ДЕВЕТИ КЛАС - Отминават дните дълги и топли и с трепет чакаме първите входни

• 33 765
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Вие си говорете, аз в това време ще седна до тортата. Нали не държите много на долния етаж.
Какъвто и да е поводът, Тони, Честито!
И така докато си хапвам, ще използвам повода да ви обърна внимание за следното:

Именик се пише с едно "Н", когато става дума за човек, който има имен ден (имен, а не именен). Когато става дума за списък с имена, тогава се пише именник. По същия начин е и за рожденик.

# 526
Вампирче, мерси, хапвай си, а това инфо ми дойде екстра. Както и да ги пиша, все се чудя дали е правилно. Ша си го турна на видно място.

А мойта трябва да пише от днес уроците, да учи за утре. Ама как и кога ще се случат тези дейности, хич не знам. Прибрахме се, хапна, ся лежи, и докато лежи да си отпочине, ще заспи. Очаква ни тежка вечер. Но тъй ще е, то цял ден изгубихме в чакане, все в такива дни се случва, да ходим на това място. Миии, здрави да сме, пък кот стане, ако изкара лоши оценки, ще ги поправи, не е болка за умиране.

# 527
  • София
Моят се похвали, че са правили входно по химия. "Учих" и "всичко написах. Не знам дали е вярно, но написах всичко" Simple Smile

Бях на обучение днес. ММ му казал къде съм, но тийна ми звъня два пъти. Искал от мен да чуе Joy Като се прибрах веднага рече "Мами, къде беше???" Simple Smile

# 528
Дописвам отгоре, защото сега видях, че са ми преведени 148,35 от ДСП, и пише Подкрепа. Те не трябваше ли да са 150 или нещо такова. А самият превод е направен още на 21.09., миии, честито на всички които са я и ще я получат тая сума.

Ан, дано да се е справило. Ти ще ни кажеш.

Ама аз днес стисках палците. Дано пожънат успех децата.
Нашето мъчение почва от утре, тамън ще си поемат глътка въздух 2 - 3 дена, и отново ша сме на черешата. До края на Януари ша е пълен графика, почти няма седмица, в която да няма контролно или класно. Отделно са останалите. По Мат са ясни, днес ги нацвъка уч - ката, по БЕЛ ще им е в петък, имаха 3 часа, но със заместник. Иии, нека веселбата и при моята да започне. Н...., да му мисли, ша си проличи дали сърдитка - мързеливка дет си поспиваше и играеше, ще и помогнат тези спортове, или ще подскача дрянката.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 12:34 от Тони🍀

# 529
  • Пловдив
Моята в момента има входно по химия Simple Smile Това е единствения предмет, който откровено го мрази и не го разбира. Ами то химията е като математиката - изпуснеш ли нещо, после следва нова информация, нови понятия...трудно се наваксва, ако не започнеш от самото начало. Сега като се замисля и с физиката е така, но там сякаш по се справя и е по-интересно.
Най-после започват някакви предмети по специалността - рисуване, компютърна графика. Дано да ѝ харесат!
Миналата година изкара А1 немски на курс. Тази година продължава. В училище също записа немски втори език. Дано да го понаучи 😉 защото го харесва.

# 530
  • Сф
Привет и от нас! Успешна година на всички!
Момата харесва всички учители като първи впечатления.Невероятно! С нов учител сме по математика, слава на Бога 😂. Дано се справи с предмета въпреки пропуските. Засега каза даже ,че решава в час. Разбирала всичко. Иначе история и биология - на английски. Пуснаха входни, но май няма да пишат оцените в школо. Все пак са разбрани учителите ,че някои неща са се поизпарили от главите. С трепет чакам резултата от химията ...че сме такава паралелка и очакванията са високи . Друг е въпросът какви ще са резултатите;) На валентност е било входното с дългички уравнения.
Аз също бях на РС и съм доволна от представянето на учителите. Да видим с времето какво ще се очертае . Дай боже всичко да е по- спокойно като учебна година. Започват и кръжоците .Всеки учител води нещо, това е голям плюс за училището. Отделно имаме и присъствие на еврейска младежка организация, в която учат общовалидни човешки добродетели и принципи и равенство, най- общо казано. Придобиват нови умения и знания. С тях беше лагера , в който спаха на открито, приготвяха си храна сами, даваха караул на огъня и така. Понеже членуваме в клуба. Моята каза, че това е най - хубавото и преживяване. Прави чай, салата за 40 човека , сандвичи маже,седи на пост 😂 да поддържа огъня и пали. И най-важното според мен , духът за общност и разбирателство между участниците от различна възраст. Аз си мислех, че ще има отказали се деца , заради условията , но не съм познала. Няма мрънкане, няма недоволни Simple Smile.
Всички са оцелели до край! Така се казваше " Последните оцелели". Simple Smile
Скиорче, успешно и бързо възстановяване на връзките ! Много интересна поговорка ..нали и ние си паднахме на врата.. При нас вече е минало и забравено , ще бъде така и при вас! Здраве на всички пожелавам!

# 531
Пюрче, много интересен лагер, супер преживяване!
Хана и при нас химията и физиката не са на почит, наред с математиката.

Тони, точна ти е сумата! 😂 Тази сума и тук цъфна! 😂😂😂 Това е някакво доплащане от социалните, нещо си за отопление, със задна дата, за януари до март, нещо такова. До колкото разбрах, го получават всички, който са получавали тогава "детски добавки". Сега да ни купиш и почерпиш с някоя тортичка пак.
Хем и Сърдитка да се подслади, че от днес й започват "мъките" (според теб). ( Това е лош опит за шега, да не се разсърдиш нещо.) 😊🤗😘 Скоро питаше чия девойка беше паднала и кака е, ето Пюрчето се обозначи. С този готин лагер, явно всичко минало и забравено.

Моят младеж започна година с грахче. 😊 Правили тест по физика на телефоните, бил малко труден според него, леко е налучквал на някои въпроси, но се е хванал за зеленото. По история, както и Скиорчето каза, теста бил на НЕ. Уж се е справил. На първата задача само имало затруднене, заради непознати думи. По Химия е писал нещо. 🫣 А по Немски му се е сторило лесно, почти всички били готови 10 минути преди края на часа. Ще видим, аз от "лесно беше" най ме е страх.

# 532
  • София
Моята “физичка” изкарала 6 на входното, да не повярваш. Днес пък на входното по БЕЛ са писали есе на тема “Аз и другите”. Ама хич я няма в тези работи…Локуми не може да тегли, мисълта й е хаотична и неструктурирана, предпочита задачи да решава. Зайче, дали са с една и съща учителка по НЕ? Разбрах, че по география учителката е изключително сериозна и взискателна, но от друга страна преподава интересно и увлекателно.
Pure, супер лагер! И моите деца са ходили на подобни тип “скаутски” и си умират от кеф. Мерси на всички за пожеланията! Ще променя малко познатият ни стих на : Пътят е бавен, но славен! Wink. Вчера отиде на училище без патерици вече, само с шина. Но поне още две седмици ще я водим и взимаме.
Отделно девойката тръгва и на английски, защото цели две години, не е пипвала нищичко. За моя изненада я определиха в група В2. Очаквах нивото да е максимум В.1.1. Изводът е, че английски се учи и от текстове на песни и четене на “розови бози”.Wink

# 533
  • Пловдив
Вчера правили входно по математика. Косата ми се изправи, но тя всичко била решила. Е, ще видим. Обикновено за входни и контролни разбирам след като са се случили, вероятно  с цел да не натяквам, че трябва да се учи. Чакам с нетърпение да мине тази седмица и да минат само 1-ва смяна. Втората смяна хич не ми харесва.

# 534
  • София
Обикновено за входни и контролни разбирам след като са се случили, вероятно  с цел да не натяквам, че трябва да се учи.
И у нас е същото. "Днес/оня ден правихме..."
Сега единствено знам, че следващият час по АЕ ще правят входно. "Трябваше днес, но учителят го отмени".
Имат всеки ден по 7 часа. Часът на класният щял да мине в друг ден от седмицата, така че ще имат 8 часа.

За смените - и аз не харесвам втората смяна (от ученичка).
Моят е 1ва смяна. Часовете са по 45 мин, а междучасията - 15. "Голямото кога е?" "Ми нямате, те всички са големи"
Не съм го питала успява ли да изтича до павилионите с/у училище.

# 535
Хана, оценката ще е топ. Радвам се за наборката, че ще почнат да учат това, за което са там. А за Хим., мойта и тя беше в кюпа на не разбиращите, сега с тая уч - ка, май почна да получава проблясъци, но да видим. Всичко си е до учител.

Пюрче, много хубав лагер, браво, и аз искам. Радвам се да чуя, че вече сте по - добре, ся остава напълно да се възстанови.

Зайче, ми то аз мислех, че е кръгла, но и туй е нещо. За торта хич няма да ги дам, има цяло чекмедже в хладилника - фавли, шоколади, локуми, и кво ли не, чак диабет мое да хванеш, и чекмедженцето да кажа, че хич не е от малките. Кат видя, че не моат съ изядат, почвам да ги давам на комшийката.
А оценката е супер, нема съ оплакваш вече. За шегичките - споко, и твойте и на другите ги схващам. Нося на таквиз неща, даже и се самоиронизирам, тъй ли беше туй. Често си се шегувам със себе си.

Скиорче, чудесни новини, дятето ти е Топа на топа. Па и по Физ. супер резултат.

Рени, споко, всичко ще е екстра. Нъл знайш, че тя се справя без проблем. А инфото, като цъкнеш на школото и ша разбереш, стига да има кой да пише там.

Ан, споко, още малко време за подготовка имат, тамън ша преговаря.

Днес не ги е изпитала по Хим., отложила за следващия час, което е утре, другият е чак в петък. По Мат. писа - правих, не правих, разбрах, не разбрах. Ще получа подробно инфо като стане, което няма да е скоро. Не успях да я дочакам, рано - рано отидох да свърша малко полезен труд. Прибрах се, един бърз душ и като метнах тиквата на възглавницата, направо трупясах, събудих се късничко. Сърдитка пък се прибрала, яла ли е, не е ли, докът се разсъня и тя откърти. Та тъй я караме. Евентуално, по - късничко ще ми разкаже, стига да не я прихванат лудите, че пак ще преговори Хим. за утре. По Мат. ми каза, че и черновите им ги е събрала, явно с цел, да няма теч на инфо.
Днес така и не ми се обадиха,а цял ден чаках, явно ще си почакам още.

# 536
Моят младеж се тръшна болен 😭😭😭 боли го гърло и има хрема. Открихме сезона, а имах планове да се ваксинираме тази седмица.
Скиорче, не знам дали са с едни и същи учители. Струва ми се, че различните класове са с различни учители, но реално нямам никаква информация, просто така си мисля. Ето, вашата класна е по БЕЛ, при нас е господин. По математика сме с учителка, стори ми се, че ти каза, че при вас е учител (може и са греша). По АЕ, на групи ли сте разделени? Какво имаш предвид, че са я определили В2. При нас правеха тест и на база теста всички започват да учат от ниво А 2.2. Не съм разбрала да им е върнат този тест и не знам резултата на от него.

И пак да си похваля момчето, с единствената шестица на теста по НЕ от целия клас.

Мен, за сега, ме уведомяват кога имат тестове и контролни, ще видим до кога. Аз, на времето, така спрях да уведомявам вкъщи за предстоящи изпитвания, за да  си спестя натякванията и въпросите. Че даже започнах направо в края на срока да показвам бележник с оценки.
За смените, ох! И аз харесвам повече първата смяна, ноооо .... това ставане в 6 часа мен ме съсипва. 😢 Много ми е трудно! Аз съм нощна птица и не мога да заспя в 10, за да имам 8 часа до 6. Ама, като трябва, ставам.

# 537
Зайче, браво на набора за оценката, пък е и единствена. Бързо да се оправя, поне е към края на седмицата.

При мойта веселбата е на макс. За пореден път по Химия го отложила изпитването, и то защото уч - ят по Гео. решил да им даде две упражнения да направят. Оценки дали ще пише на това, не се знае. Ми то ако тя го кара така, скоро няма да ги изпита, тъй като пък в петък имат пак Химия, и тогава ще имат и по БЕЛ контролно ( явно входното ). По Гео. пък, господинът не е бил в кондикция, че и той бил преди това болен май, и това което им дал, било и с картинки, питали го за някои неща какви са, отговора - и аз не знам, пишето го както искате. Уч - ката по АЕ и тя беше, още и е било отпаднало, поне вече се завърна, за да се видят. Интересното е, че жената си е баба, нямала достатъчно стаж за пенсия и затова преподава все още. Доколкото разбрала мойта, била 44 набор. По РЕ пък им дала едно упражнение по двойки ( да водят диалог ), без превод, без да се обясни задачата. Сърдитка разбрала какво трябва да се прави, обаче искала да разбере другото момиче дали е разбрало. Почнала да обяснява, мойта я прекъснала и обяснила какво се иска от тях, и то взело, че се ориентирало. Направили го, уч - ката ги препитала набързо, и на последното изречение, което се паднало на мойта, тъкмо го подхванала и, уч - ката казала добре, и продължила с останалите. Похвалила ги двечките, за останалите не знам.
Утре ще правят тест пък, по АЕ, за този предмет и казах, че каквото и да има, изобщо не ща да чувам, там е ясно и школо ще ме информира. Тя пък ми вика, ми ако знае как се работи с школо ще те, но ако не зная, изобщо не очаквай. Иначе пък е доволна и от тази учителка, вика ми - говори изразително, всичко и се разбира и преподава добре.
На този етап, все още положението е розово, явно ще почакам до към средата на срока поне, за да се изясни дали си ги харесва или не, учителите.
Ся ще я навивам да ходи на допълнителните часове по профила, който е STEM, дано да успея да я навия.

# 538
Аз да се оплача, оказа се, че ще имат входящи и по неизучаваните миналата година предмети. Вие от къде преговаряте по тях. По ИТ правили вчера входно и въпросите му били странни. Та, ако има 5 ще се радвам.

# 539
Краси, първо да те питам, имате ли група на родителите? Ако имате, разберете се, и действайте към директора. Ако нямате, тогава звъниш, уговаряш си среща, или по тела му/и казваш как стоят нещата. За входни не може, но могат да пишат примерно, че ще е контролно. При нас, за ноември мисля, че по Гео. ще им е контролната, господинът даже писал и темата - Климат.

В момента седя пред уч - щето и чакам сърдитка, точно днес, спешен случай, приготвих торбичката с нещата и се тупнах отпред. След малко ще и свърши 2 - ия час. Дано успее да се оправи за 10 мин., тамън щях да си поспя още малко, а тя на пожар пише и звъни. Да видим как ще и потръгне днешния ден.

Общи условия

Активация на акаунт