Мами с термин Март 2024

• 58 505
  • 817
  •   1
Отговори
# 525
Аз съм 16+6 и тази седмица бях на преглед, тежи 162 гр и докторката каза, че около седмица напред върви. Тези измервания по принцип въобще не са верни и всяко бебенце върви различно, сега може да наддава повече , другия месец по-малко. Така че не се вторачвайте в това с какви размери е, важното е да се развива и да има хубав кръвоток. И аз вече трябва да си запазвам час за втора ФМ, мисля пак да бъде при д-р Милена Цолова в Неоклиник, доста неща ми обясни предния път и е много мила. Две от приятелките ми я препоръчаха. С предна плацента съм и не усещам бебето все още, раничко е . Понякога вечер като си легна все едно има нещо там вътре, но не мога да кажа 100 процента , че е бебето.
Образовам се за естественото раждане, с упойка, може да ми препоръчате лекари в Майчин дом в София или Токуда ,които са ЗА такова раждане. Не ми е на всяка цена, но ако мога да избегна операцията ще съм доволна.

# 526
Не знам колко тежи, не ми е чак толкова интересно, че да питам. 😀 Знам, че върви около 5 дни напред и е много активен. Всеки ден го усещам по немалко пъти. Като започна да му говоря и да почуквам на корема, винаги ми отвръща отвътре 💙🥰

И да, много бързо минава времето. Аз съм след средата на бременността, а сякаш онзи ден си правих тестове... с края на месеца съм на предпоследната ФМ..😳😳 

А за пазаруването: ние мислим януари да сме приключили със всичко и да пера, чиста, подреждам; да си оправя багажа за болницата и да чакам.. по всичко изглежда, че ще родя февруари, а не март.
Ние сме преполовили списъка. Остават ни някои едри покупки и дреболии.. 🧸

# 527
Аз имам доста неща от моите племенници, които са останали чисто нови и направо ги взимам. 😃 Като й купувам почти всяка седмица по нещо, я някое боди, я някоя пандела. След като приключа работа януари мисля да си запълвам времето с покупки. Количка сигурно ще поръчаме от Германия и ще ни я докарат.
Анастасия, ти беше учител, нали? Приключи ли вече с работата? Докторът ми казва да спирам вече. Има ковид. Аз вече го изкарах веднъж в началото на септември. Ама хич не ми иска да се прибирам в нас. А имам още неща да свърша с учениците, сякаш...

# 528
  • София
В 18г.с го измериха 226гр. Не спира да шава, но това пък ме радва и реагира на моите настроения. Усещам, че все повече си изграждаме връзка и го заобичвам.
Междинната морфология ми е след средата на ноември и ще чакам нетърпеливо да го видя пак.
Участвах в беседа на живо по ФБ за специфики и подготовка при естествено раждане и секцио и беше наистина полезно, ако няма нищо да възпрепятства съм за естественото, но само времето ще покаже.

# 529
Да, Бела.
Вече съм болничен. Изкарах някаква настинка/вирус ..(и аз не знам) на крак. Изчаках една седмица да ми намерят заместник и вече съм болничен от понеделник. 😀 Много съм щастлива от този факт. 🤣
Ти кога ще излизаш болничен?

# 530
Много ми се иска да изкарам до декември, че има едно състезание, но ще видим. Аз имам заместник още от септември, жената просто чака на полусъединител. 😃 Децата са тъжни, аз също, но след толкова отгледани чужди деца, изпращане на един випуск дванадесетокласници тази година... вече е ред за моето. 😃

# 531
На колко места гледам календарите за месеците и седмиците и пише различно аз съм в 18 г.с и пише че е 5-ти месец на други места от 19г. уж е 5-ти месец и се обърках тотално някоя мама с повече опит да сподели ако може

# 532
18г.с. е пети месец , а 20г.с. е средата на бременноста . Аз също четох,питах Joy . Допреди 1 месец мислих,че съм 3 месец пък то било 4ти Grinning

# 533
Не знам колко е вярна, аз по тази табличка се ориентирам.

Относно грамовете, в 16+5 г.с го измериха 172 гр., като не съм питала това повече ли е, по-малко ли е... Честно казано съм толкова притеснена преди всяка консултация, пък и на междинните, които ходя, дали е живо, че вдигам и кръвно и забравям всички въпроси, които съм имала да питам...
Като гледам при вас как са цифрите ми се струва, че добре върви.
 Иначе ние си комуникираме малко абуригенски с моето бебе Joy . Рита само когато нещо не е доволно от позицията на тялото ми (напр. седнала) и при силни шумове (но много рядко). Но определено мисля че си изгражда нещо като часове през деня за игра. Трети ден сутринта към 7, после към 11 и към 2 е сууупер активно... разбира се и през нощта. Вчера му пях (уж добре пея), изобщо не ме отрази, но аз няма да се откажа, ще му се наложи да свикне с пеенето ми.

# 534
# 535
Вчера минах през Бебемания - не останах очарована, не беше и много полезно за мен. Допаднаха ми нещата на Cotton Hug, страхотни материи и концепция зад повечето продукти. Рошко имат щанд и бяха доста мили. 

Ние още нищо не сме купували, не от суеверие, просто буквално не знам от къде да започна, за нас е първо детенце. Joy Ако имате насоки, ще съм благодарна! Heartbeat Сега разглеждам колички/столчета за кола като по-големи покупки. Искам да се спрем на модели, за да дебна промоции.

# 536
Да, аз също не знам ,какво се купува ,кое е излишно. Ако някоя от вас има изготвен списък,моля да го качи, за да помогне на неориентирани,като мен Grinning . А иначе днес вече усещам,как някои от дънките вече ми стават неудобни -леко стискат,та усещам ,че до 2 седмици макс вече няма да мога да ги нося. Утре влизам в 19г.с. и още седмица и съм преполовила времето, бързо минава Hug . От вече 1 месец не съм ходила на преглед,нямам търпение другата седмица да ме прегледат и да ми кажат,че всичко е наред,че голямо неведение

# 537
  • София
Как ми скърши ентусиазма 😄 Аз съм се наточила да пазарувам на Бебемания след малко 😄 Иначе съм избрала количка вече и чакам някое по-стабилно намаление - Харви 5. За столче съм се насочила към Be safe и понеже видях, че ги има на изложението, се надявам да ме ориентират по-добре. А с покупките напреднах, когато бяха Prime days на Амазон и намалението в Рая Тойс. Каквото остане смятам на Черния Петък да взема.
Вчера минах през Бебемания - не останах очарована, не беше и много полезно за мен. Допаднаха ми нещата на Cotton Hug, страхотни материи и концепция зад повечето продукти. Рошко имат щанд и бяха доста мили. 

Ние още нищо не сме купували, не от суеверие, просто буквално не знам от къде да започна, за нас е първо детенце. Joy Ако имате насоки, ще съм благодарна! Heartbeat Сега разглеждам колички/столчета за кола като по-големи покупки. Искам да се спрем на модели, за да дебна промоции.

# 538
Видя ли някъде на живо Харви-то? Първоначално се бях насочила към 3 Premium, но много ми хареса (точно на щанда на Рошко) Inglesina. Joy Столчета имаха, да, също различните материи. За техния щанд си струва да се отиде! Hug Heart Обясняват подробно!

# 539
  • София
На живо само 3ката видях. 5цата я има вече в Бебемакс в Бургас и съм пратила един приятел от там с две малки деца да отиде да я проучи Simple Smile Но просто с тия цветове на Премиума, не мога да не взема 5цата 😄
Видя ли някъде на живо Харви-то? Първоначално се бях насочила към 3 Premium, но много ми хареса (точно на щанда на Рошко) Inglesina. Joy Столчета имаха, да, също различните материи. За техния щанд си струва да се отиде! Hug Heart Обясняват подробно!

Общи условия

Активация на акаунт