Край брега ме закачи, морски дар ми подари. ~бебеправене 420~

• 33 605
  • 858
  •   1
Отговори
# 180
Аз не смея да “препоръчвам” тъй като както знаете от друга тема съм след спонтанен аборт. Даже бях нападната след него от съфоремничка, че лекарите отричат тези интервенозни терапии и дори са ми навредили. Така че ще мина по този път и само ще споделям какви са били при мен резултатите.

# 181
Али, 1 таблетка и 7 капсули са в Опти Ова. Производителят е преценил кои съставки да присъстват в дадена капсула и е предвидено, че всички покриват дневната доза и ще се приемат всички заедно(в едно денонощие). По-добре от 9 други добавки поотделно на независим един от друг производители. Отделно те си имат патент за част от капсулите и със сигурност взети поотделно съставките(всъщност стават над 10 вида други добавки) няма да имат същия ефект.
Аз мисля да взема опти ова. В момента пия овабуст 4 бр. Плюс coq10+ фолат+витамин б12+ мака+ алфа липоева. До тук станаха 9 и ще ми излезе същите пари.

# 182
Добре Кактус натоварила съм си черния дроб и бъбреците (въпреки че на нито едно кръвно изследване не е дало отражение, нито някакъв физически симптом съм имала) но това е довело до забременяването с детето ми, така че съм склонна пак да поема този риск. Както казах никой не е задължен да пие нещо, единствено споделям, защото при мен е дало резултат. Както и при други. Имайки предвид алтернативата, че не съм стигнала до инвитро, което е много по-скъпо от добавките, с много сериозни лекарства, носещи още повече странични ефекти, от моя гледна точка добавките изглеждат безобидни.

# 183
  • София
ей, момичета, недейте да го превръщате в караница! обсъждаме кой какво и кога приема, ясно е, че всеки има различно мнение.
с първата бременност пиех само някакви си комбинирани витамини и то месецът преди да забременея... сега както казва ММ съм изпила една фармацефтична компания.
Напълно съм съгласна с Алисън, че по-добре и 12 добавки пред хормоналните инжекции за инвитрото, за съжаление ми се налагат.
И с Кактусчето съм съгласна - по-добре 9 подбрани отколото 8 ама на спяло. Аз никога не гледам финансово кое как излиза, търся качество обикновенно и удобство.

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 14:55 от shan^tall

# 184
  • Замък сред облаците
Те такова животно като безопасна добавка няма. Но ако правим сравнение между лекарства при инвитро и хранителна добавка, да, добавките изглеждат направо безобидни.
Трябва си голямо внимание към детайла и да знаеш кое за какво пиеш, в какви дози и кога да направиш почивка. Едното като вит Д е хормон, В групата са кофактори на невротрансмитери и т.н. Неслучайно сме се хванали да четем и самообразоваме по темата и пак изпускаме понякога съществени неща.

Още помня преди години един случай в Америка: някаква мацка запалена по здравословния живот приемала по 30+ различни добавки всеки ден. Точно тип витамини и минерали, дето можеш да си купиш във всяка аптека или дрогерия. Е, ама не знаела че две от тях не трябва да се пият заедно и хоп, инфаркт и дотам. Кои са били добавките не се цитираше, но случаят ме впечатли много.

# 185
И аз като Empathy, май месец минах през интравенозно желязо и бях много доволна, стана бързо, лесно и всичко се покачи невероятно много. Почти си помислих, че октрих панацея на дефицитите. Обаче да си призная честно имам притеснение, че като всяко нещо, сигурно вреди по някакъв начин и не е толкова безобидно, колкото си мисля. А и не става само с веднъж, на някакъв период трябва да се повтаря, а при мен една таква вливка беше към 250лв. Досега никой лекар не се е изказал противоречиво, освен д-р Станулов, но според мен има и малко проучвания по темата и може би затова. Все пак аз реших, че предпочитам да навредя на себе си по някакъв начин, отколкото след потенциална бременност и на бебето като се наложи да си правя вливка тогава. Защото когато имаш сериозен железен дефицит, често се стига до вливки по време на бременност. Лошото е че пак не забременях и вече минаха 3 месеца от вливката, та почвам да се чудя за нова вливка или да продължа с таблетки пак.

# 186
Аз съм се интересувала кое за какво, как да пия, в какви дози и кога да почивам. И това ще е последното, което ще кажа по темата с добавките.

# 187
  • Замък сред облаците
Оооо, в теб не се съмнявам. Казвам го за момичетата, които споделиха, че се чудят какво да пият. Така че не е въпрос да повлечем крак, щото половината пием това и това и това. А човек да се информира за нуждите на собствения му организъм, кои са му дефицитите, къде има нужда от добавки и най-вече какви и в какви дози.

# 188
Али, вече АА е обяснила това, което щях да напиша и аз. Абсурдно е да се сравняват добавки с лекарства. Просто трябва да  благодариш, че нещата при вас са се случили естествено. Някои двойки, като мен и мъжът ми, просто нямаме избор. Щом чернодробните ти показатели са ок, значи не си натоварила черния дроб. А и няма как да знаеш дали и без добавките нямаше пак да се радвате на бебче. Зависи и в какви дози и каква продължителност са приемани добавките. Аз не искам да влизам в конфликт, просто споделих, че е по-добре да се вземе 1 добавка, в която има всичко необходимо(щом съществува такава), а не всичко поотделно и пак няма да се докара същия състав в конкретния случай. Всеки си преценява сам за себе. Отделно и изказах като цяло моята позиция относно добавките, защото в България нямаш гаранция за състава. Определено не ги приемам за алтернатива на ин витрото, защото не смятам, че можеш да избегнеш ин витро само и единствено благодарение на хранителни добавки. Пожелавам ти много скоро да се радваш на още едно детенце. Изненадах се, че изобщо си се засегнала по някакъв начин, не съм искала. ❤️

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 15:54 от Kactus

# 189
  • Замък сред облаците
Ааа, не съм съгласна, Кактус. При Алисън без добавки нямаше да станат нещата, тя беше с ЛУФ синдром, ако помня правилно и нисък АМХ заради вит Д.
Тъй че тя си избра много правилен път и нещата й се получиха. Но това става с много отговорност за изборите, които правим и да сме наясно, че не е панацея и не се прави насляпо. Тя такава отговорност винаги е демонстрирала и й се отплати.

# 190
Въпрос към тези, които са се готвили за Ин Витро. Колко време пиехте добавките за качествен ген. Материал ? Аз си представям три месеца да пия витамините, после правя ин витро. После спирам тези, които не са за яйцеклетки и почвам да се готвя за трансфер. А по време на бременност какво се пие?

# 191
АА, така е, аз за това подчертах САМО и единствено с добавки 😁 Ествено, че дефицитите трябва да се наваксат, но не е нужно да се приемат по 2 шепи добавки. Вит. Д съществува и като лекарство по лекарско и лекарство без лекарско предписание. Щом е имала антрални фоликули, значи АМХ е бил изкуствено занижен, но ти тези неща ги разбираш и няма нужда да ги обяснявам ❤️😅 Всичко е полза-риск и осъзнат избор. Радвам се, че при нея е проработила схемата. Има много жени, които са забременели, докато са имали дефицит на вит. Д и В12, така че няма как да се докаже, че 100% забременяването е благодарение само на добавките. Иначе Божа работа, защото можеше и с добавките нищо да не стане. Аз също бях с ЛУФ, но добавките не помогнаха, а само операция.

# 192
Като става въпрос за добавки, мъжете ви какви добавки взимат? Особено като има мъжки фактор. Моят отказва повече от 2 добавки на ден да пие. Ако трябва да избера 2-3 неща, какво да му дам да пие? Засега обмислям витамин Ц, CoQ10 като антиоксиданти и за бабини зъби се чудя. Или май е по-добре да му взема комбинирани. Вие какво препоръчвате?

# 193
За нас най-добре работиха мъжките добавки по отделно. Л-карнитин до  колкото знам е важен. Q10, витамин Е. Моя ММ витамин Ц не е пил.

По-скоро да си наляга парцалите и да си пие нещата - не на него ще му бият после хормонални инжекции за стимулация, ще му бъркат къде ли не, за вадене на яйцеклетки, цветни снимки и прочие, така че да си "преглътне" буквално съдбата и да е благодарен. Grinning

# 194
Моят пие fh pro, което е една таблетка. Ние сме по МФ.

Общи условия

Активация на акаунт