Забременели след инвитро 53

• 50 528
  • 829
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте. Вчера си направих любителско изследване на желязото, феритина и трансферитина. Стойностите излязоха повече от референтните. Прочетох, че при бремените това може да се получи, тей като желязото в кръвта не се усвоявало добре и се натрупвало. Хрумна ми, че може да е заради лекарствата.
При вас случвало ли ви се да имате завишени стойности на желязото и феритина без да сте приемали добавки?

# 241
Фрида, здравей!

По линия на хемоглобин на долна граница през цялата ми бременност (около 115) пускахме контролно желязо, преди да ми предпишат добавки и излизаше винаги над референтните стойности. Респективно - така и не ми назначиха прием на нищо.

Успех! ❤

# 242
Благодаря за бъзият отговор, Emay. Flowers Hibiscus

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 11:58 от Фрида

# 243
Аз хванах лек грип преди 3,4 седмици.
Почнах да вдигам температура и веднага звъннах на АГто и ми каза веднага да пия по 2 парацетамола през няколко часа,защото високата температура е опасна за плода,и успях да я сваля бързо.
Така че,при настинка или грип,е много важно да се свали бърьо температурата, парацетамол може да се пие при бременност.
А Б12 по колко приемате?
Аз пия 800 мг. фолат и по 3 пъти на седмица по 1000 mg Б12.
Фолатът ми е на горната граница,Б12 малко над средата,но аз имам фактори за лошо усвояване на фолат и Б12 и гледам уж да ги поддържам на горните граници.
Витамини за бременни все още не пия.
Взимам Омега 3, Витамин Д и Магнезий.

# 244
По темата с настинките, и аз го мисля. Имахме вкъщи болен член от домакинството и нямаше как да се отделя. Чудя се обаче дали е редно да се приема биозин мама, заедно с медрол например, доколкото едното повишава имунитета, другото го подтиска. При мен има 2х1 медрол в терапията. Ще питам на следващ преглед.
На мнение съм иначе, че всички гости, посещения или срещи, които не са задължителни, следва максимално да се отлагат и избягват.

# 245
На мен моя лекар като чу че пия профилактично биозин мама, ми го спря.
Каза в момента не трябва да засилваме имунитета, след като и аз съм пила медрол за потискане на имунитета преди и след трансфер. Каза след 12 гс, че може.

quote author=Миглена Атанасова 754511 link=topic=1584968.msg47661634#msg47661634 date=1708856834]
По темата с настинките, и аз го мисля. Имахме вкъщи болен член от домакинството и нямаше как да се отделя. Чудя се обаче дали е редно да се приема биозин мама, заедно с медрол например, доколкото едното повишава имунитета, другото го подтиска. При мен има 2х1 медрол в терапията. Ще питам на следващ преглед.
На мнение съм иначе, че всички гости, посещения или срещи, които не са задължителни, следва максимално да се отлагат и избягват.
[/quote]

# 246
Звъннах, че ми беше притеснено. Казаха ми, че няма никакъв проблем да си пия Биозин, парацетамол и други, дори антибиотик за бременни имало. Изрично попитах дали няма да навредят на плода. Обаче аз не пия имуносупресори, то си има значение на какви лекарства си.

# 247
Потвърждавам и уточнявам - дадоха ми да пия Биозин Мама чак след положителен кръвен тест. Тогава ми спряха и медрола. Преди това бях само на чай от липа, силна храна и много почивка.

# 248
Здравейте, момичета. Бих искала да ви попитам, в коя седмица чухте пулс и в 5 г.с и 4 дни, плоден сак 5мм как ви се вижда? Докторката каза, че й се вижда малко малко, но това нищо не означава и повече не сме коментирали нищо.

# 249
Има ли разлика в усвояването на Циклогест ако се поставя ректално?

# 250
При мен пуснаха пулс много късно, чак на първата фетална. Казаха ни,че ранното чуваме вреди на бебето и за това ако ние сме съгласни би било хубаво да изчакаме.
Съобразихме се и на феталната лекаря,който беше друг сподели същото мнение. Успех! Heart

# 251
Здравейте, момичета. Бих искала да ви попитам, в коя седмица чухте пулс и в 5 г.с и 4 дни, плоден сак 5мм как ви се вижда? Докторката каза, че й се вижда малко малко, но това нищо не означава и повече не сме коментирали нищо.
Здравей. Ние чухме пулс в 6 седмица. Репродуктивният доктор ми каза да отида при АГ, за да чуем пулс. В момента АГ от моя град ме следи и репрото също, който е от друг град.

# 252
При мен също в 5та седмица видяхме само плоден сак. Не сме коментирали размерите. Тогава докторът каза, че е на този етап най-важно е да се види, че ембриончето се е хванало в матката. Все пак тогава ми казаха да не се радвам още, тъй като трябва да установим пулс. При мен това се случи в 8ма седмица, макар че може и по-рано. Но засега нещатат вървят добре при теб. Бъди спокойна! Simple Smile

# 253
Arockalypse99, днеа бях на преглед. Вече имаме ембрионче и сърдечна дейност. Но докторката каза, че пак й се вижда малко 9мм е в 7г.с и 2 дни. След 10 дни пак съм на преглед. Ще се опитам да запазя спокойствие и да изчакам до прегледа.
Много благодаря за подкрепата!
При вас колко мм е плодният сак в 8 г.с?

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 12:29 от bobolino-m

# 254
Момичета, тези измервания са изключително ориентировъчни. Леко да трепне ръката при измерването и разликата е огромна в тези седмици. Не се притеснявайте излишно!

Общи условия

Активация на акаунт