Мами с термин Март 2024

• 58 417
  • 817
  •   1
Отговори
# 120
Днес вече определено съм по-добре. Радвам се, че не стигнах до антибиотик. Но първия ден температурата достигна до 39 градуса и беше ужасно. Не искаше да пада нито с парацетамол, нито с всякакви бабини илачи. Днес вече имам само главоболие, малко болка в ушите и в тялото. Зорът е 1 ден според мен. Пожелавам ти бързо оздравяване!
[quote author=Ellariya

А ти ваксинирана ли си? И пиеше ли аспирин и какъв по-точно? Че днес нещо вдигам до 39….

# 121
Не съм ваксинирана, не съм пила аспирин. Единствено парацетамол.

Днес вече определено съм по-добре. Радвам се, че не стигнах до антибиотик. Но първия ден температурата достигна до 39 градуса и беше ужасно. Не искаше да пада нито с парацетамол, нито с всякакви бабини илачи. Днес вече имам само главоболие, малко болка в ушите и в тялото. Зорът е 1 ден според мен. Пожелавам ти бързо оздравяване!
Цитат на: Ellariya

А ти ваксинирана ли си? И пиеше ли аспирин и какъв по-точно? Че днес нещо вдигам до 39….
[/quote

# 122
Някой бори ли се със силната умора и кааааак?😄 Нямам сили за нищо, а водех много активен начин на живот. Сега батерията ми свършва още към 13ч, не спортувам и дори почти не се разхождам. Дали не е липса на витамини? АГ ми изписа само фолиева киселина и нищо повече. Не издържам вече и искам да съм малко по-активна...

# 123
Аз също пия само фолиева киселина. Имам силна умора, гадене, повръщане, киселини и какво ли още не. Не излизам много, нямам сили, а преди непрестанно обикалях и не се спирах на 1 място.
Някой бори ли се със силната умора и кааааак?😄 Нямам сили за нищо, а водех много активен начин на живот. Сега батерията ми свършва още към 13ч, не спортувам и дори почти не се разхождам. Дали не е липса на витамини? АГ ми изписа само фолиева киселина и нищо повече. Не издържам вече и искам да съм малко по-активна...

# 124
Здравейте и от мен, на всички болни бързо оздравяване. Аз самата пия аспирин от 75мг. по други причини и ако лекар ви каже не проблем да се приема. Иначе за висока температура знам, че се пие само парацетамол. При дъщеря ми помагат единствено компреси на вратлето и мишниците с хладна вода по самите артерии - тя е на 7. Прави се поне половин час това упражнение.
Колкото до виждането на ехограф - аз съм с обърната и осукана матка, с каката ме гледаха през корема. А сега съм в 13+5 и все още ме гледат отдолу, дори и феталната ми беше така. Обяснението е не зарди вида на матката, а защото разположението на бебето било в таза и между кокалите все още и когато му отеснее ще се качи нагоре към гърдите. Съответно и почти нямам корем, крия малко тумбаче в панталоните си.
Последният ми цикъл беше 31.05, предполагаем термин е 06.03, като бебето е момченце и избързва веднъж с три дена, веднъж с един ден и така 🙂
Пия фолиева киселина, и витамини Б12 и желязо,но аз съм с тромбофилия и ми откриха дефицити и за това ги приемам.
По принцип недостигът на сили,сърцебиенето и задухът са си типични за всяка бременност и все пак е хубаво регулярно да се правят кръвни изследвания и при нужда да се проверяват и някои витамини при съмнение за дефицит.

# 125
  • Белгия
И аз съм доста изморена. Но го отдавам по-скоро на факта, че при миналата ми бременност можех да спя и почивам когато поисках, а сега бягам след баткото.. Който между другото тръгна на градинка на 1ви и днеска (2ри ден) се върна с някаква хрема и сополи Joy Flushed

# 126
Аз съм във 11 седмица и немога да ям месо нито нещо зготвено рочти нищо немога да ям и ме е страх на 26 със първа бременос така ли трябва да е някои има ли същите проблеми .

# 127
На мен още от началото много неща ми се отвратиха. Не ям доста неща месо също. Гледам да ям различни неща и плодове, но много храни съм ги изключила тотално. 11+6 съм аз
Аз съм във 11 седмица и немога да ям месо нито нещо зготвено рочти нищо немога да ям и ме е страх на 26 със първа бременос така ли трябва да е някои има ли същите проблеми .

# 128
Момичета, ще ви отмине. При мен малко намаля гаденето и повръщането, но все още ме тормози предимно вечер. Аз съм 14+2. Много е неприятно, аз имам и онзи метален вкус в устата постоянно. От само себе си изключих напълно сладкото. Месо хапвам понякога по малко. Не се пресилвам да се храня. Наблягам основно на сирене, кашкавал, кисело мляко. Но имам проблем с гастрита и не мога да ям сурови плодове и зеленчуци. Пийте много вода, но не с хранения та.

# 129
Аз попринцип не бях много месоядна, а сега месо не си спомням откога не съм яла...свинско пък от месеци може би не консумирам. Като цяло нямам апетит, предвид, че повръщам всеки ден. От утре съм в 12 г.с. , има гадене, но вече не е по цял ден, появява се рядко през деня, но все още го има. Единствените неща, които ми се ядат са някакви тестени, но после ми прилошава и се сещате какво се случва... 😀

# 130
Аз утре навършвам 12 седмици.
Не мога да ям плодове защото ги връщам. Всичко което киселее или е по солено също.
По лесно е да успея да изброя какво мога да ям. Joy
Печен пипер. Супа топчета без застройка.
Пилешка супа или друго месо, добре сварени само с  ориз  или фиде, като ям предимно чорбата. С месото ми е трудно и на мене. Кашкавал и сирене по малко.
Никакво пържено или печено на скара.
    Забелязах че след като съм повръщала, после ми е по лесно да хапна и да задържа изяденото.
     Ама има дни в които всичко има извратен вкус и тогава и водата връщам.
    ПП : Водата я пия с кубчета лед. Облекчава до някъде гаденето.

# 131
И аз все още имам ужасно гадене, хем утре влизам в 14 седмица. Обаче поти месец пия Сорбифер два пъти през деня и съм убедена, че той е виновникът вече. Много ми е сложно храненето,всякаш поизчезнаха непоносимостите към храни, но пък часове наред ми е зле след желязо приема.

# 132
Момичета ,
На някоя случвало ли и се е да усеща тежест ниско отпред?

# 133
И аз го пия заради анемията този Сорбифер вече 2-ра седмица и първите два дни ми беше голяма мъка и ми се гадеше защото го пих на гладно и заедно с други лекарства. Но вече го пия поне два часа след другите хапчета и винаги след храна или докато се храня и вече не ми е драма. Поне това ме посъветва лекаря и проработи Simple Smile

И аз все още имам ужасно гадене, хем утре влизам в 14 седмица. Обаче поти месец пия Сорбифер два пъти през деня и съм убедена, че той е виновникът вече. Много ми е сложно храненето,всякаш поизчезнаха непоносимостите към храни, но пък часове наред ми е зле след желязо приема.

# 134
Момичета ,
На някоя случвало ли и се е да усеща тежест ниско отпред?

Точно от днес ми е така, но четох,че било нормално.

Общи условия

Активация на акаунт