Забременели след инвитро 53

• 49 984
  • 829
  •   1
Отговори
# 135
Не очаквах, че толкова момичета ще проявят интерес и имат този проблем, иначе да бях споделила още в предния коментар Grinning
И аз преди малко повече от половин година разбрах за този метод и останах много доволна.Моят цистит е изключително тежък, почти не се влияе от антибиотици, бях изпила 12 за една година и все се появяваше пак.
Иначе, рецептата е следната: при криза- за 4-5 дена се добавя по една супена лъжица оцет към чаша вода.И така с всяка чаша вода се пие и оцет.След това се намалява на 2-3 пъти на ден, пак лъжичка в чаша с вода.
Аз го пиех всяка сутрин с чаша чай, профилактично.
Задължително трябва да НЕ е празен стомахът, защото има опасност да го раздразни. И е добре да е хубав, натурален ябълков оцет.
Друго нещо е, че не трябва да се задържа в устата , защото оцетът влияе зле на емайла на зъбите. И вечер- хубаво измиване Simple Smile
Щом не вреди, ще си го продължа с радост!

# 136
Здравейте момичета, аз също съм след инвитро 8г.с +3 и от вчера ми спряха Естрофем. Взимах 3 по 1. Вчера късно вечерта имах много силна мигрена и леко високо кръвно, по принцип съм с ниско била винаги 95/65 ми е супер, а вчера бях с 115/78. Възможно ли е да е от спирането на Естрофема това главоболие и промяната в хормоните или пък си от кръвното? Доста се притесних, защото бях и сама вкъщи. През деня бях излизала на студа и като цяло се обажда от време на време и синузит, та вчера започна така всичко. С болки в основата на носа, лявото слепоочие и челото. С много суха лигавица съм откакто забременях. Правих промивки, топли компреси, но остана болката в челото.

Притеснявам се дали не ми спират неправилно Естрофем, четох че на някои го намалявали плавно. Всякакво мнение ще е полезно.

# 137
AnBolein, аз до 7 гс приемах Естрофем 3х1, после около седмица приемах по 1 на ден и в 8 гс го спрях окончателно.
Иначе главоболието може и да не е от него конкретно - понякога е от дехидратация, тъй че пий повечко вода и ще мине 🤗😘

# 138
Аз получавах главоболие  като спирах Преднозолина,уж по схема го спирах и пак бях с главоболие. При втория трансфер,който ми е успешен си спрях Естрофема по схема. Репродуктивната  ми каза от раз,но аз не я послушах. Като цяло бях и на конска доза 3х2 вагинално. Спирах го постепенно. Каза ми да го поставям до 9 седм,но аз го намалих и по схема го спрях след две седмици. Беше ми някак странно по 6 хапчета на ден и да го спра изведнъж🤷♀Това разбира се е било мое решение и никой не е длъжен да го прави!

# 139
На мен ми го спират по схема също.
В 10 г.с. го спирам,заедно с преднизолона.
Увеличиха ми дозата прогестерон,като сега прибавихме и инжекционен. От него ми се спи много.
Но ТСХ ми е доста под нормата,и ще го пусна пак.
Уж, в първия триместър често се случвало да е под нормата,тъй като ембриончето все още няма оформени собствени жлези.

# 140
Увеличиха ми дозата прогестерон,като сега прибавихме и инжекционен. От него ми се спи много.
Уж, в първия триместър често се случвало да е под нормата,тъй като ембриончето все още няма оформени собствени жлези.
ТСХ е хипофизен хормон. Не е толкова важен. Бебето черпи от фт4 вижте него! То трябва да е оптимално. Жлезата на бебето се формира до към 20 седм

# 141
Относно естрофема ..в момента съм в процес на спиране, 7 г.с.+2, естрофема беше три пъти по едно, след това го намалихме на три пъти по две за осем дни, още 7 дни по едно и го спирам. Относно преднизолон кортико 5 мг.. беше ми всеки ден по едно още по време на стимулация. В момента имам през ден по едно за 10 дни и след това през два дена по едно за още осем дни и го спирам. Също така пия и еутирокс ,на мен също ми беше на долна граница TSH пиех по 50 мг. , сега започнах да пия по 25 мг.  с идеята че и него ще го спрем. Ендокринологът ми каза
 също ,че след една седмица мога да спра и бромокриптин който беше за високия пролактин.

# 142
Да,другата седмица ще ги пусна,защото на регистратурата в лабораторията явно са забравили да ги пуснат,въпреки че им ги казах.
Докторът ми препоръча да направим също и кръвно изследване за скрийнинг за прееклампсия (SFlt-1 и PlGF).

ТСХ е хипофизен хормон. Не е толкова важен. Бебето черпи от фт4 вижте него! То трябва да е оптимално. Жлезата на бебето се формира до към 20 седм

# 143
Аз цялата бременност бях с ниско ТСХ. Преди зет съм нямала проблем с хормоните на щитовдната. Изключвам че имам възли множество,над 8. Като започнах ЗЕТ и пиех в началото естрофема и ТСХ ми скочи. Продължих с вагиналния приемем на Естрофема,нещо ужасно. Започнах и хормон за жлезата уж мини доза 25,но ТСХ падна за месец и малко до 0.2. В последствие спрях хормона и ТСХ си беше перфектно 1,но фт4 беше ниско. Моята ендокриноложка ми каза “ТСХ няма да гледаме”,а само фт4 и фт3. Въпреки ниското ТСХ почнах хормон по схема за да вдигна фт4. Следешеме на 20 дни.Преднозолина и аз го спирах по схема както писах,но ще се въздържа да пиша схемите,защото все пак тук не сме медицински лица и всеки случай е индивидуален.

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 14:32 от Милото

# 144
Аз след вторите резултати,нисля да потърся мнение от ендокринолог,чудя се още при кого точно,защото не всички имат опит в следенето на бременни.
Ако може да препоръчате някого,ще се радвам.

Аз цялата бременност бях с ниско ТСХ. Преди зет съм нямала проблем с хормоните на щитовдната. Изключвам че имам възли множество,над 8. Като започнах ЗЕТ и пиех в началото естрофема и ТСХ ми скочи. Продължих с вагиналния приемем на Естрофема,нещо ужас но. Започнах и хормон за жлезата уж мини доза 25,но ТСХ падна за месец и малко до 0.2. В последствие спрях хормона и ТСХ си беше перфектно 1,но фт4 беше ниско. Моята ендокриноложка ми каза ТСХ няма да гледаме,а само фт4 и фт3. Въпреки ниското ТСХ почнах хормон по схема за да вдигна фт4. Следеше ме на 20 дни.Преднозолина и аз го спирах по схема както писах,но ще се въздържа да пиша схемите,защото все пак тук не сме медицински лица и всеки случай е индивидуален.

# 145
Момичета, здравейте! 10+ 3 гс съм и ще продължа да слагам пролутекс до 12та седмица. Някой слагал ли е инжекциите до толкова късно и изведнъж ли ги спряхте, тъй като на мен не ми казаха за схема и тн ?

# 146
Привет, Симбо! 😘
Аз съм на Прогестан декс сутрин и вечер (еквивалент е на Пролутекс) и ще ги спра в 12 гс + 6 дни заедно с вагиналните глобули Прогестан 200. Питала съм изрично, спират се изведнъж, тъй че не се притеснявай Simple Smile

Момичета, здравейте! 10+ 3 гс съм и ще продължа да слагам пролутекс до 12та седмица. Някой слагал ли е инжекциите до толкова късно и изведнъж ли ги спряхте, тъй като на мен не ми казаха за схема и тн ?

# 147
Аз след вторите резултати,нисля да потърся мнение от ендокринолог,чудя се още при кого точно,защото не всички имат опит в следенето на бременни.
Ако може да препоръчате някого,ще се радвам.

Аз цялата бременност бях с ниско ТСХ. Преди зет съм нямала проблем с хормоните на щитовдната. Изключвам че имам възли множество,над 8. Като започнах ЗЕТ и пиех в началото естрофема и ТСХ ми скочи. Продължих с вагиналния приемем на Естрофема,нещо ужас но. Започнах и хормон за жлезата уж мини доза 25,но ТСХ падна за месец и малко до 0.2. В последствие спрях хормона и ТСХ си беше перфектно 1,но фт4 беше ниско. Моята ендокриноложка ми каза ТСХ няма да гледаме,а само фт4 и фт3. Въпреки ниското ТСХ почнах хормон по схема за да вдигна фт4. Следеше ме на 20 дни.Преднозолина и аз го спирах по схема както писах,но ще се въздържа да пиша схемите,защото все пак тук не сме медицински лица и всеки случай е индивидуален.
Аз съм от провинцията и Слава на Бога попаднах на адекватна ендокриноложка в моя град. Както писах ме следи доста изкъсо. На 20 дни пускахме трита хормона ТСХ,фт4,фт3 и през месец ми гледаше възлите. Не знам от кой град сте,но ако търсите за София препоръки,то аз нямам такива.

# 148
Пролутекс го спрях по схема в 13-та г.с

# 149
Аз от 1 седмица съм на Пролутекс,добавено към циклогеста,заради прокървяване ми добавиха и Пролутекс.
Докторът каза,че засега няма да го спираме и ще действаме спрямо ситуацията,може да остане и за по-дълго от 12 г.с. евентуално.
Една моя приятелка,поради силно прокървяване от плацентарни проблеми в 17 г.с.,й оставиха инжекционен прогестерон почти до края на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт