Женени заради детето

• 15 757
  • 420
  •   1
Отговори
# 180
  • Далечният изток
Как с великата издръжка от 200 лева се гледа дете и остават за тъпкач?! Ей това ако някоя майка, чието дете получава издръжка, може да ми обясни, ще почерпя. И на тоя тъпкач примерно му плаща 100 лева месечно ли как?! Как си го представят бащите, които плащат издръжка на детето? На детето, да подчертая за списващите тук мъже, които както разбирам, живеят с убеждението, че великата, огромната издръжка, която плащат, се харчи от майката. Пак питам - детето през това време на фотосинтеза ли живее, докато майка му харчи издръжката за тъпкачи и кой знае още за какво?

# 181
Че кой ги е спрял великите "бащи" да си гледат децата? Дори и да е имало лоши отношения при развода,после нещата се уталожват.
Добре да давът мин. издръжка,но да се грижат за другите жужди на детето.Коя разведена майка е отказала,да купят зимните дрехи,да платят курса по езици,по плумане идр.?
Да не говорим,че обичайно вземат детето за един месец лятото и могат да си общуват на воля,не да го хвърлят на бабата.
Да не говорим,че ако друг  човек/да не употребявам грозната дума тъ...ач/живее постоянно с детето,той сигурно дава повече от 200 лв- по него,плюс време и грижи.
Не можах да схвана тезата на Яни,но явно няма понятие от действителността.

# 182
  • Далечният изток
Децата нямат никакви нужди... Всичко се харчи от майката. От нея и тъпкача ѝ. С 200 лева живот си живеят, купони, кръчми, почивки...
200 лева за бога, все едно дават по 2 бона...

# 183
  • София
С подобно мислене преди 30+ години бившият на сестра ми спря да дава издръжка за дъщеря им. Тогава издръжката беше около 70 лв. мисля. Племенницата ми беше мъничка, а биологичният беше причина за развода, което няма особено значение. Е, "тъпкачът" я отгледа, без да я дели от общото им дете със сестра ми. Изучи я, водеше, вземаше, плащаше, не спеше, когато е болна, чакаше я след среща с гадже, вдигаше кръвно по кандидатстудентските й изпити и какво ли не. После я отведе до олтара на сватбата й и ходеше с нея по клиники, защото имаха репродуктивен проблем.
Биологичният преди време отказа да си види внуците, понеже единият е кръстен на втория баща на племенницата ми, който реално беше единственият в живота й. Ама много се разсърди биологичният и се беше възмутил пред познати, че нито един от близнаците не е кръстен на него. Wink

# 184
Виждала съм 2 типа бащи.
Единият плащаше 300 лева издръжка и до там.
Другият плащаше 300 лева издръжка, но каквото поискаха децата им се купуваше от него.Така че свестен баща няма да си остави децата на издръжка.
На същия бившата вече е женена и с ново бебе.

Трябва да си много жалък , за да си изкарваш яда по бившата на детето.

# 185
Не може, трябва да се дават на майката и да се документират

Какво пречи да се дава и документира минималната издръжка. Другото както го описах.
Не знам какво пречи. Такъв е законът. Майката може да прецени за лекарства да ги даде примерно. Така ми беше обяснено на мен.
Бащата ако иска пак да си му купува дрешки😄

# 186
  • Най-красивата страна
Ако бащата смята,че майката ще изхарчи великите 100 или 200лв.издръжка за себе си,може да намери и друг начин да се погрижи за детето си.
Например да му купи дрехи,обувки ,да плаща половината сума за курсове,уроци,тренировки или училищни екскурзии,половината пари за лекари и лекарства,джобни пари ,ако е бебе-да купи памперси или пюрета,ей такива неща....Единият дори плаща половината сметка за ток на бившата си съпруга,за да може да се отоплява цялото жилище.Жената изпитваше затруднения .
Това съм видяла да правят бащи ,които наистина се интересуват от децата си.Това без значение майката има ли гадже или няма.
Защото те и татковците си имат.

На днешните цени 165лв.са направо подигравка.

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 21:44 от Veronikaaa

# 187
Явно  говорим на различни езици.

Не става дума за задължително, а как при спор се разглеждат и решават делата у нас е по един начин от 50 г., а в по-зрели системи от едно 20-на години е различно.

Не разбирам защо жени и майки са против реалното равенство между половете.

Ако една жена се реализира чрез биологичната си функция да ражда деца, то, по подразбиране, това е социална роля или позиция на ниско/ базово ниво, което я поставя в ситуация да си бъде и остане просто майка и домакиня. Това е зле - според съвременните виждания - за самата нея като жена и личност. Не вярвам някоя съвременна жена да оспорва това?!?!

В развитите общества и, респективно, правни системи, половината от "майчинските" грижи се дават по принцип (при спор, липса на споразумение), на другия родител, а именно бащата. Това реално изравнява правата на половете.

Бащата получава част от "майчинските" (по разбиранията от миналото) грижи , а майката получава част от "мъжките" (по разбирания от миналото) възможности за кариера и личностно развитие извън майчинството и домакинството.

Естествено, че при конфликт, в който другият родител е очернян, а детето е манипулирано и нерядко ползвано за шантаж и изнудване, не може логично да се очаква другият родител да се натиска да плаща каквото и да било. Това е същинската причина да не се случват гладко нещата с издръжките след развод.

Правната система у нас в момента поддържа този тип конфликти. По-модерната и справедлива правна уредба поставя двата пола в истинско равенство, с възможности, права и задължения и за двете страни.

# 188
  • София
Културните хора се разделят културно и не се стига до спор.
Обичайно се стига, защото единият се скатава от задълженията си.
Когато има спор, кой пречи на по-зрелият родител да потърси споразумение, ако наистина му пука за детето?
И какво пречи на този, който си мисли, че някой го очерня, да докаже на другия, че греши, а не да прави напук на собственото си дете, защото детето страда от този имат и неговите нужди не биват качествено покрити финансово?

Яни, при спора в съда ти настояваше ли за 50:50 или за 100%? Или целта ти беше да се спазариш за по-малко пари?

# 189
  • Далечният изток
Yani277, ти майка ли си?
Като станеш майка, тогава ще говорим.
Престани да дрънкаш глупости, ще те докладвам, нещо, което никога не правя. Но ти прекаляваш.

# 190
Някой пита какъв съм - юрист съм, затова и зная, че правото има и превантивен и възпиращ ефект. В аванс се знае какво може да се очаква.

Разведен съм по взаимно съгласие, не съм оставял спора за разрешаване от съда.

Това с доказването кой е черен и бял е за пазара може би в Ситняково или Люлин, не е за мен (и на двата има хубава шкембе чорба Simple Smile ). Все пак всички сме заети хора, с много права и задължения, а не да се "доказваме" на бившите и пр.

# 191
Ако бащата смята,че майката ще изхарчи великите 100 или 200лв.издръжка за себе си,може да намери и друг начин да се погрижи за детето си.
Например да му купи дрехи,обувки ,да плаща половината сума за курсове,уроци,тренировки или училищни екскурзии,половината пари за лекари и лекарства,джобни пари ,ако е бебе-да купи памперси или пюрета,ей такива неща....Единият дори плаща половината сметка за ток на бившата си съпруга,за да може да се отоплява цялото жилище.Жената изпитваше затруднения .
Това съм видяла да правят бащи ,които наистина се интересуват от децата си.Това без значение майката има ли гадже или няма.
Защото те и татковците си имат.

На днешните цени 165лв.са направо подигравка.

Баща, който не живее с детето, а даже и да живее, трудно може да прецени какво да му купи, и кога.
Кешът си е кеш.
Но!
Сто пъти повтарям - тръгнеш ли да се развеждаш, трябва да можеш на 100 процента без него.
Защото,
ясно е - издръжка я има, я не, пък и тя е една…

# 192
Добре де, а каква е гаранцията, че голямата издръжка ще отива за детето? А няма примерно да отива за поредния тъпкач. Защото не са малко жените, дето ще засили детето си на баби и лели, докато се развява с поредния.
И бабите и лелите ли издържат детето??? Тези няма и 200лв, които давате не са чак такава сума, че и дете да се гледа и наем да се плаща и любовници да се хранят. Айде наистина си вземете децата и ги гледайте и получавайте 200лв месечно да ви видя как ще ги гледате.

Аз издръжки не плащам, не знам защо се обръщаш към мене. Не съм правил деца където ми падне, така че моите си ги гледаме заедно с майка им. И не говоря за 200 лв издръжка, а за 1000 и нагоре, както всички искате и очаквате. Ясно че 200 лв не стигат, вече обаче е до мъжът, който ви ги е направил тези деца и който вие сте си го избирали.

# 193
  • Далечният изток
Кой и къде плаща издръжка за едно дете по 1000 лева и нагоре?!
За да ги плаща евентуално, макар че няма такива издръжки, значи това дете ги има тези разходи. Не знам за какво са, може би здравословни проблеми, лекарства, лечение. Едва ли ги харчи майка му...

# 194
Аз да питам, кой брои и води и дела за издръжка под няколко хиляди лева?

Правим дело за 100-200€ издръжка ли? Кой човек и личност ще се конфронтира за 195 лв? Толкова ли не стигат?

Не бих искал да засягам когото и да било, но по всички критерии това е третия, ако не и четвъртия свят 😢😢😢

България е прекрасна!

Общи условия

Активация на акаунт