Паническо разстройство - 59

• 48 755
  • 771
  •   1
Отговори
# 615
Здрвейте. Опитала съм всичко -хапчета, работя с психотерапевт, разходки и т.н. Вече знам как да контролирам повечето усещания-сърцебиене, главоболие, кръвно, нооо това чувство, че потъвам, пропадам, замаяна съм, чувство на прилив на кръв към  главата, моля ви кажете ми как се контролира?

Ако откриеш начин, моля те, кажи. Аз съм по същия начин, а съм на АД от 2 години. Лекарката ми твърди, че е нормално да имам такива епизоди. Всичко друго понасям, но това замайване ме побърква.

# 616
Що за глупости се коментират. Естествено, че лекарствата са увеличили продължителността на живота, не само това, но са и намалили драстично и значително смъртността. ПА са болест на 20 и 21 век. На времето вашите прадеди са имали коренно различно ежедневие и навици. Те са страдали повече от физически от колкото психически проблеми. Моя съвет е обаче хапчетата при ПА да бъдат избягвани, защото те не лекуват, а замаскират проблемите за известен период от време, отделно водят до зависимост. Знаете ли, че докторите нямат обяснение как точно действат антидепресантите? Тези лекарства са тествани върху животни и на база експерименти се достига до извода, че това лекарство въздейства на мозъка по този начин. Аз страдам вече 4 месеца заради антидепресант и симптомите на отнемане са ужасни, но търпя за да може мозъка ми да се пренастрои обратно към това което беше. За да излекуване ПА трябва да изкорените причината. Смяна на работа, приятели, живот, физически навици, диети, спорт, начин на мислене и разсъждение. Депресията е ключов елемент, който отключва паник атаките. Бъдете щастливи, вниманието ви трябва да бъде постоянно отклонено, да имате цели. Всеки ден да се събуждате с първата мисъл в главата ви, че имате да учите, да свършите нещо, да завършите картината която сте започнали. Да нямате търпение да се захванете с вашите цели!

# 617
Чудя се нещо. Може ли изведнъж да се окаже, че дозата на АД е висока, но след като съм го пила поне 1 година на тази увеличена доза и от нея да не се чувствам добре.

# 618
При мен 2т. Ципралекс беше висока доза. Беше ми назначена от психиатър и нямах подобрение. Смених доктора, който ми намали Ципралекс на 1т.и Флуанксол 1т. и се чувствам много добре. Според доктора голямата доза АД пренапрега допълнително,  поне при мен.

# 619
При мен 2т. Ципралекс беше висока доза. Беше ми назначена от психиатър и нямах подобрение. Смених доктора, който ми намали Ципралекс на 1т.и Флуанксол 1т. и се чувствам много добре. Според доктора голямата доза АД пренапрега допълнително,  поне при мен.

Много благодаря. В интерес на истината, мисля да си сменям психиатъра, защото нямам никаква връзка с нея по телефон, дори и когато имам проблем или въпрос, свързани с лечението. Спря ми рязко Флуанксола и се чувствах много зле, а тя не ми отговори това нормално ли е. Сега ми смени АД и бях 4 дни много зле, а тя пак не ми отговори какво да правя и аз на своя глава се върнах към стария АД. Сега открих друг доктор и ще видим какво ще каже.

# 620
Може би наистина е добре да потърсиш друго мнение. При мен само 1 път е сменен АД от Золофт на Ципралекс,  но като цяло хапчето, което най- много ми помага е Флуанксол

# 621
Здравейте!
Аз отключих ПТСР вследствие на много силна травма от смъртта на близък човек и предхождащи ситуации от близкото минало. Разбира се, това доведе със себе си натрапливите сцени и безсънни нощи, вина, страх.
 После дойде първият дисоциативен гърч. Последва тежък депресивен епизод, откъснатост, отвеяност, апатия, тъга, тревожност и т.н. Ходих на психиатър, изслуша ме много внимателно и ми предписа билков препарат. Това донякъде ме очарова, защото си помислих, че щом не ми дава АД, значи може би има надежда. Да но след 5 месеца последва втори гърч, но някак си по-лек, защото бях в съзнание и...знаех, че пак започва онази агония със симфонията от депресия, натрапливи мисли, вина и т.н. Отидох отново при психиатъра и този път ми предписа АД. Колебаех се дали да ги започна.
Опитвах наистина много упорито с билкови продукти, духовни практики, и т.н., но знаете, че понякога болката /душевната/ е непоносима и единственото, което искаме е просто да спре! Затова и ги започнах на 15ти ноември, след поредният депресивен епизод.
Сякаш нещата започнаха да се "понаместват", като скоро започвам и работа с терапевт.

Та минавам да ви кажа Здравейте! И че ви четох цяло лято, та досега. Радвам се, че съществува тази група! Намерих голяма опора покрай вас, а от днес и се регистрирах!  😊

# 622
Не съм привърженик на лекарствата и не агитирам никого, но има моменти в които без тях не можем да се справим. Разбира се всичко е много индивидуално, но лично аз  без АД не мога да живея пълноценно. Обсъдихме  с психиатърката след поредния опит за спиране след години и тя каза, че на много хора се налага да ги пият до живот. В някой случай по - добре АД, отколкото постояни ПА и депресии.

# 623
Не съм привърженик на лекарствата и не агитирам никого, но има моменти в които без тях не можем да се справим. Разбира се всичко е много индивидуално, но лично аз  без АД не мога да живея пълноценно. Обсъдихме  с психиатърката след поредния опит за спиране след години и тя каза, че на много хора се налага да ги пият до живот. В някой случай по - добре АД, отколкото постояни ПА и депресии.
Така е! Но пък, защо да се наказваме, като има начин да се почувстваме добре. Разбира се разбрах, че приемането на реалността в -случая, че имам психично разстройство е първата стъпка към по-добро и ефективно възстановяване.

# 624

АД са лекарства за облекчаване не за лечение. Това трябва да го разберете много добре! Постоянната употреба на АД не само, че не е здравословно, но и опасно и непридвимо! Съветвам ви, ако го пиете повече от 6 месеца НЕЗАБАВНО да се консултирате с лекар, който да ви изготви схема за спирането. Колкото по-дълго го пиете толкова по дълга ще ви е присъдата след това и ако живота ви се е струвал ужасен преди да започнете да пиете хапчето, то след това умножете това по 3! АД са лекарствени средства, които се изписват при много тежки състояния, които пречат на извършването на нормалните ежедневни неща: ходене на работа, социален живот, спорт, сън и т.н. Но докторите масово го предписват за щяло и нещяло, само да им се махнете от главата, защото знаят, че вие физиологичен проблем нямате.

# 625
  • Швейцария
Извинявай, но ние тук всички ходим на лекар, не си изписваме АД сами. Лекарят преценява дали да се спират и кога. Аз ги бях намалила на своя глава веднъж и получих рецидив. Не смятам, че трябва да търпя паник атаки и депресия, само защото някои хора не са запознати и ме съветват да не пия химия. Изобщо не коментирам с никого какво пия и слушам лекуващия лекар. Да, ще си ги пия до живот и съм ок с това. Чувствам се добре, мога да функционирам, което преди не можех, това е важното. Има хора, които влизат в психиатрия заради паническо разстройство, защото са слушали такива съвети и не са се лекували, аз лично познавам такива. Познавам и пациент, развил симптоми на параноя и психоза, след отказ да пие АД.

# 626
Пиенето на АД е доста повече от 6 месеца. При немного тежки състояния се вземат минимум по 18 месеца. Аз съм ги спирала без проблем. Аз също познавам хора приети в психиатрия, поради отказ от лечение и го караха на медитация, йога, валериан. Е вече в психиатрията се почва тежката артилерия докато ги оправят. Ами не искам да стигам до там.

# 627
  • Швейцария
Ми на този пациент в психиатрията му изписаха един от най-силните антипсихотици. Изписаха го и пак не му действат. Паник атаките му са ежедневни, много тежки, с параноя от преследване и невъзможност да работи. Разправя се с ТЕЛК в момента. Ми аз със сигурност не искам да стигам до там. Говорили сме с пси и съм готова на всички странични ефекти (при мен е ниско либидо), но не и да не мога да свърша елементарни неща и да изляза от вкъщи. Ще си ги пия и пушек ще се вдига, щом се чувствам добре. Има си поддържащи дози.
(И не мисля, че пси иска да се отърве от мен. Първо всеки лекар иска пациентите му да са добре, второ аз ако съм зле, тепърва ще цъфна в кабинета през 2 дена, а тя иска да цъфтя само на купони у тях Laughing)

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 00:14 от JennyBG

# 628
Здравейте!
Аз отключих ПТСР вследствие на много силна травма от смъртта на близък човек и предхождащи ситуации от близкото минало. Разбира се, това доведе със себе си натрапливите сцени и безсънни нощи, вина, страх.
 После дойде първият дисоциативен гърч. Последва тежък депресивен епизод, откъснатост, отвеяност, апатия, тъга, тревожност и т.н. Ходих на психиатър, изслуша ме много внимателно и ми предписа билков препарат. Това донякъде ме очарова, защото си помислих, че щом не ми дава АД, значи може би има надежда. Да но след 5 месеца последва втори гърч, но някак си по-лек, защото бях в съзнание и...знаех, че пак започва онази агония със симфонията от депресия, натрапливи мисли, вина и т.н. Отидох отново при психиатъра и този път ми предписа АД. Колебаех се дали да ги започна.
Опитвах наистина много упорито с билкови продукти, духовни практики, и т.н., но знаете, че понякога болката /душевната/ е непоносима и единственото, което искаме е просто да спре! Затова и ги започнах на 15ти ноември, след поредният депресивен епизод.
Сякаш нещата започнаха да се "понаместват", като скоро започвам и работа с терапевт.

Та минавам да ви кажа Здравейте! И че ви четох цяло лято, та досега. Радвам се, че съществува тази група! Намерих голяма опора покрай вас, а от днес и се регистрирах!  😊
Интересен случай сте Вие. Принципно процента на този тип гърчове е под 1%. И при 8 от 10 пациента с такива, са жени. Правилното лечение е SSRI с психотерапия. А потвърдени ли са с ЕЕГ? Също така на всяка цена без никакви бензодиазепини, те в случая влошават нещата, включително и клоназепам. Както казах , при наличие на този тип гърчове, особено ако се стига до т.нар. "арка" по време на гърча е много важно добра психотерапия, насочена към неврогенния фактор и правилния SSRI! Успех!

П.С. гледам има нов хомеопат с опасни мнения в темата. Лечението с медикаменти е от 6 месеца минимум до живот понякога. И понеже всеки организъм е различен, лечението е адаптивно и индивидуално. Но да се отрича фармацевтичния подход е опасно, защото нелекуваните ПР и ГТР водят до тежки депресии и психози, ОКР, алкохолизъм и т.н. А резултата от такива неща го знаем, и често е трагичен. Ако не за страдащия, то за тези около него. Затова призовавам за повече разум и вслушване в лекарските съвети.

# 629
Извинявай, но ние тук всички ходим на лекар, не си изписваме АД сами. Лекарят преценява дали да се спират и кога. Аз ги бях намалила на своя глава веднъж и получих рецидив. Не смятам, че трябва да търпя паник атаки и депресия, само защото някои хора не са запознати и ме съветват да не пия химия. Изобщо не коментирам с никого какво пия и слушам лекуващия лекар. Да, ще си ги пия до живот и съм ок с това. Чувствам се добре, мога да функционирам, което преди не можех, това е важното. Има хора, които влизат в психиатрия заради паническо разстройство, защото са слушали такива съвети и не са се лекували, аз лично познавам такива. Познавам и пациент, развил симптоми на параноя и психоза, след отказ да пие АД.

Аз това написах, че АД се дават в особено тежки ситуации които пречат на извършването на нормалните ежедневни навици. Естествено, че е по добре да ги пиете от колкото да стигнете до болница. Но докторите предписват тези хапове и при много нелепи ситуации. На мен примерно ми предписаха АД за това, че от време на време получавам аритмии и дори не ми казаха, че ми дават АД, аз това разбрах доста по-късно когато вече беше доста късно.  Мога да ви кажа, че в личен план аз лично съм страдал повече от лекарски грешки, като дори щях да загубя живота си, след като в спешно отделение отказаха да ме приемат, добре че в града ми има две болници, че в другата да ме спасят. Само да ви кажа какво  получих аз като симптоми на отнемане след 2 годишен прием на най-лекия АД. 3 месеца: Главоболие, замъглено зрение, болки в очите, тремор, бяла кожа, загуба на равновесие, изтеъпване на дясна ръка и десен крак и повръщане. И пак казвам това от най-лекия АД!

Общи условия

Активация на акаунт