Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 20 тема

• 68 864
  • 910
  •   1
Отговори
# 750
  • Някъде там
ЗЛОДЕИДА, косата ти е страхотна, цвят, прическа. Изглежда жива и здрава, а ти си много, много красива!
Този цвят, който имаш на косата ти прилича много и те отваря. Би било чудесно да си го поддържаш, но не знам как стои въпроса с къната. Имам доста бели коси и не използвам къна, за да не потъмнявам косата.

# 751
Някой ползвал ли е Приорин, но не за косопад, а за по-бърз растеж? Има ли негативни реакции?
По принцип къната само ми заздравява най-добре косата, но не ми се иска все още да прибягвам към нея, че не мога да я махна после. И все пак ще се къносам по някое време, ще пробвам първо със сюприм ред, че сега съм червенокоса. Ако не стане мацам кестен и това е. И двете ми отиват, но червеното е нещо ново.
Ползвам си масла и маски правя, пия си добавки и ползвам дарсонвал.
А също и от Био рехаб серията на Тианде, дали наистина има добър ефект върху растежа? Или само ще си дам парите.
Най-благоприятно ми се отразява пустата къна 😀 няма да забравя, за 8 месеца 20 см порастна, здрава, мека, лъскава, без цъфтежи, не се омазняваше бързо..Откакто се боядисвам просто не е същото - от самата боя и краищата стават като изгорели. Да отбележа, боядисвам се в салон.
Ползвала съм Приорин много отдавна за косопад и ми помогна много, имах и ново растежи от него. И бях много доволна.

# 752
  • Варна
За Приорина с две ръце и два крака! Имах преди ужасен косопад и само той ме спаси.

Ползвала съм и серията на Тианде Био рехаб. Имаше май ефект, доколкото помня. Онзи ден си взех техния шампоан с корен от женшен, уж за сгъстяване и растеж. Като изключа миризмата, която и след измиване се усеща, друго лошо не мога да кажа. Да се има предвид, че с м го ползвала само веднъж засега.

# 753
Ама аз нямам косопад, просто искам да я засиля 😂 за това питам, дали няма да даде някакви реакции.

# 754
Ама аз нямам косопад, просто искам да я засиля 😂 за това питам, дали няма да даде някакви реакции.

Няма да даде.
Аз нямах никакво проблеми с тях.
Те са точно за косопад и за растеж.
Но не мога да кажа дали ще ускори растежа.
Аз на такива неща не вярвам.
Но ми поникна нова коса и ми спря косопада, оттам означава, че влияе и на растежа.
Странични ефекти никакво нямах.
Казвам го, защото от Мерц и Геритамин ми се увеличаваше апетита много.
Приорина е много добра и много ефикасна добавка.

# 755
За косопад слагам 1-2 капкомера масло от розмарин в шампоана.
По едно време много се бях нахъсала и пръсках всяка вечер в корените отвара от розмарин, може би е по-ефективно, но това трая 2 седмици... Simple Smile

# 756
ЗЛОДЕИДА, косата ти е страхотна, цвят, прическа. Изглежда жива и здрава, а ти си много, много красива!
Този цвят, който имаш на косата ти прилича много и те отваря. Би било чудесно да си го поддържаш, но не знам как стои въпроса с къната. Имам доста бели коси и не използвам къна, за да не потъмнявам косата.

Благодаря. Не е пипана, това е моя цвят, в краищата има остатъци от къна.

# 757
За косопад слагам 1-2 капкомера масло от розмарин в шампоана.
По едно време много се бях нахъсала и пръсках всяка вечер в корените отвара от розмарин, може би е по-ефективно, но това трая 2 седмици... Simple Smile
Това си го правя, и двете неща.

# 758
Момичета, нахлувам в темата ви с молба за препоръка..Purple Heart
Търся си подходящия шампоан и грижа, за дълга коса, с тънък косъм, без обем, небоядисвана. Пробвала съм доста професионални и не серии.. и не намирам подходящата. Ползвала съм и нисък ценови клас и среден. Имам и леко чувствителен скалп, сърби ме от агресивните шампоани, например  lakme, Mediceuticals, съм пробала за косопад.. косата ми е ужасна след тях, твърда и суха, не мога да я среша. Доста ми пада в момента, понеже съм с липса на желязо...Приемам хапчета.
В момента съм с две от сериите на Olioseta, но не ми допадат особено, също и крема им за коса (толкова хваления 50 в 1).
Пробвам и серията на CHI - за плътност и обем и не ми харесва изобщо. Допада ми само сивата серия Infusion, но не за честа употреба.
Препоръчаха ми серията на Philip Kingsley за тънка коса също съм тествала и нищо и от нея... Проблема е, че след измиване я усещам суха в краищата, без обем. Пръскам с балсама-мъгла на macadamia на мокра коса и ползвам и крема на Olioseta, както и отделно термозащита и пак косата се усеща суха. Предстои ми море и искам хубава защита за нея, както и шампоан, който да е подходящ за всеки ден..Също и хубава маска или балсам, спрей за защита на косата от слънцето.
Знам, че продуктите с протеини ще я утежняват допълнително и избягвам такива продукти. В момента я измивам на трети ден, не изглежда да се омазнява, но някак слепва и ме дразни.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 08:58 от Joana85

# 759
Никога не съм ползвала топ марки шампоан - държа на хидратираща маска/ балсам и шампоанът да не ми прави пърхот. Шампоанът ми в момента е herbal care и измива добре косата, не ми я изсушава. След това ползвам маска или балсам от серията арганик лайн и кристалите след банята. Ако имаш нужда от повече хидратация, крема за коса на гарниер (стига за много време) на мокра коса, след като я поизсушиш на леко влажна кристали (аз ползвам арганик лайн) и след това на изсушена коса вече спрей на глис кур, избери си какъвто решиш.
В банята маска или балсам може да сложиш като изстискаш косата от водата и после я попиеш с кърпа леко и тогава слагаш маската. А преди баня - маска с масла - каквито и да са, смесваш си различни масла в шишенце с помпичка и я мажеш. Аз ползвам маслата на Икаров и на Ривана, редувам ги, пък като свършат си смесвам каквито имам вкъщи - кокосово, бадемово, малко розмарин, арганово, рициново. Като мажеш скалпа слизаш и надолу до краищата. Косата е хубаво да се суши изцяло със сешоара (знам, не е лесно лятото), но не на най-гореща струя. Защото ако оставиш да изсъхва сама, тя изсъхва повече ако не се суши със сешоар (нещо имаше като обяснение за влагата ама не се сещам в момента).
Когато правиш маски с масла може да се наложи да сложиш втори, понякога трети път шампоан ( с хербал кеър ми е два пъти, както обикновено се мия).

# 760
Никога не съм ползвала топ марки шампоан - държа на хидратираща маска/ балсам и шампоанът да не ми прави пърхот. Шампоанът ми в момента е herbal care и измива добре косата, не ми я изсушава. След това ползвам маска или балсам от серията арганик лайн и кристалите след банята. Ако имаш нужда от повече хидратация, крема за коса на гарниер (стига за много време) на мокра коса, след като я поизсушиш на леко влажна кристали (аз ползвам арганик лайн) и след това на изсушена коса вече спрей на глис кур, избери си какъвто решиш.
В банята маска или балсам може да сложиш като изстискаш косата от водата и после я попиеш с кърпа леко и тогава слагаш маската. А преди баня - маска с масла - каквито и да са, смесваш си различни масла в шишенце с помпичка и я мажеш. Аз ползвам маслата на Икаров и на Ривана, редувам ги, пък като свършат си смесвам каквито имам вкъщи - кокосово, бадемово, малко розмарин, арганово, рициново. Като мажеш скалпа слизаш и надолу до краищата. Косата е хубаво да се суши изцяло със сешоара (знам, не е лесно лятото), но не на най-гореща струя. Защото ако оставиш да изсъхва сама, тя изсъхва повече ако не се суши със сешоар (нещо имаше като обяснение за влагата ама не се сещам в момента).
Когато правиш маски с масла може да се наложи да сложиш втори, понякога трети път шампоан ( с хербал кеър ми е два пъти, както обикновено се мия).
Благодаря за полезните съвети ! За нанасянето на маските преди и по време на измиване. Ще взема да пробвам с маслата на Икаров. Косата не я суша особено със сешоар, оставям я така, през лятото. Може би е грешка, но ми се струва че струята е прекалено силна и косъма  става още по-сух. Нямам хубав сешоар. Шампоана на  herbal care съм го пробвала, черния вариант.. мирише много на билки, но след това не можех да си среща косата, много ми я заплита. Не я чувствам жива и не ми допадна. Спрейовете от дрогерията почти всички съм ползвала, но не съм видяла ефект от тях. Но се сетих за Ревалид, преди време го бях ползвала и имаше хубав ефект за косопада. Може би пак ще го взема.

# 761
За масла -препоръчвам от Зоя. Там са истински, качествени, много икономични,защото стигат за месеци, има различни разфасовки.
На Икаров не са с чист състав. Иначе аз си харесвам Стимулант на Икаров за растеж и от години ползвам.
Не са толкова качествени неговите масла.
В Зоя има синапено олио, рициново, арганово кокосово,каквото се сетиш.
Доволна съм много.
Аз от години правя маслени маски.
Лошото е, че много отмиват боята,а вече имам бели коси и затова след боя ги избягвам.

# 762
Аз искам да отбележа, че за обем е нужна и правилна прическа. Фризьор, който разбира какво прави. Аз така с години не давах да ми се изтънява косата, защото е къдрава и винаги отгоре ми беше сплескана. Един ден просто се оставих в ръцете на един фризьор, който я изтъни само на определени места и о, чудо. Дори не ми се налага да я стилизирам кой знае колко.
Аз се грижа много за косата си и няма сила на света, която да ме убеди, че професионалните серии нямат значение. Имат и още как. Няма значение марката, там всичко е индивидуално. На първо място си остава добрият ген и правилното хранене.

# 763
Къносах се ама стана тъмно почти кафяво, следващия път праскам кестена и това е. За мен е важно да ми е здрава косата.

# 764
Къносах се ама стана тъмно почти кафяво, следващия път праскам кестена и това е. За мен е важно да ми е здрава косата.
Един лаишки въпрос - има ли къна без червен оттенък? (Но кафява, не черна)

Общи условия

Активация на акаунт