“Мамин син”

• 13 885
  • 215
  •   1
Отговори
# 60
Мисля, че достатъчно ясно се изразих, че обикновено и двамата родители са виновни когато бащата "липсва" и е "зарязал детето на произвола". Цитирам се: "Зависи от ситуацията, но обикновено и двамата родители са виновни - единият с отношението и възпитанието, другият - с бездействието и/или липсата си". Не очаквах, че може толкова пряко казано мнение да се тълкува по друг начин.

# 61
  • Бургас
Когато чета форумски оплаквания от мамини синове, 80% са оплакване, че той е мамин син, а не чехльо. 10%, че не ще да се откъсне.

Аз мъжа го възприемам като човек със свое виждане, упорство и т.н. Ако не е мамин син и чехльо няма да е. Пак няма да се съобразява само с мен, защото ще се съобрази и със себе си. Като приемам, че понякога няма да се съобрази с мен, а с нещо, което майка му би предложила защото има мнение и той, а не защото майка му така му казала.

И преди съм писала, че влюбен и решен да създаде семейство мъж не съм видяла да стиска полата на майка си. Стиска ли я, лъже,  че е готов за семейство. Ходи по правата на най - малкото съпротивление. Рязко ще смени посоката когато е готов и иска, а не когато майка му го пусне.

Сега има и повредени от майките си хора, но такива познавам точно двама от мъжки пол и доста повече от женски. И при двата пола бащата или липсва или е “кастриран” от майката.

# 62
  • София
От една страна имаш майки, които готовно обсебват синовете си.
От друга страна имаш  липсващи или вяли бащи, които са абдикирали от ролята си да прережат пъпната връв.
Причинно-следствените връзки са много и навързани. Може жената да търси заместител на мъжа в сина си - ако мъжът отсъства физически или емоционално. Може жената да задоволява нуждата си да се грижи и да е полезна чрез детето - това обикновено е, когато няма други интереси в живота си, работа, хоби, приятели. Детето се рпевръща в проект и смисъл. Може да смята, че така му помага, предпазва го, осигурява му добър живот - но често зад тези нагласи се крият лични дефицити. Може майката да е била в такава позиция, да вижда това като норма или да смята, че сега е нейният ред да прави така. Варианти много.

Ами ако със съпругата си не може да поддържа разговор за нещата които го интересуват нормално е да си говори с мама, в случая вината не е у мама.

Приятели няма ли си?
Защо си избира жена, с която не може да поддържа разговор за нещата, които го интересуват?
Майката не смята ли, че е нормално мъжът да се сближава с хора, които са по-близки до неговата възраст и на равни начала (не родител-дете) в общуването?

# 63
Абдикирал баща, мхм. То тоя баща щом не участва активно в отглеждането и възпитанието на децата си, едва ли участва и в семейството. Та пак опираме до избора на жената.

# 64
  • София
Бащата не може да поема отговорност - изборът на жената е виновен. После защо мъжете не могат да носят отговорност.

# 65
Жената как да знае един мъж дали ще е отговорен баща и дали няма да се промени?
За всичко са виновни жените!😂

# 66
Много е интересно, че синчето никога не е виновно. Или баща му, или, по-вероятно, майка му.

# 67
Жената как да знае един мъж дали ще е отговорен баща и дали няма да се промени?
За всичко са виновни жените!😂
Ми, всъщност има много предварителни индикации доколко отговорен е един човек. Настина жените са тези, които избират партньор за семейство, но много от тях силно мижат за червените флагове - защото искат бебе, защото искат да са булки, защото не искат да живеят сами, защото искат някой да плаща сметките, заради собствен скапан семеен модел и т.н.

# 68
И какво ви успокоява, че е виновно синчето? Нали изборът да родиш и да стоиш с него си е твой. Те мамините синчета не се прикриват успешно.
Предвид огромното количество теми, в този раздел, жените са упорити в желанието си да стоят при неподходящ мъж и непрестанно да вярват, че ще го променят.
Чудеса не стават.

# 69
Ами на кой избора да е виновен, на комшията? Ако аз живея с насилник, алкохолик или мъж, за който приноса в семейството е само това - мъж, кой ще ми е виновен? Аз и никой друг, че съм съгласна. То тоя мъж, ако е човек на място появата на деца надали ще са причината за абдикацията му.

# 70
Ако мъжът се е представил другояче?
Ще кажете, че няма такива ли?

# 71
О, да, със сигурност има мъже, които може умишлено да се представят за нещо, което не са. Но това не е масовият случай. Малко са хората, които продължително ще играят някаква роля, при наличие на партньор се отпускат и си показват реалното лице.

Това, между другото, е валидно и за жените. Има много жени, които се преструват на нещо, което не са, за да завъртят главата на някой. И после се оказва, че всъщност нито обичат да пътуват, нито обичат да правят секс, нито да създават уют, нито да поддържат себе си във форма и т.н. То затова има една приказка, че мъжът си казва - Моля те, не се променяй, а жената - Моля те, промени се.

# 72
  • София
Жената носи отговорност, че търпи, но мъжът си носи отговорност, че от него нищо не става.

# 73

Колко време ще се представя за някой друг? Нали ще прекарват време заедно, ще си правят уикенди, ще ходят на почивки - все ще си проличи кой му дърпа конците, кой му дава наклон на мненията и на кого се "отчита" по телефона. В процеса на опознаването ако не си отваря очите една жена - кога? Като е подписала ипотеката и е в деветия месец? Никой не може да се прикрива 24/7, всичко се вижда, стига човек да не си затваря очите за червените лампички. Връзката е ИЗБОР във всеки един момент - дали да си себе си или да се преструваш, дали да останеш или да си тръгнеш, дали да споделяш или да задържаш в себе си. Кой каквото си забърка, това консумира после.

# 74
Познавам един куп мъже, които са били отговорни бащи, докато са живеели с майката. С появата на нова жена в живота им рязко стават от леко през умерено до напълно безотговорни спрямо децата си от предишната. Но пък са много отговорни към тези на новата или общите им деца.
Та такова поведение по какви признаци може да се разпознае предварително, ако може някой да ми обясни?

Общи условия

Активация на акаунт