Отговори
# 525
  • София
Българи, немци или други - зависи си от хората Simple Smile Моите контактуват с когото им е приятно, не подбират по това дали човекът е бг или не. Покрай едната принципно няма българи, така че няма и как да има контакти  с нашенци. Другата си комуникира и с българи,  и с други. В работата е с трима немци, с една  българка и една  мноооого мързелива индийка Laughing Около третата има доста българи, но с тях сякаш ходи в мензата, на кафе, чат-пат гледат филм заедно,  виждат се на някой РД. Ежедневните й контакти обаче не са с тях.

# 526
https://exam.agav.uke.de/MediRanger/
Излязоха резултатите от класирането за WS23/24 за медицина.

# 527
  • София
Здравейте,
Извинявам се за невежеството, но питам за мое познато дете.
Има ли подобен линк с резултати от класиране WS23/24 за Фармация?

Благодаря totony Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 11:32 от brayan__

# 528
Здравейте,
Извинявам се за невежеството, но питам за мое познато дете.
Има ли подобен линк с резултати от класиране WS23/24 за Фармация?
Има приложение : ncrechner, там може да видите резултатите от класиранията и за фармация, стоматология и ветеринарна медицина.

# 529
Знаете ли как се процедира със записването за практика в Германия? Младежът е писал преди две седмици на Университетската болница и все още няма отговор. Да пише ли и на други болници или да изчака?

# 530
  • тук-там
Каква практика, Тотони?

# 531
Каква практика, Тотони?
Тази, която трябва да направят 90 дена или 3 по 30 до първия държавен изпит (пфлеге практикум). Той няма нито ден. Мислеше да направи първите 30 дни между двата деместъра.

# 532
  • София
Знаете ли как се процедира със записването за практика в Германия? Младежът е писал преди две седмици на Университетската болница и все още няма отговор. Да пише ли и на други болници или да изчака?

Simple Smile

# 533
Благодаря, Русалче, ще му го препратя.

# 534
  • София
Здравейте!
Темата е много полезна и съдържа детайлна информация.
Дъщеря ми е в 9 клас и преди  месец, каза че се е спряла да изучава медицина. Държавата, която считам за най-добра, за тази специалност е Германия. Но към момента е с много добро ниво на английски език и втори испански. Не иска да "чуе " за немски, за съжаление, защото ако започне интензивно изучаване на немски, може би към 12 клас ще е на необходимото ниво.
Въпросът ми е дали в Германия има университети, в които да се изучава медицина на английски?

# 535
  • София

Въпросът ми е дали в Германия има университети, в които да се изучава медицина на английски?
В 39-те  медицински факултета към държавни университети - не. Иска се или С1, или  в някои даже С2 по немски. За частните нямам идея, но едва ли и там обучението е на английски.

# 536
  • София
Благодаря, Русалке!
Последните 3-4 дни чета и търся информация, и колкото повече чета, толкова повече ми се струва невъзможно.
😳

# 537
  • София
Благодаря, Русалке!
Последните 3-4 дни чета и търся информация, и колкото повече чета, толкова повече ми се струва невъзможно.
😳
На английски може в Кипър, Италия, май в Малта, сигурно и още някъде. В Нидерландия може на английски  в първия етап само, после  се иска ниво С1 dutch.

# 538
  • столицата
Защо толкова държите на медицина в чужбина? Мисля, че нашите дипломи за медици са признати в целия ЕС и не само.

# 539
  • София
Защо толкова държите на медицина в чужбина? Мисля, че нашите дипломи за медици са признати в целия ЕС и не само.
Същият въпрос може да бъде зададен и за всяка друга специалност с изключение на правото Wink - нима няма да признаят диплома от СУ - КН или СИ, диплома  от ТУ (при това там има и немски факултет), диплома  за бакалавър "Стопанско управление" на СУ (също с договорни отношения с немско уни),  "Икономическа информатика" в УНСС, диплома за строителен инженер или архитект от  УАСГ и т.н... Но по една или друга причина (всеки си е имал своите доводи) децата на потребителите в няколкото теми за  следване в Австрия, Германия, Нидерландия,  Франция, Италия, Швейцария, Великобритания, САЩ са избрали или смятат да изберат чужбина. Simple Smile

Последна редакция: чт, 16 ное 2023, 14:57 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт