Паническо разстройство - 59

• 49 023
  • 771
  •   2
Отговори
# 420
Това е интересно. Има ли изменения в чернодробната биохимия? И какво е положението с инсулина?

Дали е възможно да има някакъв проблем? Аз също пия по 2 т. от 75мг. на ден Велаксин и по 2т. Флуанксол вече 2-3 години, но не съм си правила никакви изследвания, защото се чувствам добре с тях. И кръвно признавам си не меря, но и пия от 3г. Кодиован за високо кръвно. Сега се зачудих, да почна ли да меря кръвно, да пускам ли за черния дроб изследвания?

# 421
  • Швейцария
Георгий, аз имам диабет по принцип, но с Метформин и диета съм добре. Чернодробните винаги са добре.

# 422
Георгий, аз имам диабет по принцип, но с Метформин и диета съм добре. Чернодробните винаги са добре.

Просто не бях виждал човек да пие толкова дълго Флуанксол и ми е интересно как са показателите.

# 423
  • Швейцария
1 мг Флуанксол на ден е много ниска доза. Пси каза, че нормалната доза е 4 мг (не за паник атаки). Каза, че трябва да си пия лекарствата цял живот.

# 424
Аз също пих Флуанксол по 1т. дневно в продължение на 8-9 години и нямах никакъв проблем. От близо година го спрях, защото ме беше страх от негативите му и от напълняването. Сега съм само на Ципралекс  по 1 от 10мг и то през ден.

# 425
Здравейте! Пия велаксин от 1 месец, 2 по 75. От няколко дни вдигам кръвно няколко часа след сутрешното хапче, а след обедното имам ужасно виене на свят. Преди това бях 6 години на Есобел 10 и един флуанксол на ден. В сряда съм на лекар, нещо май не е моето хапче това. Обаче пък намали апетита драстично,че от флуанксола качих 20 кг,върна и либидото,което също беше на 0! Знам ли и аз...
И аз Велаксина не можах да вдигна на 2 хапчета, защото вдигах кръвно. Сега съм на Есцитил.
Колко време пихте флуанксола и помогна ли ви?Аз съм изпила около 20 хапчета до сега ,една мъничка идея имам подобрение
Флуанксола е страхотен,обаче аз лично задържах много вода от него. Лицето ми беше като на 200 кг човек,отделно и отоци. Спрях го на 12.09 и оттогава съм свалила 8 кг,без абсолютно нищо да правя.
Аз отслабвам не съм качила нищо

# 426
А колко време най-дълго сте пили Флуанксол?
Аз първо бях на него, после ми го смениха с Абизол, но от втория не видях никакъв ефект и върнах Флуанксола, с който към момента се чувствам добре като изключим реалистичните сънища, които се зачестиха с почването му.
Пия по 2 таблетки на ден засега. Преди да почна лекарствата бях станала 44кг.. сега съм близо 50, но и си похапвам добре..
само флуанксол ли пиете?

# 427
Здравейте на всички, надявам се да сте добре:) Имам много бърз въпрос - имате ли доста чести смени в настроенията, например в един момент сте щастливи и енергични, след това бързо ви става едно подтиснато и мрачно. Аз доста често съм така, според вас може ли да се дължи на АД (Есциталопрам 20мг сутрин)или просто си е от депресията и тревожността? Благодаря ви предварително:)
здравей, аз съм така. Не пия АД. Дори забелязвам, че на моменти съм много ентосиазирана за нещо, и след няколко дни ентозиазма отминава. Но се чувствам така от определени взаимоотношения. Погледни навътре в себе си и виж от какво си недоволна, какво предизвиква тези усещания.Предполагам,че си човек, който пренебрегва себе си.

# 428
А колко време най-дълго сте пили Флуанксол?
Аз първо бях на него, после ми го смениха с Абизол, но от втория не видях никакъв ефект и върнах Флуанксола, с който към момента се чувствам добре като изключим реалистичните сънища, които се зачестиха с почването му.
Пия по 2 таблетки на ден засега. Преди да почна лекарствата бях станала 44кг.. сега съм близо 50, но и си похапвам добре..
само флуанксол ли пиете?

Пия и Сероксат по 20мг на ден.

# 429
1 мг Флуанксол на ден е много ниска доза. Пси каза, че нормалната доза е 4 мг (не за паник атаки). Каза, че трябва да си пия лекарствата цял живот.
По колко мг. Флуанксол и Велаксин на ден трябва да се пият за постоянно при Вас?

# 430
  • Швейцария
150 мг Венлафаксин и 1 мг Флуанксол.

# 431
Здравейте на всички, надявам се да сте добре:) Имам много бърз въпрос - имате ли доста чести смени в настроенията, например в един момент сте щастливи и енергични, след това бързо ви става едно подтиснато и мрачно. Аз доста често съм така, според вас може ли да се дължи на АД (Есциталопрам 20мг сутрин)или просто си е от депресията и тревожността? Благодаря ви предварително:)
здравей, аз съм така. Не пия АД. Дори забелязвам, че на моменти съм много ентосиазирана за нещо, и след няколко дни ентозиазма отминава. Но се чувствам така от определени взаимоотношения. Погледни навътре в себе си и виж от какво си недоволна, какво предизвиква тези усещания.Предполагам,че си човек, който пренебрегва себе си.

Здравей, благодаря за отговора:) права си, не си обръщам много внимание от работа, грижа за детето, къщата, готвене, чистене, миене. Единствено вечерите се успокоявам и намирам време за себе си и за съпруга ми заедно, а точно преди да заспя си релаксирам с книга. Но онзи ден си намерих и още един начин за излизане от депресивните мисли и моменти - с танцуване и любима музика, просто се отпуснах и си потанцувах малко. Всичко е свързано с работа върху самите нас, явно идват такива моменти в живота ни, в които наистина трябва да променим неща в себе си, за да стигнем до друго ниво на себеопознаване, което пък ни прави по-силни и способни да се справяме с трудните моменти, а и да сме по - полезни за любимите ни хора. Ох много се отнесох в разсъждения, но е вярно, че ни трябва време само за нас самите:) благодаря!

# 432
Георги аз пия близо 10 години хедонин. Ти само за флуанксола ли имаш предвид дългото пиене или за всички антипсихотици. Аз имам проблем с черния дроб, много високо ГГТ. Дали има общо?

# 433
Георги аз пия близо 10 години хедонин. Ти само за флуанксола ли имаш предвид дългото пиене или за всички антипсихотици. Аз имам проблем с черния дроб, много високо ГГТ. Дали има общо?

Не съм Георги , но да, има общо.

# 434
Принципно за флуанксола само питах. Понеже този медикамент е стар и в западната медицина отсъства вече, та затова питах. С хедонина е нормално, той е хепатоксичен като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт