Забременели след инвитро 53

• 49 616
  • 829
  •   1
Отговори
# 105
Здравей и от мен, въобще не се притеснявай! След трансфера ходих с километри, катерих баири, носих торби (сега като го пиша ми звучи като лудост, но пусти подаръци), на прибиране от Турция избегнахме катастрофа с набиване на спирачки и всичко е наред, в 18 г.с. съм. Няма страшно, по-важно е психически да си добре! Писано ли е, ще стане! Вярвай силно!

Лютиче 2.0, благодаря за успокоителните думи.Вярваш ли ми, че рева в момента Sad
Все съм мислела, че това е лигня при бременните с емоциите, но ето на- случва се и на мен.

# 106
Благодаря Ви отново за милите думи, момичета.Значат много за мен Simple Smile
А искам да попитам и нещо друго- знам, че е нормално да има леки менструални спазми около датата на теста и болезнени гърди.
И аз имах такива, само че преди 2 дена просто спряха.Дали е лош знак?
Докато ме болеше се притеснявах, че ме боли(защото имам 3 неуспешни трансфера с болка преди това).Сега като спря да ме боли, пак се притеснявам....
Май по-скоро да попитам има ли някакво успокоително, което може да се пие по време на бременност Grinning Чувала съм, че валериан и валидол не може. Simple Smile

# 107
В коя седмица си? На мен ми се случи същото в 7ма и се изплаших, но на другия ден бях на преглед и се оказа, че всичко е наред. По принцип е нормално да намалява болката в гърдите към края на първия триместър. За успокоение мога да ти препоръчам да си изтеглиш някое приложение, където обясняват симптомите, аз ползвам What to expext. Също може да се присъединиш към темата на бременните с твоя месец термин, които в момента преминават през същите неща.

# 108
Благодаря за съветите Simple Smile
Помислих си и аз да вляза в групата с термина, но в началото поне не мисля, че има много общо естественото забременяване с инвитро.
Чела съм в такива групи и някак са ми много далечни.
Тук се чувствам доста по-разбрана.
Живот и здраве, като понапредне малко бременността, ще се присъединя и там Simple Smile

Примерно, за тези симптоми, там не могат да ми дадат много правдоподовен отговор, тъй като те не са забременели след 50 дена инжекции, пункции, хиперстимулация и тн и тн. А това е най-вероятно в основата на симптомите. Simple Smile
Календарчетата със симптоми също не вършат много работа за хора наблъскани с толкова много хормони Stuck Out Tongue
Освен, ако няма приложение със симптоми за жени преминали инвитро?

Иначе, по календарче се водя 5 г.с. + 5 д.

# 109
И аз правих медикаментозен аборт заради задържан аборт, неуспешено беше. Но все пак и Калчев, и другите лекари, при които бях казаха, че това си е първа линия, и е най-безопасно така да се опита. Заради евентуални сраствания после от абразио или вакуум. Моето се оказа моларна бременност тогава, явно заради това така се е било закачило яко и нямаше махане, после с хистероскопия го махнахме.
Сега съм 12 седмица.
По повод тсх, аз съм на еутирокс 37.5, което след трансфера качих на 50, винаги около процедури, трансфер скача. Е да, обаче на контролата 0.02, т3 и т4 една идея над горната граница.... Забелязах, че от десетина дни не мога да спя, сърцебиене.
Начев ми спря еутирокса, каза след 30 дни контрола. Аз си пуснах след 10, тсх 0.09, а т3 и т4 в долната третина... Имам чувството, че така без хормон ще паднат под нормата. Сърцебиенето се пооспокои, рядко над 90 е пулса, но пак се случва по няколко пъти на ден.
Много е неприятно. Най-вероятно причината е временна гестационна тиреотоксикоза, която в съчетание с еутирокс е сринала тсх. Жлезата бъркала чхг с тироидните хормони, понеже са със сходна структура, и сваляла тсх.

# 110
При мен началното напрежение в гърдите (един от малкото симптоми на бременност, които имах) също спряха от раз и имах абсолютно същите притеснения.
Сега съм 29 г.с. + 🙂
Трудно е за нас да повярваме, да се отпуснем, но като е писано ще бъде.
Имах куп тревоги, два силни кръвоизлива, но още сме тук и ще ни бъде.
Пожелавам успех!

Благодаря Ви отново за милите думи, момичета.Значат много за мен Simple Smile
А искам да попитам и нещо друго- знам, че е нормално да има леки менструални спазми около датата на теста и болезнени гърди.
И аз имах такива, само че преди 2 дена просто спряха.Дали е лош знак?
Докато ме болеше се притеснявах, че ме боли(защото имам 3 неуспешни трансфера с болка преди това).Сега като спря да ме боли, пак се притеснявам....
Май по-скоро да попитам има ли някакво успокоително, което може да се пие по време на бременност Grinning Чувала съм, че валериан и валидол не може. Simple Smile

# 111
Момичета, вчера излезе резултата от нашия пренатален тест - всичко е наред, ще си имаме второ момченце. Преди четири години, когато трябваше да направя аборт в 22 г.с., отново беше момче... успех на всички!

# 112
Здравейте на всички! Записвам и аз в тази хубава тема! Бременна съм след трансфер на две 3дневни ембриончета от 8 декември. Видяхме един плоден сак, видяхме пулсиращо сърце, жълтъчно мехурче. Може би сърчице ще чуем другата седмица. Всичко върви наред, пия си многото лекарства и си почивам. Спрях да ходя на работа. Притеснява ме, че два дни преди евентуалната дата на цикъла, в края на декември, получих едно зацапване. Все още го имам. Изписаха ми за него витамин Ц и Дицинон, но ето че продължава. В почти седма седмица съм. Пия 3*3 утрогестан и отделно всеки петък слагам овитрел 250(другите лекарства няма да ги коментирам). От днес усещам едно сърцебиене, мислите ли, че е нормално? Мога ли да пия валериана, мента и глог?

# 113
За сърцебиенето - съветвам тсх да се види. Не е толкова рядко това, което на мен се случи, да падне много тсх, вместо очакваното повишение.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 19:38 от Анонимен

# 114
Мина нашата фетална, всичко е наред. Но искат да направя още една в 17 г.с. и в 20 г.с., заради скелетната дисплазия при предната бременност.

# 115
Здравейте.
Аз съм още в началото, 7 г.с.
Прокървях преди няколко дни и си помислих,че всичко е приключило,както вече няколко пъти се случи при нас.
Но,засега всичко е наред.
Имам леки отлепвания и уж от това било прокървяването.
Увеличиха ми дозата на прогестерона,сега слагам Циклогест и поставям инжекции Пролутекс.
От Пролутекса започна много да ми се спи,но ме предупредиха за това.
Като пребита съм и ми се лежи постоянно,но предполагам,че ще отмине и това.
Иначе,все още слагам лепенки Климара,скоро ще ги спра по предписание.
Пия и Преднизолон,за още 10тина дни.
Клексан 0.4 и Аспирин също.
Деган, при нужда, също,защото повръщам и ми се гади постоянно,тези дни по 2 на ден.
Болката в гърдите намаля последната седмица,в началото беше по-силна.
И така,караме я ден за ден, седмица за седмица и треперим.
седмица.
Добре че ходя на работа,иначе ще се побъркам.

# 116
Не ти ли спряха аспирина поне докато мине зацапването ?

# 117
Не,докторът каза,че не е от него,а от отлепвания,които видя.
То беше зацапване,а си беше прокървяване.
На една приятелка,която роди скоро,и кървеше доста,гинеколозите в София й бяка казали да слага фраксипарин и да пие Аспирин.
Тя реши да отиде на ангиолог и след прегледа й казаха да спре и фраксипарина,и Аспирина,а беше още в 15 г.с.
Гинеколозите бяха против,но тя ги спря,и си роди без проблем.
Но при нея не е ин витро и е нямала рискова бременност,а само 1 ниско-рисков фактор на тромбофилия.
Къде е истината,и кое е правилно,и аз не знам.
Засега слагам всичко,ще преценяме спрямо обстоятелствата,какво да правим.
Мен по-скоро ме притеснява Сспирина,но казаха,че няма проблем,а и четох няколко проучвания,че ниски дозиАспирин от 60 до 150 дневно,не са се отразили негативно върху плода.

Не ти ли спряха аспирина поне докато мине зацапването ?

# 118
Aniem, аспиринът и фраксипаринът заради тромбофилия ли са изписани или превентивно, заради прогестероновите препарати?
Аз имах силен кръвоизлив заради отлепване и в следствие получил се хематом в 6 г.с., веднага ми спряха аспирина, повече не го и започнах.
При отлепване на плодното сакче се прекъсват кръвоносни съдове и когато пием кръворазреждащи кървенето спира трудно.
Другото, което трябва да се вземе в предвид, че аспиринът действа поне още 2 седмици след спирането на приема, за фраксипарина не знам. Ако има риск от тромбофилия, може би спирането на препаратите е по-опасно, не знам.

# 119
И заради тромбофилията (макар че имам 2 нискорискови фактора),и заради многото прогестерон,и заради предишни аборти,и заради възрастта,на 40 г. съм.
Аз нямам хематом,само странични отлепвания,плодното сакче уж било много добре, и докторът изрично каза да не спирам Аспирина засега.
Кървенето спря.
Всъщност казаха,че именно заради ниския прогестерон е това отлепване и затова го увеличиха.
С първата ми неуспешна бременност,имах точно в 6 г.с. обилно кървене и голям хематом,както и отлепвания. Не слагах нито фраксипарин,нито пих Аспирин. Кървенето ту спираше,ту пак се появяваше,веднъж бях в кръв до коленете.
Пих и антибиотик за превенция от възпаление.
Накрая,в 17 г.с. ми изтекоха водите и всичко приключи.
Така и никой не можа да уточни причината,защо се е случило,всеки ми казваше различно.
И аз сега не знам,кое е правилно и кое не.
Мисля че Аспирина трябва да се спре заради прокървяването,но и двамата гинеколози,при които ходя,независимо един от друг,ми казват да не го спирам,и засега го продължавам,заедно с клексан и всички останали неща.
След всички неуспехи и мъки,вече не знаем на кого да имаме вяра.
Май при всички ни, общо взето, е така.

Aniem, аспиринът и фраксипаринът заради тромбофилия ли са изписани или превентивно, заради прогестероновите препарати?
Аз имах силен кръвоизлив заради отлепване и в следствие получил се хематом в 6 г.с., веднага ми спряха аспирина, повече не го и започнах.
При отлепване на плодното сакче се прекъсват кръвоносни съдове и когато пием кръворазреждащи кървенето спира трудно.
Другото, което трябва да се вземе в предвид, че аспиринът действа поне още 2 седмици след спирането на приема, за фраксипарина не знам. Ако има риск от тромбофилия, може би спирането на препаратите е по-опасно, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт