🍒Черешката на тортата 🍒

• 52 367
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
Оряшкова е гадна.
Как го резна, не обичала бишкоти и кафе, ама оуууу и аз 100 неща не обичам, но не бих резнала оценка заради това! Човека сготви всичко 6 обстановка атмосфера.

# 661
Сега си пуснах предаването да видя другият мой съгражданин какво ще сготви и дали ще казва "пекани". Grinning
пекани не знам дали каза, на скАлидка чесън каза 😀
Много приятен младеж.
Хубав дом, всичко му подредено, косата му подредена, съдинките подредени и той подреден. 😀  Сготви си прилично.  Хареса ми.

# 662
Оряшкова е гадна.
Как го резна, не обичала бишкоти и кафе,
Което не ѝ попречи да си хапне десертчето - видя се празната чашка на масата.
Може да е позьор Мастагарков, но е приятен за гледане и слушане.

# 663
На мен не ми е приятен нито за гледане,нито за слушане,но ДА представи се за чиста десятка.Както и аз съм казвала да не ядеш нещо не означава да ощетиш участника.Какво съвпадение и аз не обичам бишкоти с кафе,но това не е причина да резнеш някой и не бих го направила.В тия жени няма капка живот.Голяма скука са двечките.

# 664
Симпатяга е тоя Мастагарков, но не съм сигурна какво точно наготви сам той. Крема за десерта му беше предварително готов, чушки и патладжани от буркани, предварително мариновано месо(тука ясно, трябва време да престои), билковите трохи предварително готови, гъбен сос и той готов, чушките за салатата вече изпечени, картофите предварително  сварени. Питката както я гласеше, не изглеждаше друг път да е месил. Дефакто той просто сглоби десерта, запържи и опече месото и го отъркаля в готовите трохи, пръжна пет аспержи, сложи пюрето и поля с малко предватително готов сос. Не видях да реже доматите за салатата. И нареди и изпече питата, която уж измеси. Не знам, нещо ме усъмни "самостоятелната" му вечеря. Инак беше приятен домакин в спретнат дом, с красиво подредена маса, балансирано меню и вкусно изглеждаща храна. Имаше и уелкъм дринк, и десерт на меката мебел, и изненада, и подаръци. Всичко под конец. Пп И как пък в нито една разядка не сложи малко чесънче, а и трите разядки носеха на чесън. Щях да му взема една точка заради тази съществена липса. Wink Grinning

# 665
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Аз за Гатьо съм 50-50, знам,че е добряк,но също така знам,че и простотията му няма граници понякога.
Вечерята му - Аз много обичам пригоряла риба и на външен вид неговата изглеждаше точно по вкуса ми,но се разбра,че отвътре е сурова.
Салата,разядки, десерт(торта,която той не беше правил) - апетитни.
Аз бих му дала 8т.

Мастагарков - Сладур.Много го харесвам и в ИВ, и в Черешката.
Възпитан, добър, много красив.. нямам никакви забележки.Която жена го вземе,според мен ще е щастлива.
Дома също ми допадна.
10точки, хареса ми всичко на масата,а тирамису е моят любим десерт.

# 666
Доколкото ми е известно в тирамисуто не се слага сметана. Със сметаната класическия десерт става просто друг десерт, защото сметаната убива маскарпонето и разводнява вкуса му. С нея пак става вкусен крем, но просто не е тирамису крем. Да, де, то и ягоди не се слагат, но, ако кажеш тирамису с ягоди, очакваш тирамису с добавка на ягоди, сметаната просто няма място в тирамисуто.

# 667
И на мен ми хареса Мастагарков, беше радост за окото. За всеки може да има съмнения дали готви сам или не, по телевизията всякакви измами са възможни. Според мен сам си сготви. Загорялата "сьоНга" на Гатьо не е измама, но Мастагарков готви с измама. Явно, че има отношение към храната, сервирането на маса и приятната обстановка. Хареса ми и че нямаше гайди и народни песни, писна ми от тях. Менюто не беше такова, че сам да не може да се справи. Вероятно имаше помощ за питката - съмнява ме да я е правил сам. И мен ме подразни Оряшкова - не обичала кафе и бишкоти. По тая логика всеки участник трябва да ходи на врачка преди да състави меню за вечерта си, за да разбере кой какво харесва. Абсолютно насила даде девятката. Ще я видим утре и нея, не ми се струва голяма готвачка, а от финеса на Мастагарков е далече.

# 668
  • София
То и Благо как да знае, че не обича десерт с кафе, щом вчера поиска кафе след десерта. Понякога се чудят за какво да вземат точка.

# 669
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
То и Благо как да знае, че не обича десерт с кафе, щом вчера поиска кафе след десерта. Понякога се чудят за какво да вземат точка.

Сериозно ли е поискала кафе?
При Благо каза,че не харесва вкуса на кафе и не харесва нищо,приготвено с кафе,ако наистина е пила кафе в предна вечер,е тогава Оряшкова вече съвсем ми пада в очите.Да не споменавам,че някой тук каза,че и тирамисуто си го била изяла.

Тирамису както аз го правя слагам в крем бита сметана(не готварска).
Бита сметана, маскарпоне, подсладител монкфруи(захар не ям), 2-3 яйца като белтъците разбивам на сняг.
В битата сметана добавям маскарпоне и жълтици,бъркам до хомогенна смес и тогава добавям белтъците на снях.Става страхотен пухкав крем.
Правя почти всяка седмица.

Интересното е,че аз кафе не пия,нито харесвам вкуса и миризмата,но двамата ми любими десерти са с кафе (Тирамису и Опера кейк).
Тирамисуто на Мастагарков изглеждаше като от меню на луксозен ресторант и Оряшкова е просто нелепа с оценката си.
Аз месо не ям,но ако видя добре поднесено основно,няма да намаля оценката ,само защото не го ям.
Стават за смях.

# 670
  • Deutschland/HE
Няма нищо странно, аз обичам кафе, пия доста кафе, но сладкиши с кафе не обичав, тирамисуто прави изключение. Обичам и шоколад, но шоколад с кафе (тези на Мерси) не ми харесва. Кафето го пия без захар, а с малко мляко.

# 671
Моята рецепта е друга (със сурови яйца е, не правя тип "забайон/е") -  разбивам в една купа 4 белтъка със захар на твърд сняг и 4 жълтъка със захар в друга купа до изсветляване, удвояване на обема и пухкавост, към жълтъчения крем добавям маскарпонето и бъркам до хомогенност, после към тази смес добавям внимателно белтъчния крем като внимателно хомогенизирам(може и със шпатула, за да не спада обема) . И воала крем тирамисуто е готов. Топя бишкотите в кафе и редя на пластове крем, бишкоти, крем, като "дръпне" крема, поръсвам с какао и туй то.
Между другото тирамису крема много си подхожда с готови блатове за торта напоени с кафе. Става чуден десерт. И със сметана в крема съм пробвала, но не, не е същото, пак е хубаво, но не е същото.

# 672
  • София
Аз обичам кафе, но не го харесвам в сладкиши (в тирамисуто например), както и какао на прах върху сладкишите не харесвам.

# 673
  • България
Аз не виждам смисъл от маскарпонето и затова не го слагам. Няма вкус горкото. Вместо готварска сметана ползвам заквасена. Яла съм и лятно тирамису със сос от ягоди, малини и къпини вместо кафе. Харесвам такива експерименти и не бих ги отрязала с една точка.

Не слагам сурови яйца, а ги минавам задължително на водна баня.

# 674
Неее, кажи чеСно?! Joy Wink
Ференц, развесели ме. Hug Разбира се, че всеки може да импровизира според вкуса си, но когато говорим за кулинарни класики, ако презентираш такава, тя наистина трябва да е такава, иначе даваш заявка, че е нещо подобно, но не и класическо.
Това е все едно да презентираш калцоне, а да поднесеш отворена пица. Случвало ми се е и не останах приятно изненадана.

Общи условия

Активация на акаунт