Забременели след инвитро 53

• 49 971
  • 829
  •   1
Отговори
# 120
Много пъти е говорено, че по принцип не трябва да се приема аспирин в толкова ранна бременност. Има толкова много загубени бременности точно, защото АГ го изписват ей така.....той действа поне още 7 дни след спиране на приема, а НМХ действа точно 24 часа. При кървене се спира само аспиринът и никога НМХ! Когато има кръвоизлив и фактори с висок риск за тромбоза, никога не се спира НМХ! Това, че има кръвоизлив, не означава че не могат да се образуват тромби. Също и терапия през ден, не е терапия. Бих се съгласила на аспирин през ден, ама за НМХ....да си скъсат дипломите или по-скоро да не се бъркат в неща, които са работа на хематолози, а не на АГ и репродуктивни...

# 121
Именно затова говорим.
Получават се такива конфликти между хематолози и АГта.
НМХ не ме притесняват,с тях няма проблем,говорила съм с хематолози,в дори в дози до 0.8 приети самостоятелно,няма проблеми.
Но Аспирин ме притеснява.
В САЩ казват,че е безопасен в ниски дози след 12 г.с.
Четох едно голямо проучване от Китай,че и в първия триместър,в ниски дози,не давал странични ефекти и не се отразявал на плода или на броя на абортите.
Но,все пак,няма чак толкова много проучвания все още.
Чудя се и аз,дали да не го пия през ден,но ще го консултирам първо и с хематолог.

Много пъти е говорено, че по принцип не трябва да се приема аспирин в толкова ранна бременност. Има толкова много загубени бременности точно, защото АГ го изписват ей така.....той действа поне още 7 дни след спиране на приема, а НМХ действа точно 24 часа. При кървене се спира само аспиринът и никога НМХ! Когато има кръвоизлив и фактори с висок риск за тромбоза, никога не се спира НМХ! Това, че има кръвоизлив, не означава че не могат да се образуват тромби. Също и терапия през ден, не е терапия. Бих се съгласила на аспирин през ден, ама за НМХ....да си скъсат дипломите или по-скоро да не се бъркат в неща, които са работа на хематолози, а не на АГ и репродуктивни...

# 122
Аз сега съм  в 16гс, в 7гс имах много силен кръвоизлив и веднага ми спряха фраксипаеина и аспирина след това на три седмици правя изледвания за коагулацията и за сега казаха да не ги започвам. Аз съм след инвитро и нямам тежки мутации. Аз бих се посъветвала с хематолог - аз правя онлайн консултация с д-р Веселина Иванова.

# 123
Аз след всеки трансфер, при който съм била на терапия оксапар и аспирин, точно на 9 ден получавам зацапване и ми спират аспирина окончателно. Този път бременността продължи и 33 дни след трансфера получих кървене, за кратко. Нямаше отлепване, според лекарката в спешното се дължи на оксапара, според нея ми идва в повече. На високи дози прогестерони съм. Според друга лекарка, при която ходих няколко дни след това наистина нямам нужда от оксапар, видя леко разрехавяване около шийката. Но от клиниката категорично казаха поне до 12 седмица да го слагам. Пускала съм само основния пакет за тромбофилия в Геника, нямам нито една мутация. Следващия ми каза, че вероятно ще ми спре оксапара, но след феталната, която той ще прави тези дни ще стане ясно.

# 124
Aniem, НМХ и Аспирин се назначават само по преценка на ХЕМАТОЛОГ!!! Това е все едно да отидете в банката за кредит, ама да питате охраната дали може да ви го отпусне. АГ да си се занимават с тяхната част. Изписване на Аспирин в ранна г.с. води до рехава лигавица и възможни проблеми с имплантацията, а в по-късна седмица и до сериозни кръвоизливи. Особено ако има отлепяне и/или хематом се спира задължително Аспирина.
Слушайте си хематолога, защото после всичко е на наш гръб.
Прогестерон изследван ли е ? Пускана ли ви е ПКК,  Д-димер, apTT, Фибриноген, Протромбиново време???

# 125
Aniem, може и онлайн да се консултираш с хематолог . Не е нужно да чакаш и да ходиш лично. Аз се консултирам с др. Тончев през Medrec-M приложението.
Подкрепям каквото са ти казали момичетата.

# 126
Да ви споделя за моя опит с аспирина, който аз обвинявам до ден днешен.
Нямам тромбофилия, само метилирани форми на витамините. Изписаха ми аспирин на втори ден от цикъла при подготовка за ЗЕТ, а след трансфера и фраксипарин 0.4, върнахме 2 шестдневни ембриона, чхг на 12 ден беше над 1600, след седмица имах кафяво зацапване и веднага в спешното видя се един ембрион и от тогава спрях аспирина и фраксито. Всичко вървеше нормално, чухме пулс и в 7г.с както си вървях ужасен кръвоизлив, не спираше да тече кръв докато стигна до болницата, буквално кръвта течеше по краката ми, видя се огромен хематом и отлепяне. Приеха ме в болница, но започна да ме боли корема, матката се сви и хематома затисна ембриона. Направихме абразио. На втория ЗЕТ (биохимична) нямах никакви кръворазреждащи и по това си вадя изводи.

# 127
Момичета, след фаталната морфология ми казаха, че имам граничен  висок риск от прееклампсия 1:131.
Искат да спра инжекциите и аспирина и да пия само акард 150. Днес ще звънна и на хематоложката да й кажа.
Вие на какво мнение сте?
В 13 г.с. съм

# 128
Момичета, има ли някакви ясно изразени симптоми през 6-та седмица?
Ако ембриончето няма пулс, ще почне ли някакво кървене и изобщо, ще има ли някакви признаци на това?

# 129
Здравей, споделям това, което знам, без да го взимаш за напълно достоверно.
Пулс може да се появи и в 9-та седмица, не винаги се хваща толкова рано.
Аз не съм имала никакви симптоми през цялото време на бременността си, освен съвсем за кратко (буквално няколко дни,) напрежение в гърдите.
Мисли позитивно или поне не най-лошото.
Стискам палци!

Момичета, има ли някакви ясно изразени симптоми през 6-та седмица?
Ако ембриончето няма пулс, ще почне ли някакво кървене и изобщо, ще има ли някакви признаци на това?

# 130
Благодаря за отговора Simple Smile

А един малко странен въпрос- бременните могат ли да пият вода с оцет?
Много добре ми влияе, страдам от хроничен цистит и ми е чудесна профилактика.И като цяло е здравословно.
Дали трябва да я спра или няма проблеми?
Не съм чула около мен да се говори, че оцетът е вреден за бременни, но пък не съм се и интересувала конкретно.

# 131
Аз да пръв път чувам, че лекува цистит.

# 132
И аз и се заинтригувах, защото и аз съм с хроничен такъв! Може ли малко повече инфо за водата с оцет?
Иначе не съм чувала да е забранено за бременни. Повечето от нас изяждат завидно количество кисели краставички… 😂

# 133
Аз преди да бременея също пиех, заради инсулиновата резистентност. Сега няма как, понеже все ми е лошо. Нямам търпение да почне да ми минава, че да се върна към обичайния си начин на хранене и навици. Не мисля, че е противопоказно, няма защо, това е просто оцет. На който си е свикнал и му понася, не мисля, че е проблем.

# 134
Може ли да споделите рецептата. На гладно ли се пие и в какво съотношение с водата?

Общи условия

Активация на акаунт