Думи и изрази, които използваме неправилно

• 148 743
  • 3 375
  •   2
Отговори
# 3 345
  • По света и у нас
Моля като сте тръгнали да пишете абривиатурите, сложете им и думите.  аз съм от по новите съфорумки, още не знам какво е бднж

# 3 346
Присъединявам се към искането. Аз съм от старите форумки, но също не знам какво означава бднж.

# 3 347
  • София
ЖДНБ - жива да не бях, нали?
В седмокласната ни тема редовно се говореше за розмарин и бело (розмаринът помага за концентрацията, а белото е бяло вино), нещо останало от предишни теми и станало нарицателно. Една потребителка ни обвини, че сме наркоманки и говорим само за наркотици.

# 3 348
ЖДНБ - жива да не бях! Възклицание, старо като света. Simple Smile

# 3 349
  • Майничка
Даже имаше лозунг (заглавие на тема) "С розмарин и бЕло - към просветно дело!".

# 3 350
Гледах в бебешките теми за "мартчета" (деца, родени през май месец). Според мен трябва да е "мартенчета". Даже имам някакъв смътен спомен, че в по-ранни години съм го виждала "мартенчета".

# 3 351
Епизод и серия. Епизод е отделна самостоятелна история или случка,като от "Шерлок Холмс",да речем. Докато серията е съставна част на цяло филмово произведение. Понякога се бъркат двете понятия.

# 3 352
  • София
Даже имаше лозунг (заглавие на тема) "С розмарин и бЕло - към просветно дело!".
Къде ме върна  Smile 
Седмокласните вълнения за набор 2005.

# 3 353
  • София
Гледах в бебешките теми за "мартчета" (деца, родени през май месец). Според мен трябва да е "мартенчета". Даже имам някакъв смътен спомен, че в по-ранни години съм го виждала "мартенчета".
Преди 16 години редовно пишех в темата за мартенчетата.

# 3 354
Стана ми интересно - Какъв е другият смисъл на "калиев перманганат"?

# 3 355
Няма друг смисъл, но се употребява като висша степен на чистофайничество.
Вече не помня оригиналния пост.

# 3 356
Сам Диего SatisfiedJoy

# 3 357
Няма друг смисъл, но се употребява като висша степен на чистофайничество.
Вече не помня оригиналния пост.
Не съм много сигурна дали оттам тръгна, но бях пуснала една тема "Когато пътувате, помъквате ли къщата", за умението да се пътува с малко багаж. Имсше съвети, имаше смешки, докато една потребителка дойде в темата и сподели, че винаги в хотел носи калиев перманганат да мие фаянса. Но го написа с тон едва ли не, всяка, която не го прави е мърла. И почнаха смешки, но тонът стана обиден(от много страни) и темата замря. Оттогава взе да се споменава като ирония на свръхчистофайничество.

# 3 358
Абе да, за стените е прекалено, но за вана, може и да не е Wink

# 3 359
  • Пловдив
Аз познавам бегло жена, за която ми разказаха общи познати, че на екскурзия ходила да купува белина за измиване на ваната в хотела, защото синът и, в ученическа възраст, поискал да я ползва. Та явно не е рядкост.

Общи условия

Активация на акаунт