Женени заради детето

• 15 729
  • 420
  •   1
Отговори
# 240
Примерно бащата ако каже "искам тази събота, нищо, че не е по режим, да заведа детето в Мола и да му накупя нещата за училище." И кво майката ще каже "аааа не, не може, ти само 200лв даваш,аз ще му купя нещата.....
Ако се карат в съда, май е по-добре всички разходи да минават през майчината сметка. За друга държава говоря, де, но може би и в България е същото. Ако съм разбрала правилно, после бащата може да използва иначе даденото директно на децата в ущърб на майката.

Най-добре е да не се карат и разправят. Познавам бащи, които наистина дават много повече от издръжката, самите майки са ги хвалили. За мен децата не са продължение на майката, а плът и кръв и на бащата. Ако ги обича истински, би се постарал без натиск.

Та в случая на авторката - имаме конкретен казус, нали така - ще е интересно да разберем тя седи при този мъж, защото се страхува, че няма да бъде повече баща на детето ли? Ако е добър баща, би ли си поделила родителските права с него? В случай, че чете, ще ми е интересно какво мисли...

# 241
Много ми е интересно за мъжете, които имат дъщери!
Избират си някакъв неподходящ за партньор, нещастни са…
И бащата казва: ти си го избра, ще търпиш!
Това какво говори за този баща?
Моят баща примерно ,искаше да му разбие физиономията на бившия заради нещата, които причини!😁

# 242
Задачата на държавата и правосъдието е да защитава интересите на слабите и уязвимите - в случай на развод това са ДЕЦАТА. Основните предпоставки за нормален живот на ДЕЦАТА (дом, храна, дрехи, достъп до образование) трябва да бъдат обезпечени и гарантирани, независимо от това какви са родителите. Ако жената е глупава, безотговорна, истерична, отмъстителна, и използва детето като инструмент за влияние над мъжа, или прилага методи за родителско отчуждение (има такива жени, това никой не го отрича), другият родител е в пълното си право да го докаже в съда, да се бори за правата над детето и да стане основно отглеждащ родител.
И тук възниква въпросът - защо повечето мъже оставят детето си да бъде отглеждано от ненормална, материалистична и злобна жена, заобиколена от тъпкачи и лоши съветници, вместо да го изведат от тази нездрава среда и да го отгледат спрямо собствените си високи ценности.

# 243
eleaa, и с какво помогна желанието на баща ти? Предполагам не го е пребил наистина. Фактите са, че накрая жената се справя със семейните си ситуации, дори и тази с най-подкрепящите родители.

# 244
  • София
Крис, ти имаш ли представа колко пари отиват на месец за едно дете? Ама само за детето, дори без това, което наричаш глезотии.
Смятал ли си?
Защото аз съм си правила труда и 200 лв са буквално жизнения минимум. Нека да са 400, след като се предполага майката и бащата да дават еднакво.
Можеш ли да сметнеш разходите на едно дете за един ден, когато живееш с това дете и не отчиташ изобщо ненужните покупки, а само най-важното. И особено при дете в пубертета, да речем.

АнаИва е права. Защо, когато е толкова кофти майката, бащите не се борят в съда да си вземат децата, а наказват точно децата си, спирайки им издръжката!? Това така и не го проумявам. Била го обвинявала майката, че е лош - нека детето стои гладно, пък тя да си намери начин да си го храни, защото си е нейно. Много мъжкарско е това.
И в конкретната тема е така. Щял да спре да бъде баща. Той или е, или не е. Щом ще спре, значи и сега не е много читав. Ако е читав, нищо не може да го спре.

# 245
eleaa, и с какво помогна желанието на баща ти? Предполагам не го е пребил наистина. Фактите са, че накрая жената се справя със семейните си ситуации, дори и тази с най-подкрепящите родители.

Не, разбира се! Това беше първичното му желание, разбира се, че не го е направил!

Просто казвам, че когато дъщеря ти е потърпевша, мъжете гледат по друг начин на нещата. Не казват: ами ти си го избра, ще търпиш, както някои съфорумци мислят

# 246
Моят баща примерно ,искаше да му разбие физиономията на бившия заради нещата, които причини!😁
Аз не съм казал да търпиш, а да носиш последствията от избора си. Има голяма разлика.
Тоест, ако си родила от мъж, който не дава пари - защото няма, защото си се скарала с него, или за каквото и да било - трябва да си готова да работиш по-здраво, за да гледаш детето колкото можеш. Законът дава колкото да не умре детето от глад - толкоз. Другото - уроците и екскурзиите са екстри. Ако ги включат и тях в минималната издръжка, всеки мъж ще трябва да ги плаща, дори и безработните и изпадналите - и откъде?

Имам дъщеря, тийнейджърка е още, та сериозен разговор не сме водили, но като порасне още малко ще й кажа - ако мислиш да родиш от някой бедбой, който ще те зареже и да ми се върнеш в къщи с бебе и да ни го тръснеш ние с майка ти на стари години да го гледаме, отсега да знаеш, че няма да стане. Ще вървиш да работиш на две работи ако трябва и ще си го гледаш - ако си избрала да родиш от мъж, който не се включва с гледане и пари.

# 247
Ах, има пари.
Но дава толкова, колкото е по закон и ако прецени той да му купи нещо допълнително!:)
Но аз и не му искам!
Да, работя и пътувам като вол, за да осигуря на детето си що-годе добър живот!:)
Дай Боже да сме живи и здрави!:)

Всеки може да греши. Важно е да не се повтарят грешките…
Винаги заставай зад гърба на дъщеря си! Simple Smile
Бащината подкрепа за момиче- няма равна!

# 248
После да не се чудят, защо детето няма връзка с тях и не ги уважава, като гледа как майка му се гърчи, а великия баща го играе обиден и разправя на хората как бившата е настроила детето и затова то не ще да се вижда с него.

Върхът е когато някой такъв отиде, та  стане перфектният татко на детето на новата, или общите им деца.

# 249
  • София

А майките? Баба ми зачеркна майка ми за години наред, защото се разведе...

# 250
И майките-също!
Дадох такъв пример, защото говорехме за мъжката гледна точка

# 251
  • София
Да, идеята ми беше, че майките може да са още по-жестоки.

# 252
  • Плевен
chris78, само за информация,че съдът не го интересува нито дохода,нито дали работи родителят,който е осъден да плаща издръжка.

# 253
chris78, само за информация,че съдът не го интересува нито дохода,нито дали работи родителят,който е осъден да плаща издръжка.

Тогава от какво се определя дали е 200 лева или 500?

# 254
  • Далечният изток
Гледа се доходът. Но примерно това, че е безработен, няма доходи, пенсионер е, грижи се за други деца и т. н. може да намали размера, но не освобождава родителя от плащане на издръжка. Другото, което съдът взема предвид, са разходите на детето.

Общи условия

Активация на акаунт