Отговори
# 585
  • София
И аз, Милето, се надявам, когато стигна след 20-ина дни в Бавария, да ме чака пухкав сняг Simple Smile Съвсем друго е  празничното настроение  с него.

Скрит текст:
Голямата ми девойка днес е била на служебно парти   (първо от две) - миналата година бяха в страхотни коледни къщички, тази година е  било още по-креативно като идея.  Запазена е била за тях кулинарна академия, с мастер шеф и предварително определено меню Orient, което ТЕ са готвили  в малки групи от-до по раздадени рецепти за  ястията (scharfe Erdnuss -Suppe, Hummus mit Fladenbrot, Huhn mit Orange und Orientgewürzen, Zitronenkartoffeln mit Minze, gefüllte Fleischtomaten mit Bulgur und Mediteranengemüse, Dattelkuchen mit Zimtcreme) и с постоянни насоки от готвача. После са си яли  с огромен кеф направеното. Simple Smile

И тъй като са им дали рецептите, я подканих да ни демонстрира наученото, когато се съберем.. Аз много обичам да съм в ролята на дегустатор. Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 01:02 от пенсионирана русалка

# 586
Mомичета снегът там е проблем сега. Няма метро, няма есбан. Всичко е под сняг. По новините казват, че откакто има метеорология в Бавария, Мюнхен не е виждал такъв сняг. Синът ми е на онлайн, защото преподавателите не могат да се доберат до университета. Аз изтръпвам от ужас какво ще е положението на 20-ти, когато той си идва. Дори Луфтханза е дала спирачки. На летището малки джетове са се килнали на една страна от снега натрупан по крилата.  Алианц арена е затворен извънредно до края на годината.
Синът ми е скиор откакто се помни, видял е сняг, но ми каза че толкова много сняг вижда за първи път в живота си.

# 587
Дъщеря ми в ЛМУ е присъствено на лекции. Каза, че метрото работи, но закъснява. Но трамваите не се движат. Ами така е, като си нямат кмет, който лови снежинките във въздуха Simple Smile Към средата на месеца дават положителни минимални температури, така че се надявам снегът да се стопи и да няма проблем с пътуванията.

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 12:51 от СЛ

# 588
  • София
Дъщеря ми в ЛМУ е присъствено на лекции. Каза, че метрото работи, но закъснява. Но трамваите не се движат. Ами така е, като си нямат кмет, който лови снежинките във въздуха Simple Smile

Не знам снежинките къде и как ги лови нашият кмет, ама падналите дървета/клони в центъра още не ги е уловил/не е пратил хора да ги уловят вече повече от седмица. Вчера на Раковски, малко преди френската, видях приятелка, която със съкооператори разчистваше.

И мен ме е страх сега с тези самолети, приятелка вчера не е излетяла от Баден-Баден, хем е нямало проблеми със сняг/вятър. Видях за първи път на снимките  реакция  с разпънати походни легла ( с чаршафи при това) за пътниците от отменения полет.

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 13:24 от пенсионирана русалка

# 589
  • София
От Баден-Баден пък защо.... Там няма сняг, както си писала. Не ми харесва този предколеден стрес.

# 590
Дъщеря ми в ЛМУ е присъствено на лекции. Каза, че метрото работи, но закъснява. Но трамваите не се движат. Ами така е, като си нямат кмет, който лови снежинките във въздуха Simple Smile Към средата на месеца дават положителни минимални температури, така че се надявам снегът да се стопи и да няма проблем с пътуванията.

Виж ти, значи имало живот под снега Simple Smile. У6 не върви, на Фротмайнинг снегът е до ръба на коловоза. Синът ми с автобуси се продвижва, но казва че е заледено и по улиците има много сняг. Съвсем нормално, впрочем . Минус 14 беше. И хората сякаш го приемат по спокойно - около Алианц Арена не е изненадващо да срещнеш човек на ски. Сега им се е паднало на хората, ще си откарат.

# 591
  • столицата
Ooo, колко сняг във Виена! Имам ходене тази седмица, дали ще е останал да ме чака?
Милето, и аз отивам на гости в събота. Да не се засечем във Виената?
Хем ми се иска да има сняг, защото ще е приказка, хем ме е страх да не отменят полети. Не знам вече какво да си пожелая.

# 592
  • На планетата Земя
Ще се разминем. Аз в събота се прибирам.

# 593
  • София
Втори път за 4 години и малко едната девойка ме изненадва по този начин, звъни се на вратата, отварям и тя там..Heart Толкова говорихме, че няма да идват заради работа и затова ще се съберем всички там и хоп, за мен хубавото почна по-рано.Има изпит чак към 10.01, сега седмица ще поседи тук, после ще се прибере там, а само 10 дни по-късно ще сме всички пак заедно.Ох, много съм щастлива!

# 594
  • тук-там
Ех, че хубаво! Наслаждавайте се!

# 595
  • София
Ех,че хубаво Русалке!Все така да те изненадват твоите момичета!

# 596
  • Варна
Супер изненада Русалке. Дъщерята си идва утре, за цял месец, ще работи от тук и отпуска има. Младежа си идва на 21.12.
Щастливи моменти с децата .

# 597
Айде, почна се, Русалка провлачи крак. Скоро всички ще си докоснем децата. Наистина, не през екрана. И аз едва издържам. Първо ще си дойдат големите, седмица след това и германчето. Само се моля за чисти писти.

# 598
Много яко, Русалке! Браво на детето. И аз вече нямам търпение да я гушна моята студентка.

# 599
Изпуснала съм n...брой нови теми и се чудя защо не ми излизат известия Grinning
Весели и споделени празници на всички, кой където е! Аз си чакам пиленцето скоро, за малко, но пак е нещо ♥️

Общи условия

Активация на акаунт