Паническо разстройство - 59

• 48 736
  • 771
  •   1
Отговори
# 630
Ами не е вярно, че се дават АД само в "особено"тежки случаи.  Аз пък съм нямала такива симптоми от АД като теб.

# 631
Извинявай, но ние тук всички ходим на лекар, не си изписваме АД сами. Лекарят преценява дали да се спират и кога. Аз ги бях намалила на своя глава веднъж и получих рецидив. Не смятам, че трябва да търпя паник атаки и депресия, само защото някои хора не са запознати и ме съветват да не пия химия. Изобщо не коментирам с никого какво пия и слушам лекуващия лекар. Да, ще си ги пия до живот и съм ок с това. Чувствам се добре, мога да функционирам, което преди не можех, това е важното. Има хора, които влизат в психиатрия заради паническо разстройство, защото са слушали такива съвети и не са се лекували, аз лично познавам такива. Познавам и пациент, развил симптоми на параноя и психоза, след отказ да пие АД.

Аз това написах, че АД се дават в особено тежки ситуации които пречат на извършването на нормалните ежедневни навици. Естествено, че е по добре да ги пиете от колкото да стигнете до болница. Но докторите предписват тези хапове и при много нелепи ситуации. На мен примерно ми предписаха АД за това, че от време на време получавам аритмии и дори не ми казаха, че ми дават АД, аз това разбрах доста по-късно когато вече беше доста късно.  Мога да ви кажа, че в личен план аз лично съм страдал повече от лекарски грешки, като дори щях да загубя живота си, след като в спешно отделение отказаха да ме приемат, добре че в града ми има две болници, че в другата да ме спасят. Само да ви кажа какво  получих аз като симптоми на отнемане след 2 годишен прием на най-лекия АД. 3 месеца: Главоболие, замъглено зрение, болки в очите, тремор, бяла кожа, загуба на равновесие, изтеъпване на дясна ръка и десен крак и повръщане. И пак казвам това от най-лекия АД!
Моля за дефиниция на лек и тежък АД? Че такава класификация още нямаме в каталога...

# 632
Как да няма Simple Smile !? Има си разбира се, има такива дето като ги вземете и ще гледате в пространството с празен поглед и такива чиито действие е слабо и с натрупване във времето! Имена не мога да дам, мисля, че е забранено да се пишат имена на хапчета във форума, но за лек АД мога да ви подскажа за розовото хапче, което всеки пие и дори не знае че е АД, може да си го закупите даже свободно като бонбонче от аптеката. Само дето държавата производителка Дания на хапчето го е забранила за продажба в тяхната държава, същия пример е последван от САЩ, Индия и много други държави, но в БГ си го купувате свободно от аптеката. Така, че пийте АД няма проблеми, хубави хапчета, толкова хубави колкото и докторите ни са хубави дето ги предписват. Казвам, ви че ако сега нямате проблеми с хапчето, неизбежно след някакъв период от време ще имате много голям проблем, който ще умножи старите ви болежки по 3! Тогава ще ви предпишат друг АД и ще трябва да се настройвате и за него, само че следващия ще е по-тежък и тогава ще ходите като маносан по улицата и неадекватен! Психични проблеми се лекуват с промяна на психиката и мисленето. АД са супер лекарства които помагат на хора болни от: РАК, Множествена склероза, Паркинсон и много други тежки заболявания, които физически увреждат нервната ви система!

# 633
АД помагат при рак и МС?!
Това за пръв път го чувам.

# 634
АД помагат при рак и МС?!
Това за пръв път го чувам.

Да особено при МС Simple Smile

# 635
Тоест половината тука сме с МС?
И защо тогава хората с МС чакат лекарства за хиляди левови с месеци от ЗК, а не се лекуват с обикновени АД за 15лв?

# 636
Тоест половината тука сме с МС?
И защо тогава хората с МС чакат лекарства за хиляди левови с месеци от ЗК, а не се лекуват с обикновени АД за 15лв?
  МС не се лекува има терапия чрез съвкупност от лекарства АД се предписват като част от поддържащата терапия

# 637
Така де за терапия имах предвид.
Имам позната с МС, на която никой не е предписал АД досега.

# 638
Така де за терапия имах предвид.
Имам позната с МС, на която никой не е предписал АД досега.

Ами може да няма нужда Simple Smile то при МС е много относително. Там заболяването може от прогресивно да бъде на кризи. Може една година нищо да ви няма и на следващия ден да сте инвалид. Като цяло бях чел за едно момче детонказа, че живота доста му се е променил когато са му дали АД в положителна насока. Тремори и други трайни увреждания след криза са изчезнали, без разбира се тези на инвалидизация.

# 639
Здравейте, някоя от вас има ли опит с антидепресанти и противозачатъчни? Не съм се консултирала с лекар все още, просто ми е интересно дали потенциално е опция или е противопоказно?

# 640
  • Швейцария
Здравейте, някоя от вас има ли опит с антидепресанти и противозачатъчни? Не съм се консултирала с лекар все още, просто ми е интересно дали потенциално е опция или е противопоказно?
Цял живот съм пила АД и противозачатъчни.

# 641
Айде тази вечер нов симптом за който да ви питам. Лежа си по гръб и сякаш нещо се премества в гръдния ми кош, сякаш сърцето ми  слиза надолу. Какво е пък това?

# 642
Как да няма Simple Smile !? Има си разбира се, има такива дето като ги вземете и ще гледате в пространството с празен поглед и такива чиито действие е слабо и с натрупване във времето! Имена не мога да дам, мисля, че е забранено да се пишат имена на хапчета във форума, но за лек АД мога да ви подскажа за розовото хапче, което всеки пие и дори не знае че е АД, може да си го закупите даже свободно като бонбонче от аптеката. Само дето държавата производителка Дания на хапчето го е забранила за продажба в тяхната държава, същия пример е последван от САЩ, Индия и много други държави, но в БГ си го купувате свободно от аптеката. Така, че пийте АД няма проблеми, хубави хапчета, толкова хубави колкото и докторите ни са хубави дето ги предписват. Казвам, ви че ако сега нямате проблеми с хапчето, неизбежно след някакъв период от време ще имате много голям проблем, който ще умножи старите ви болежки по 3! Тогава ще ви предпишат друг АД и ще трябва да се настройвате и за него, само че следващия ще е по-тежък и тогава ще ходите като маносан по улицата и неадекватен! Психични проблеми се лекуват с промяна на психиката и мисленето. АД са супер лекарства които помагат на хора болни от: РАК, Множествена склероза, Паркинсон и много други тежки заболявания, които физически увреждат нервната ви система!
И вие сте фармаколог? Или в медицинската сфера?

# 643
Здравейте!
Аз отключих ПТСР вследствие на много силна травма от смъртта на близък човек и предхождащи ситуации от близкото минало. Разбира се, това доведе със себе си натрапливите сцени и безсънни нощи, вина, страх.
 После дойде първият дисоциативен гърч. Последва тежък депресивен епизод, откъснатост, отвеяност, апатия, тъга, тревожност и т.н. Ходих на психиатър, изслуша ме много внимателно и ми предписа билков препарат. Това донякъде ме очарова, защото си помислих, че щом не ми дава АД, значи може би има надежда. Да но след 5 месеца последва втори гърч, но някак си по-лек, защото бях в съзнание и...знаех, че пак започва онази агония със симфонията от депресия, натрапливи мисли, вина и т.н. Отидох отново при психиатъра и този път ми предписа АД. Колебаех се дали да ги започна.
Опитвах наистина много упорито с билкови продукти, духовни практики, и т.н., но знаете, че понякога болката /душевната/ е непоносима и единственото, което искаме е просто да спре! Затова и ги започнах на 15ти ноември, след поредният депресивен епизод.
Сякаш нещата започнаха да се "понаместват", като скоро започвам и работа с терапевт.

Та минавам да ви кажа Здравейте! И че ви четох цяло лято, та досега. Радвам се, че съществува тази група! Намерих голяма опора покрай вас, а от днес и се регистрирах!  😊
Интересен случай сте Вие. Принципно процента на този тип гърчове е под 1%. И при 8 от 10 пациента с такива, са жени. Правилното лечение е SSRI с психотерапия. А потвърдени ли са с ЕЕГ? Също така на всяка цена без никакви бензодиазепини, те в случая влошават нещата, включително и клоназепам. Както казах , при наличие на този тип гърчове, особено ако се стига до т.нар. "арка" по време на гърча е много важно добра психотерапия, насочена към неврогенния фактор и правилния SSRI! Успех!

П.С. гледам има нов хомеопат с опасни мнения в темата. Лечението с медикаменти е от 6 месеца минимум до живот понякога. И понеже всеки организъм е различен, лечението е адаптивно и индивидуално. Но да се отрича фармацевтичния подход е опасно, защото нелекуваните ПР и ГТР водят до тежки депресии и психози, ОКР, алкохолизъм и т.н. А резултата от такива неща го знаем, и често е трагичен. Ако не за страдащия, то за тези около него. Затова призовавам за повече разум и вслушване в лекарските съвети.
Да, правено е ЕЕГ. Няма епилептично огнище. Пия Стрезам1-0-1 и Тритико 150 мг., вечер. Самоназначих си сироп с мента, глог, валериана и маточина, а също и B12. Ще отида да си изследвам и витамините, но според мен всичко си неврогенно и трябва много сериозна работа отвътре - навън.
Няма "арка". Първият гърч, тотално изключване. Вторият права и в съзнание, но....ужасно преживяване.
Знам, че е рядко състояние. Няма много за четене из БГ сайтове и форуми.
Започвам психотерапия съвсем скоро.

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 21:21 от Honey23

# 644
Много са ми интересни тези които казват не пийте АД...или пийте ги 2 месеца и стига...минимум година и половина каза моята пси.  И не Не пиех розовото хапче...и не не гледах като зомби...и ДА ТОЧНО ЗАРАДИ такива коментари месеци наред отричах нуждата от психиатър и пиех всичко билково и се гърчех и ставах все по зле...пих АД 2 години и ги спрях съвсем лесно...баща ми също пи 2 години и половина и той ги спря...предпочитам на АД и усмихната и пълноценна за себе си и околните,отколкото на мента глог и валериана свита в някой ъгъл с постоянен страх и тревожност и нон стоп физически симптоми...има разлика между живот и просто съществуване...
Така,че който може без АД браво,ама не нападайте тези които немогат....и стига с това СТЕГНЕТЕ СЕ,че от толкова стягане сме забравили как да се ОТПУСНЕМ.

Общи условия

Активация на акаунт