Женени заради детето

• 15 735
  • 420
  •   2
Отговори
# 225
Добро утро! Благодаря за пожеланията от името на всички самотни майки около мен и от мое име! Когато получаваш издръжка от 165лв. и я получаваш от дъжд на вятър,започваш да работиш като вол до колкото имаш време докато детето е на градина, а после на училище. Приоритета ти е детето и си съобразяваш работното място с него. Търсиш предимно междинна смяна и без пътувания извън града, защото си сама и утре ако ти звъннат, че детето е с температура трябва да го вземеш веднага, а ти си сама... За това често реализацията на майките остава на заден план. Като те освободят от 3 места поради болнични, защото няма кой да ти гледа детето, когато е болно се хващаш на каквато и да е работа, колкото да имаш някакъв доход. Бащата ли? Бащата в този момент си гледа детето 2 пъти в месеца и плаща 165лв., той се реализира. Никой, никога на му пречи да си гледа детето разбира се, но пред хората реве, че е несправедливо отделен от дъщеря си, а дори не спазва и минималноти, което съда е отредил. След години детето пораства, започва да е по-самостоятелно и майката продължава да търси реализация и по-платена работа, но вече е на години, а навсякъде търсят млади хора... Та благодаря, че ми пожелаваш здраве Яни. Необходимо ми е, за да мога да работя. 300лв. са само материалите по иконопис, без учебниците, без раницата, тетрадките и дрехите. Ще работя като миячка на чинии за допълнителен доход за да я изпратя на училище, да трябва да съм здрава, дай Боже бал ще правя и студентка ще издържам.

# 226
Юрист се чуди кой води дела за 200 лв.!?

Юрист не означава автоматично читав юрист. Пълно е с т.нар. колеги, едвам изкласили ЮЗУ с тройки и после се перчат с празни приказки.

# 227
Аз не схващам какъв му е проблемът на Янито... Не вярвам някоя майка да спре баща да се види с детето си и извън този режим от съда. Той е само минималното. Примерно бащата ако каже "искам тази събота, нищо, че не е по режим, да заведа детето в Мола и да му накупя нещата за училище." И кво майката ще каже "аааа не, не може, ти само 200лв даваш,аз ще му купя нещата..... Wtf или "аз искам да водя детето на училище, ще идвам всяка сутрин да го вземам в еди колко часа. И тя ще откаже ли?! Коя нормална майка би отказала. Ама инициатива трябва, инициатива от бащата. А повечето май само на думи им се иска, ама реално не им стиска...

# 228
  • Далечният изток
Даже и на думи не искат. Гледат си кефа и свободата и въобще не им пука за някакви деца, те са на майката, като не ще да е с баща им и е много отворена, айде да я видим как ще се оправи без мен... Така разсъждават...

Вътречерепното устройство като е повредено, няма значение кой университет е завършил. Принципно, не конкретно.

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 12:37 от AIDA_N

# 229
Точно така е. На думи са силни, те не искат децата си, а майката. И когато тази майка си намери друга половинка започва едно плюене, че е завела чужд мъж про децата му и после съвсем абдикира. Моя бивш все си мислеше, че няма никой да ме хареса с дете, а сега аз съм била виновна, че дъщеря му е близка с приятеля ми. Ами да е идвал на конжертите на танцовия ансамбъл, да я е водил на училище, да е присъствал в живота и. Не е като да не сме го информирали кога какво се случва, но той се реализираше, беше зает да се издига. Ако и аз бях избрала да се издигам какво щеше да стане с дъщеря ни?

# 230
  • София
На думи иска равенство, но не го прилага в реалността, защото съдът/законът или друг не му го е разпоредил. МаТРялът е такъв, не законът.
Когато някой иска, никой не може да го спре, ама как беше онази приказка "иска, ама няма желание".
И темата тук е точно обратната на тезата на Яни. Нали уж говорим за стоене в брак, заради детето, понеже родителите не са добри партньори един на друг, но са добри родители. Явно и равностойни такива.
А и под равенството, за което Яни говори, съвсем друго прозира. Ясно го каза. Не визира толкова грижите по детето, колкото майката да бачка яко, че да не "чака" на издръжката.
Само дето имам близка приятелка без мъж и без родители и роднини. Понякога със седмици не може не само да работи, а не може да иде на зъболекар или на лекар, понеже няма кой да остане с детето за 2 часа. Толкова за равенството, когато единият родител (понеже съм виждала и самотни бащи, няма да пиша бащата) липсва от картинката или прави напук, вярвайки, че с издръжката грижите се изчерпват.

# 231
И все пак да ви напомня, колкото и да плюете по бившите си, в крайна сметка вие сте си ги избирали, не някой друг. Да, ясно че хората се променят, ама при много си е личало по начало какви са.

# 232
  • Далечният изток
И какво от това?! Както го е избрала, така и като го е разбрала що за стока е, се е разделила с него. Те къде са тия перфектните, безгрешните, с правилните избори?!

# 233
  • София
Аз бивш нямам.
И не е задължително да си личи. Хората обичайно се променят, когато не са се взели на по 40+. Някои се променят заедно и в една посока, други се разминават.
Пък и да не е гледала някоя внимателно, с него ли да стои? Или само тя да СИ гледа децата?

# 234
Момичета, в толкова от публикациите ви се припознах!
Само като ви четях, ми олекна!
Аз като човек минал през развод с малко дете се подписвам с две ръце под публикациите на Аида и Злодеида!
Тази смешна издръжка дори няма да стигне за лазерната ми епилация, че да я ползвам за себе си!
Дори за учебниците и помагалата на детето не стигат.
То е смешно да се парадира с това, направо е жалко!😂😂😂

# 235
Yani нещо прекали. Всеки втори “мъжкар” го е страх жена му да не му вземе апартамента след развода, сакън все едно е толкова лесно да изгони плужека...
Законодателството трябва да се оправи, защото е абсурдно Ганьо да плаща смехотворните 200 лв
Що за език?
Значи, ако някоя жена е родила от плужек или от Бай Ганьо, тя не е виновна за преценката си, ами законодателите били виновни?
Ами преценили са хората, че това е минималната издръжка - т.е. да преживява детето са нужни примерно 400 лева, 200 от единия родител и 200 от другия. Предполага се, че покрив над главата има, майката така или иначе плаща тока и водата там, където живее, а детето яде колкото яде едно дете. Курсове по плуване и екскурзии в чужбина са си екстри. Която жена е родила от свестен мъж, ще се разбере с него той да поема и част от тези неща, а която е избрала да роди от някой нехранимайко, няма какво да се оправдава, че законът й бил крив.
Или пък която така се е скарала и наругала с мъжа си, че той не иска и да я види повече, нито пък да дава нещо повече от минималното по закон, защото не знае тя за детето ли ще ги използва, или за чантички и гримове.

Не вярвам някоя майка да спре баща да се види с детето си и извън този режим от съда. Той е само минималното. Примерно бащата ако каже "искам тази събота, нищо, че не е по режим, да заведа детето в Мола и да му накупя нещата за училище."
Аз познавам. Дава му го само колкото е по споразумението и се му се кара ако го върне в неделя в 18ч вместо в 17, защото примерно детето се сетило, че му се яде сладолед на прибиране и се отбили в сладкарницата.
Той (моят познат) плаща колкото съдът е определил, но иначе като взема детето му купува дрехи, подаръци, води го на ски зимата и лятото на море той. Пари в брой над определеното не дава, поради това, което писах по-горе.
И други такива познавам, но не всички споделят детайли разбира се. Въпросният човек, понеже ми е по-близък приятел, ми е разкавал по-подробно.

# 236
Стига с тази преценка и този избор. Тук влияят много фактори като години, социално положение, манталитет, житейски опит и т.н.
Всеки може да е “преценил” грешно, но никога не е късно да се поправи.
Въпросът е при поправката дали мъжът и жената имат “равни” условия!И не, не говоря само за финанси!

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 10:10 от eleaa

# 237
Ами по закон са равни.
А като почнеш да ругаеш някого и да му викаш ей плужек, ганьо, муньо, я дай повече пари, какво друго да очакваш, освен той да се дръпне най-малкото от инат?

А пък за преценката и за грешните си решения всеки човек трябва да отговаря, иначе няма да има стимул да взема правилни решения. Ако някоя жена е избрала да роди от плужек, след това какво да се оплаква, че законодателят или обществото й били криви, че не го принудили да плаща? Познавам такива жени, сърдят се на бившите си, че били такива и онакива, ама аз още като тръгваха да ходят с тях ги виждах, че са такива - не съм давал мнение, защото не ми е работа, ама после пък трябва да ги слушам да се оплакват и да им съчувствам ли?
То и на работа ако взема грешно решение и сключа договор с некоректен доставчик примерно, ще трябва да нося последствията - да, има си съд, можеш да го гониш, ама шефът ми няма да е доволен и ще има неприятности и за мен, нали така?
И така е редно, защото ако не беше така, следващия път хич няма да се старая да избера коректен партньор, а ще си кажа абе голяма работа, нали си има съд и общество, те ще оправят нещата.

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 10:19 от chris78

# 238
Ами не са!
Примерно,според доходите, на които се осигурява бащата, му се осъжда минимална издръжка за детето…
Не е длъжен да дава повече, само ако иска.
Ако и жената задели минимална издръжка, да речем 200 лв за детето, за да е равно, то за детето на месец трябва да бъдат заделени общо 400 лв за храна, дрехи, допълнителни нужди за учение, лекарства ако се налага, да не говорим за спорт и хоби…
Леко е нелепо!

Но пак казвам- не това е основното!
Мъжът си гради кариерата или живота  по-лесно, защото реално няма ангажираност към детето, такава, каквато има майката…

Не говоря за изключения, такива винаги има!

За избора: няма какво да се сърдят! Вземат поука и продължават.
Има жени-жертви на дом.насилие! Надали мъжът е посягал, когато я е ухажвал!
И какво сега, тя трябва да търпи, защото го е избрала ли!?

# 239
  • Melmak
Chris, какво значи ток плаща, жилище има??? Може да няма жилище и да е на свободен наем! Аз ток плащам, но едно е празен апартамент, в който се прибирам вечер след работа. Друго е да отопляваш всички стаи, защото имаш дете и трябва да е топло. Какви са тия съждения? Колкото повече хора живеят в домакинството, толкова повече се ползват консумативи.

Курсове и извънкласни занимания не са лукс. Да пратиш детето на спорт е глезотия ?

И да, 200 лв не са достатъчна издръжка. Това, че законодателството го позволява, не го прави правилно. Защото законодателството позволявя някои да карат друсани, да трепят хора по улиците и да излизат с условна. И това ли е ок?

Общи условия

Активация на акаунт