Човек променя ли се

• 9 715
  • 199
  •   2
Отговори
# 30
Насилието не просто се повтаря, то се засилва. Ей това разбери, сега ще са шамари, след година ще ти счупи ръката, след две кой знае. А детето гледа и после става насилник или жертва.

# 31
Ако темата не е поредното проучване на обществените настроения към домашното насилие, да ти кажа - не, човек не се променя. Поне не и коренно. Може да промени някои навици като например да не си хвърля мръсните чорапи навсякъде, когато заживее с друг човек, но темперамента, възпитанието, бесовете си не може да промени.

Направила си най-трудното - напуснала си го, вече месец сте разделени. Не прави грешката да зачеркнеш тази важна крачка напред, защото друга възможност може и да нямаш.

Освен това сега е най-подходящият и за детето момент - още нищо не разбира, няма да помни. След това го обричаш на жестока травма, от която няма да може да се отърве цял живот.

И все пак си мисля (и се надявам), че темата е провокация.

# 32
Ако останем разделени както съм решила на този етап,имам въпрос малко извън темата.Виждам че има многи жени с деца които след време заживяват с друг и имат по добър живот.Мислите ли че това е възможно,дали мъж би приел и обикнал чуждо дете,дали това че детето расте с не с биологичния си баща е такъв проблем.

# 33
Ако останем разделени както съм решила на този етап,имам въпрос малко извън темата.Виждам че има многи жени с деца които след време заживяват с друг и имат по добър живот.Мислите ли че това е възможно,дали мъж би приел и обикнал чуждо дете,дали това че детето расте с не с биологичния си баща е такъв проблем.
Да, това е възможно.
Освен ако пак не си избереш някой изверг.
Но насилник да се промени и да стане добър човек - няма начин. Никога.

# 34
  • София/Севлиево
Разбира се,че чужд мъж може да обича и приеме и твоето дете като свое.Пиша го от позицията на вече пораснало такова дете.Вторият ми баща ме обичаше повече от своите две биологични деца(лека му пръст).И от мащехата си лошо не съм видяла,даже с нея поддържам връзка,а с биологичния си баща не.

# 35
От изречението "Ако останем разделени както съм решила на този етап" махни ако и на този етап и нека остане само "останем разделени както съм решила".

И да, възможно е да имаш друга пълноценна връзка след тази, но това ли ти е най-важното, да имаш мъж до себе си на всяка цена? Това някаква фикс идея ли ти е? Боже, в твоята ситуация аз нямаше да искам да погледна мъж сигурно в следващите поне 10 години, ти се напъваш за друг, още преди да е изстинало мястото на този.

Последна редакция: пн, 21 авг 2023, 16:22 от Мила Атова

# 36
От изречението "Ако останем разделени както съм решила на този етап"  махни  "ако"  и  "на този етап" и нека остане само "останем разделени както съм решила".

И да, възможно е да имаш друга пълноценна връзка след тази, но това ли ти е най-важното, да имаш мъж до себе си на всяка цена? Това някаква фикс идея ли ти е? Боже, в твоята ситуация аз нямаше да искам да погледна мъж сигурно в следващите поне 10 години, ти се напъваш за друг, още преди да е изстинало мястото на този.
В момента не искам да чувам за мъж.Говоря за бъдеще време,за мен и детето ми Съмнява ме че някой би искал да остане сам цял живот

# 37
Съжалявам, но няма как да не забележа последния въпрос и неговата свързаност с първоначалния. На мен ми говори, че имате нужда от човек до себе си, като сте готова да правите компромис с това какъв е той, стига да има някой до вас.

Първо, той няма никога да се промени. Самата концепция на това да вземеш в дома си бивш затворник, който не е оставил старите си навици е абсурдна. Той сигурно е вярвал, че е нов човек, ама те и убийците са набожни.

Моят съвет е да мислите първо за детето си. Жените можем да сме мого самоунищожители и да се поставяме в ситуации на зависимост поради различни причини. Но, вие не отговаряте само за своя живот, а за този на детето си. На мъжа ви можете да му вземете всички родителски права и да приключите.

# 38
  • София
И после като дойде криминалната новина за поредната пребита до смърт жена или натъпкана в куфар ще цъкаме с език. Той, че изродът си е изрод ясно, ама като кажа, че жената е виновна ме изяждат с парцалите. И не, не е виновна, че онзи е изрод или че я е ударил. Виновна е, че се връща при него, че и детето става насилник или жертва.
Като онази, която издъхна пребита и после се оказа, че още 2018та е била в болница с охлузвания и прочее. Ама пак се върнала.
Е?
Кой?
Кой е виновен?

# 39
  • Най-красивата страна
Хубаво е,че сте се разделили и че не се примиряваш с насилието.

Този твоя е типичен насилник.
Успял е да те накара да се чувстваш виновна затова,че те удря.
Абсолютно никой няма право да те бие,независимо какво си казала.Не е нормално.
Ако жена дразни мъж -има си цивилизовани начини да се отърве от нея-може да излезе,да я изгони,да се разделят.Но не и да посяга.

Казваш ,,добър човек,,.Ама бил в затвора,напива се,нагрубява те,скита с авери,удря те....Ами аз нищо добро не виждам.
В затвора никой не влиза ,, за дребни работи и глупости,,
А за кражби,наркотици...и други...

Не се връщай назад.
И повече никога не се занимавай с мъже ,които са с криминално минало,както и такива със зависимости-алкохол,хазарт...Не позволявай на никой да те обижда и удря.
За теб е опасно.А за детето е вредно да расте в такава среда.

# 40
Няма да се промени. Ако не си готова да се разделите и имаш време да си наясно със себе си си дай време. Не се връщай при него. Нека сега те печеил, нека е дълг и тъжно, но вече не позволявай да се връщаш там, където сте били.

Оправдания, оправдания, оправдания!
Не е нормално да те душат и да ти удрят "леки шамари". Това е неприемливо. Не заслужаваш това.

И така - време е да се замислиш това, което виждат децата ти ще е техния живот сега и после като порастнат. Това ли им пожелаваш като майка? Побоища, караници, насилие, което ще пренесат в техните семейства.

Ти имаш силата и възможността да промениш всичко! Само ти!

# 41
Тя май не иска живот без мъж. И което е още по-лошо, държи да е точно с този мъж. Заради детето, разбира се.
Просто знам че много семейства преминават през сериозни проблеми и че трябва прошка и компромиси че някои се променят други не , затова незнам кое е най редното решение

"семейства" е думата, която прави тяхното що- годе нормално, а вашето не. Тва вашето не е семейство и никога няма да бъде, без значение дали се върнеш или не. Вашето е някакво голямо недоразумение.

# 42
Тя май не иска живот без мъж. И което е още по-лошо, държи да е точно с този мъж. Заради детето, разбира се.
Просто знам че много семейства преминават през сериозни проблеми и че трябва прошка и компромиси че някои се променят други не , затова незнам кое е най редното решение
Сериозни проблеми могат да бъдат от всякакво естество - загуба на работа, заболяване, загуба на член на семейството, но побой и психически тормоз, не е проблем, който може да преглътнеш и преживееш като го оставиш зад гърба си.

Хората не се променят. Представи си една сграда - тя има архитектура, тази архитектура няма да се промени генерално. Тук-там по интериора може нещо дребно, но толкова.

Изначално си се събрала с проблемен и кофти човек. Приела си го заради свои лични дефицити и май продължаваш да го правиш пак поради такива лични дефицити. Ако искаш да бъдеш човек, жена, личност, не се събирай с него отново и продължи напред. Отвратителна среда ще осигуриш на детето, ако отново си с него и наистина ще имаш вина за това решение.

# 43
Баба ми (бог да я прости) казваше, че ако мъж вдигне веднъж ръка срещу жена, със сигурност ще повтори. Не знам от къде беше толкова убедена, тъй като дядо ми беше злато, прадядо ми също. Беше убедена в думите си обаче.

Мисля, че това изчерпва отговора на въпроса дали човек се променя в конкретния случай.

# 44
Удря, бие, души ама лекичко…🙄🙄🙄
Ти сериозно ли?
И го искаш този?

Общи условия

Активация на акаунт