Женени заради детето

• 15 753
  • 420
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Искам да се запозная с мъж, който плаща по 1000 лв за дете. Ще го почерпя, обещавам.
Яни, интересни съждения за юрист.

# 196
Искам да се запозная с мъж, който плаща по 1000 лв за дете. Ще го почерпя, обещавам.
Яни, интересни съждения за юрист.
Пиши на лични

# 197
Имам уважение към правистите, едно време мислех да кандидатствам право, но после избрах друго. Разсъжденията на Яни ме хвърлиха в оркестъра. Иначе България е прекрасна, спор няма

# 198
Естествено, че равенството между половете шокира... и много от жените  у нас. 🙂

Това много добре обяснява всичко...

# 199
Такива са ни и инженерите, и финансистите... Grinning

# 200
  • Далечният изток
Ами не. Бащите са шокирани като се осъзнаят, че не могат да бъдат равен родител с майката...

# 201
# 202
За мен лично е обидно да разглеждам жената като вид същество за разплод. За мен жената е човек и личност. Тя не се реализира и изразява само като ражда отрочета. Не приемам да гледам на нея само като на майка и домакиня. Аз я уважавам и смятам, че двата пола са равни - без сегрегация, без дискриминация.
Ако ще има издръжка, тя трябва да е разумна, съобразена с интересите/ нуждите на детето. Трябва и да се актуализира с инфлацията.
На някой чуждо ли звучи? Надявам се, че не...

# 203
  • Далечният изток
Ти нали цяла вечер писа, че издръжката я харчела майката?! Как мина на нуждите на детето, че не разбрах?

# 204
Явно си чела нещо друго. И дума не съм писал кой и как харчи издръжката.

Уважаваме ли равенството между половете или...?

# 205
  • Далечният изток
Що не се върнеш да си прочетеш последните десетина мнения?! Не са чак толкова много от тази вечер. Аз нямам намерение да те цитирам. Можеш сам да се прочетеш. Да ти припомня, че някой си бил плащал наема на бившата с великата издръжка от 200 лева...

# 206
Аз да си прочета мненията без да ме цитираш? 😃😃😃

Никъде не съм споменавал издръжка 200 лв., само изразих почуда кой може изобщо да се конфронтира и даже да води дела за 200 лв. Ако на една личност липсват 200 лв, за да бъде адекватен родител, какво да обсъждаме повече?

Да, от голяма издръжка е възможно получателят на издръжката да си помага за различни разходи - наеми, заеми и пр.

Моят въпрос е далеч от 200-те лева. Признаваме ли равенство на половете или не?...

# 207
Добре де, а каква е гаранцията, че голямата издръжка ще отива за детето? А няма примерно да отива за поредния тъпкач. Защото не са малко жените, дето ще засили детето си на баби и лели, докато се развява с поредния.
И бабите и лелите ли издържат детето??? Тези няма и 200лв, които давате не са чак такава сума, че и дете да се гледа и наем да се плаща и любовници да се хранят. Айде наистина си вземете децата и ги гледайте и получавайте 200лв месечно да ви видя как ще ги гледате.

Аз издръжки не плащам, не знам защо се обръщаш към мене. Не съм правил деца където ми падне, така че моите си ги гледаме заедно с майка им. И не говоря за 200 лв издръжка, а за 1000 и нагоре, както всички искате и очаквате. Ясно че 200 лв не стигат, вече обаче е до мъжът, който ви ги е направил тези деца и който вие сте си го избирали.
Ами прочети си мнението и ще разбереш зящо се обръщам към теб.

# 208
  • Далечният изток
А този, който ги дължи и не иска да ги плаща тези прословути 200 лева, колко адекватен родител е?

Добре, ще те цитирам. Кой как харчи издръжката според господин юриста:

При правна уредба от 49-50 г. и при това, че упражняването на родителските права върви с издръжка, а често и с ползване на семейното жилище, за жалост тези дела се превръщат в нищо повече от съхранение на материалните придобивки на майките, а децата, за съжаление, са на заден план.

При това положение няма как един мъж да се чувства добре, че го ограбват, а и му вменяват вина, че едва ли не не е добър родител.

В по-развитите правни системи родителските права се упражняват равнопоставено между двамата родители (ако единият родител не е болен, с увреждания и пр.).

Скрит текст:
Много по-прозрачно и честно се уреждат отношенията между бившите партньори, много по-достойно. Издръжка пак може да се дължи, ако има голяма разлика във финансовото положение на бившата/я партньор/ка, но всички останали права, вкл. и на собственост, са уважени и защитени. Измамите, манипулациите и изнудванията са сведени до минимум.

Просто нашето общество не е узряло за това, ние стоим в стари разбирания. Както в много други сфери.

И бившия с издръжката й плаща наема, че и остава тя да си покрива нейни заеми. А той е, естествено, "лош" баща, може би затова детето/ децата са основно при нея Simple Smile

В България да, даже и тя гълчи бившия, че е лош баща, но и получава издръжка от него.

Нямам намерение да продължавам да се занимавам с теб...

# 209
  • София
Юрист се чуди кой води дела за 200 лв.!?

Общи условия

Активация на акаунт