнах, пет месеца сега го пих , тя беше казала септември да го спираме , ама й се обадих да й кажа ,че не искам повече да го пия и че го спрях на 5 август, понеже са ми казвали,че есен не е хубаво да спират, а и цикъла спря да ми идва

# 159
  • София

• хронична умора

* болки в кръста

• парене в гърлото

* възпален пикочен мехур
Повечето симптоми, да не кажа всички, се припокриват с дълъг ковид, включително и птозата (паднал клепач). Той може да се прояви и месеци след изкарване на инфекцията. Аз такова разнообразие от симптоми при ПР не съм виждал. При ПР особеното е, че симптомите са на моменти и изчезват. Тоест днес имаш даден симптом, утре го нямаш. Ако са постоянни, няма как да е ПР. И да, тъпото е, че част от тях се припокриват и се бъркат с психосоматика.
За себе си мога да кажа, че от 16 години съм с тревожност и има голяма разлика със симптомите на дългия ковид. Двете нямат място за сравнение. Мен ме убеждаваха сума ти месеци, че имам депресия. Аз не че нямах, но тя е ковид симптом, а не причина. Така че АД притъпяват и облекчават психичната част, но по никакъв не влияят на физическите симптоми, защото те не са психосоматика.
Най-тъпото в цялата работа е, че за да разбереш дали е психосоматично или физическо, трябва да пробваш антидепресанти Sad

# 160
За какъв период от време може да се приема Клонарекс?

От края на Юли го пия по схема от 0,5мг като започнах с цяло сутрин и половин следобед. После минах на 1/2 сутрин и следобед. Сега съм на 1/2 сутрин и 1/4 следобед. След това следваше да мина на 1/4 сутрин и 1/4 следобед и с 1/4 сутрин накрая да го спра. Да обаче някои от симптомите ми започнаха да се връщат и пси каза да си мина на 1/2 сутрин и следобед, а на мен ми се струва,че го пия вече доста време.. Каза и,че явно АД не си върши работата и най-вероятно ще го сменим..
И дали има общо това,че ми смени флуанксола с абизол с връщането на част от симптомите?.... Отчаяна съм.

# 161
Аз пих клонарекс от 0.5 по схема и то три пъти на ден в продължение на една година и после го спрях пак по схема...нямах проблеми със спирането му ...аз пиех 1/2, 1/2, 1т

# 162
Мерси, Наде! Бях се притеснила да не продължавам за дълъг период от време и да доведе до пристрастяване..

# 163
Един глупав въпрос. Има ли хора които взимат флуксанол и/или Велаксин и да са си обръщали внимание на зениците? Мойте да огромни от като пия лекарствата. Не ми се вижда цвета на окото, всичко е само зеница.. дали е от тях или нещо друго ? Благодаря предварително.

Моите зеници се разширявах от Деанксит. То чак очите стават едни такива блестящи и си като котка😆 Но разбира се това е в началото само, после като привикнеш няма да е така.

# 164
Здравейте! Надявам се всички да сте добре и да се справяте с трудностите! Отдавна не съм се включвала, защото реших, че съм се справила с депресията от страха ми от летене. от 16ти май съм на Ципралекс 10мг вечер и когато ми се наложи Диазепам. И да, от май месец имам две дестинации със самолет като преди две седмици се върнахме от България, всичко мина добре, разбира се не без диазепам 5мг преди полета, за да избегна притеснението и треперенето. Предстои ми полет до Швеция в следващия петък, малко съм притеснена, но зная, че ше си взема хапчето и ще мине. Имам въпрос към вас - моля ви бъдете честни и ще оценя ако не ми се подигравате и не ме съдите - забелязвам, че диазепама ми помага много в напрагнати ситуации, имах напоследък няколко такива и само 2 мг ме успокояват много, притеснявам се да не би ако ми се наложи по-често да го вземам да не се пристрастя и спирането да е по- трудно и тежко - можете ли да ми кажате дали на някого от вас са били изписвани успокоителни за по-дълъг период от време и как би ни афектирало дългото приемане на тези лекарства? Много Ви благодаря предварително:)

Общи условия

Активация на акаунт