Забременели след инвитро 53

• 50 516
  • 829
  •   1
Отговори
# 225
Да, но чак другия вторник ще ходя.

# 226
Стерилна урина и лекар по-спешно. Всяка инфекция е опасна и не е хубаво да се чака. Честито и лека бременност!

# 227
Да, но чак другия вторник ще ходя.

Фрида, честито! При цистит веднага пускай стерилна урина (може в която и да е лаборатория да си я пуснеш сама) и на лекар за микробиология. Ешерихията е опасна при бременност и трябва да се лекува по-скоро. Не отлагай. Утре върви за стерилна и МКБ, че ако има нещо излизат за около 3-4 дни, а това пак си е време. Ако излезе нещо ще ти пуснат антибиограма и ще ти назначат АБ, след него пак се прави контрола, за да се види дали се е изчистило.

# 228
Благодаря ви много Simple Smile странното е, че днес през деня нямам никакви болки. Може и да е било нещо друго,  но ще пусна стерилна урина за всеки случай. А и микробиология задължително.

# 229
Привет на всички бременни момичета, лека и до финал!
Записвам се в тази тема и се надявам да остана в нея Simple Smile . След положителен тест съм, след трети трансфер за мен. Първи успешен. Надявам се така и да си остане. Принципно докато не чуем сърчице не смея да се зарадвам.
В утре мисля да пускам ЧХГ и прогестерон, да видя как са нараснали за 72 часа, стискайте ми палци.

# 230
Аз бях така още в дена на трансфера, продължи още няколко дни все едно имам започваш цистит, но като отида да пишкам си е напълно нормално уриниране без парене или болка. Но усещането ми беше сякаш ме хваща цистит, пареше ми и ме болеше сякаш  при всеки позив за уриниране. Така че спокойно, при мен мина и в последствие установих, че е от утрогестана. Започнах да го слагам по навътре и да лежа по 1 час и след това ставам. Така не изчита и не ми дразни явно уретъра. Аз утрогестана го слагах преди трансфер и от там ми беше раздразнило и докато се усетя бяха минали 3-4 дни и реших, че съм лепнала някаква бактерия.

Благодаря ви много Simple Smile странното е, че днес през деня нямам никакви болки. Може и да е било нещо друго,  но ще пусна стерилна урина за всеки случай. А и микробиология задължително.

# 231
Здравейте дами, бременна съм 6+4 г.с след ЗЕТ. Предстои ми преглед за установяване на сърдечна дейност следващата седмица.
Тези сутрин се събудих и гърдите ми бяха омекнали и не така напрегнати, на някой случвало ли му се е и дали може да е знак за нещо лошо?
Иначе видяха сакче и ембрион в 5 г.с., проблем с прогестерона не съм имала,но това рязко отпускане на гърдите ме побърква.

# 232
Нищо не значи, спокойно Simple Smile

# 233
Писах ти на лично, но ми изписа, че пощата ти е пълна.

quote author=Миглена Атанасова 754511 link=topic=1584968.msg47652998#msg47652998 date=1708675701]
Здравейте дами, бременна съм 6+4 г.с след ЗЕТ. Предстои ми преглед за установяване на сърдечна дейност следващата седмица.
Тези сутрин се събудих и гърдите ми бяха омекнали и не така напрегнати, на някой случвало ли му се е и дали може да е знак за нещо лошо?
Иначе видяха сакче и ембрион в 5 г.с., проблем с прогестерона не съм имала,но това рязко отпускане на гърдите ме побърква.
[/quote]

# 234
Ох и при мен чуствителността в гърдите намалява, дано не е проблем.

# 235
9 месеца нямах напрегнати гърди, а 9 месеца бях на прогестеронови препарати. Спокойно, всичко е наред!

# 236
Записвам се и аз в темата, дано да е за дълго.

Момичета, как се справяте с болните хора около вас? Опасно ли е за ембриона, ако настина или прихвана хрема от някого?
При нас постоянно идват приятели и роднини, къде с преспиване, къде не, и сега усещам, че прихващам от един хремав гост. Яд ме е, че толкова се пазя, на работа не ходя тези дни, и накрая това. В такива случаи тялото отхвърля ли ембриона, докато се бори с вируса, или няма да бъде засегнат?

# 237
Записвам се и аз в темата, дано да е за дълго.

Момичета, как се справяте с болните хора около вас? Опасно ли е за ембриона, ако настина или прихвана хрема от някого?
При нас постоянно идват приятели и роднини, къде с преспиване, къде не, и сега усещам, че прихващам от един хремав гост. Яд ме е, че толкова се пазя, на работа не ходя тези дни, и накрая това. В такива случаи тялото отхвърля ли ембриона, докато се бори с вируса, или няма да бъде засегнат?
Като цяло е опасно, особено опасни са първите седмици. Пази се. Избягвай болни хора.

# 238
Аз съм в 15г.с, на последния преглед лекарката ми каза, че трябва да се пазя от всичко, до края на бременността, защото е опасно за бебето, особено за лещите на очите. Просто трябва да заявиш, че си бременна и да кажеш да спрат с посещенията близките ви.

# 239
Skady, консултирай се а АГ за Биозин Мама. Аз карах някаква настинка точно около трансфера и ми препоръчаха това за подсилване на имунитета, плюс капки за нос с физиологичен разтвор. Не се вкарвай във филми че всяка настинка би навредила на плода, но да, разбира се че трябва да се избягват тези неща.

Общи условия

Активация на акаунт