ДЕВЕТИ КЛАС - Отминават дните дълги и топли и с трепет чакаме първите входни

• 33 668
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Нинка, пожелавам ви пълно възстановяване. Как го мразя този вирус.😡

РС не е обявена все още. Миналата година е била след 20.10, очаквам и сега да е така. Но пък днес съм на РС в детската градина, в двора. Там имам драми с малката госпожица, наборчето, за сега, няма проблеми. Не намирам опция за скрит текст от телефона. Но ми се иска да си изплача болката. Това малкото не може да се впише в колектива. Никой не иска да играе с нея. "Защо?" "Ми, така!" Просто й отказват. Не се кара с никой, не де е сбила, Слава Богу! Онзи ден, цяла вечер плака. Едно момиченце, с което цяло лято се търсиха й казало, че Вече не си ми приятелка! 😭

Не сме оставяли децата сами. Имаме баба 😁

От входните остана само по АЕ, а си мислех, че няма да правят. Правиха един тест, за определяне на нивото. За ИТ на листче, имам същото мнение като Вампи.

Едва започнали учебната годи и вече изостават по някои предмети.😁😂 Как става това?! И бързат да наваксват. 🤷 Младежа по цял следобед е в стаята, уж учи. Дали, или гледа в телефона, той си знае

# 631
Зайченце, прегръщам малката душичка.Hearts Ние в първи клас имахме едно момиченце, което определяше децата с кое да играят и с кое не. Познайте моето от кои беше.

Вампи, при нас по ИТ децата казват, че имало въпроси, които не са учили. Казали на учителя, но това е. Според мен ги е имало в учебника. Ама, явно не са го отваряли. Детето каза целия випуск имат четворки, не знам дали да го приемам буквално. Явно тези оценки няма да бъдат взети под внимание.

# 632
Явно аз съм от хард майките-оставал е сам и то за 4дни, не пожела да дойде с нас на планина и се самоотглежда,че беше и доволен.Stuck Out Tongue Winking Eye
Всички болни да оздравяват,много гадна вълна от вируси бушува.
Моят взе да отваря по някой учебник,явно ситуацията го изисква.Гледам да не се бъркам,да се оправя сам,пък ако нещо не разбира -да пита.Такава ни е уговорката!
За сега се радва на немския и се кефи,че не го разбирам,голям смях.Дано се справя и за в бъдеще,че иначе ще търся учителка😉

# 633
  • София
Здравейте,
Болните деца да оздравяват!

Вампирче, честит празник със закъснение!

За родителската среща в НПМГ добре сте го измислили за среща, Вампирче, ще мълчиш, като така са ти наредили!

Нашата род среща е във вторник. На младежа много му харесва, че имат вече много предмети като преди, не е само немски. Имат по някои входни нива след преговор, по други ще правят вече тестове след новите уроци, колелото се завъртя. Не се е приучил, като вляза, все игри играе, гледам да не влизам много. 😂😂😂
По физическо големи нормативи, голямо нещо, все едно са спортисти. Това май ще се окаже най-тежкият предмет.

Зайче, много съжалявам, че детето е самичко и тъжно. Моята дъщеря е колкото твоята и тя също е много чувствителна и има такива периоди. Тежко приема, като приятелките й не искат да играят с нея. Тогава се научи да си играе с едно момченце. Така я съветвам и аз - да се ориентира към момчетата, ако трябва, но да не стои самичка. Говоря, говоря, но трябва време. Дано се наредят бързо нещата!
Не сме оставяли сами децата с приспиване досега.

# 634
Зайченце, съвет за малкото не мога да напиша. И моята дъщеря беше в подобна позиция в ДГ, уж имаше приятелки, но я обиждаха, а учителките не взимаха мерки, защото те пък бяха приятелки с майките на тези момиченца. Сега в училището е много различно. Учителките са интелигентни, децата са приятелски настроени. Вече няма мрънкане всяка сутрин и не ми се налага да взимам мента, глог и валериана.

Ако се съберете преди, по време на или след РС пийте едно и за мен. Аз съм на смяна за балет, а половинката ще ходи на РС.

# 635
  • София
Нинка, с голямо удоволствие! Ама ти сериозно ли ходиш на РС в 12 клас Joy На следващата, ако съвпада и ходиш, ще вземем да се запознаем "на живо". Kissing Heart
Светлица, ако детето се страхува да остане само, вероятно не е добра идея. Ако е реагирала така, просто защото досега не ѝ е хрумвало, че може да не е някъде с вас, добре, но ако има някакви притеснения или страхове, ще ѝ причините голям дискомфорт... То най-добре тя да формулира защо ѝ се вижда безумна тази идея.
Иначе, ние наборката сме я оставяли сама, ама не за цяла нощ, прибирали сме се към 1-2 (за концерт или нещо, на което сме били с батко ѝ), но то е трудно да я оставиш сама, след като има по-голямо дете в къщи. Но на нея не ѝ е комфортно да е сама, празната къща я притеснява. Батко ѝ е оставал сам за уикенд (горе-долу на тази възраст започна да отказва да идва с нас и го оставяхме сам). Но той май не е усещал никаква разлика дали сме в къщи или не - така или иначе си виси на компютъра. Е, никой не го притеснява с досадни задължения като обяди и вечери и не го праща до магазина за нещоси. Та...много зависи от детето.
Зайче, прегръдки на тъжното малко зайче и кураж! И аз мисля, че момчетата са по-добрата алтернатива в случая, поне няма интриги от сорта "ако искаш да играеш с мен, няма да играеш с едикоя си". Rolling Eyes

# 636
  • Mars Hotel
Благодаря за мненията, момичета. Няма да я оставям сама, разбрахме се, че ще спи при сестра ми. Страхува се, Мандаринче, това е причината. Иначе обмислях и вариант да си покани приятелка, но пък как ще я пуснат нейните родители, знаейки, че ще са сами две девойки? Даже не посмях да си направя устата да ги питам.

Зайче, много тъжно ми стана за твоето момиченце. Дано да се оправят нещата и да се чувства спокойна и приета.

# 637
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Зайче, много прегръдки на малкото зайче! Дано скоро намери нейното си приятелче!

Мандаринка, аз съм ходила само на първата РС в 8 клас, но за теб може и да се жертвам.

# 638
  • София
Моят сам у дома не е оставал.
Били сме за по седмица в чужбина, тийна и как му се гледат сами у дома.
За първи път сами ги оставихме мисля малко преди карантината. Не се бяха изпотрепали Joy

# 639
Янче, включвай се, вече не си новак, как тъй нова. Щом си тук, щом си писала един път, край, няма нови, вече си стара пушка.

Зайче, гуш за малкото зайче.
Моята докато почне на ДГ си нямаше дружки, малко преди да започне, покрай майките дето се събирахме, си намери такива. После в градината контактите не знам какви са били, но не мисля, че е била сама. Там се понаучи уж, да съ навира където е желана. Сега на тоя етап, имам чувството, че отново е в онзи период в който нямаше с кого.
Успокой я, поговори с нея, ако искаш разучи как стоят нещата там, така ще можеш по - лесно да прецениш,как да постъпиш.

Мойта ми пише - имам 🍌( 4 ) по Мат., праща снимка, оценката 3,60, и ми се хвали, че на тези които еспяла да разбере, им е по - ниска, само за едното девойче не е сигурна ( за нея каза, че май имала боровинка ( 5 ).
После пък, учителката по АЕ, какво и щукнало да прегледа теста, и открила, че видители, на едното е объркала и и взела точки, оказва се, че и било вярно и сега и ги добавила, та мойто доволно за това, че от 4,90 и станало на 5,10, да съ смея ли, да плача ли, и аз не знам.
Снощи преглежда уроците по РЕ, на числата като почна, направо се ужасих - 0 - нула на 1 - едно, 2 - две, и т.н., поправих я, после почна с аз, ти, той. Стига до его и вика его, ми как его като на руски е ево, взе да спори, учителката така им го казвала всеки път. Пускам преводач, чува го, и моля ви се, таз мойта ми вика - както го е казала учителката, така ще го казвам и аз. Ми мамиии, тя въ учи грешно, ти език ли ще учиш или просто номера ще отбиваш. Ядосах се много, казах и - следващия час ( което е днес ), да направи запис за да чуя, не че не и вярвам, во да се убедя, че е точно така. Как тъй учител по РЕ толкова години, ще преподава грешно. Та да видим, че и десет минутка ще им даде, какво ще сътвори сърдитка, идея си нямам. Усещам как с този език, ще има корабът бавно и славно потъва, или какно се пее в онази песен - минава, корабът бавно минава, само дето ще е бавно заминава надалеч.

# 640
  • в очите на дъщеря ми
А, добър ден! Затънала съм до гуша в работа и само Ви "наглеждам", дан взема да опуща нещо....
Иначе и прекрасната беше в отбора на болните, ма мина...
За сега за входни (освен по философия и математика) нищо не се чува...за РС ни вопъл, ни стон, ма аз чакам, щото имам да се изкажа, което по принцип не е добре......
Аз съм "блондинка под прикритие"...което оправдава глупостите, които върша..Stuck Out Tongue Closed Eyes
Айде чао! Да сте здрави!

Последна редакция: чт, 05 окт 2023, 12:02 от Мамзел Нитуш

# 641
  • София
Честит празник на учителите в темата! Пожелавам им здраве, професионално вдъхновение и признателни, стремящи се към знание ученици, които да ги зареждат с успехите си!

# 642
И аз се присъединявам към честитката на Вампирчето, и ще добавя - да има мир и разбирателство.

Мамзелче, нема съ разберем тъй, как може таквоз нещо - здрасти и чао. Остай таз работа до гушата дет ти е, ша вземе да тъ одуши, после ко ша прайм без теб. Я си седи тук, в нашите редици.

Въйййй, школото светна с първа официална оценка от входно, по АЕ е, да не мислите, че по другите бързат и мислят да ги пишат, за тях ша чакам. В момента даже прави входно по ИТ, него съвсем го бях забравила. Но пък тя освен да ми се жалва, друго не знае. И новото инфо дет получих от нея е - госпожата каза, ( туй по РЕ ), че може да не пишем ударенията и др. подобни на буквите. Ма как тъй, тва си е към азбуката им, все едно на ë да не му сложиш точките отгоре, б@ си му м@м@та. То бива, бива, ама чак толкоз не бива.

Кой спомена за ФВС, направо въ съжалявам, ние сме екстра, нищоправене, тръгване още с почването на часа, естествено с питане и разрешение, ако каже някой да предаде, ако го търсят, че е до wc - то и хич съ не вясне, не е проблем. Туй когато им е последен час, иначе няма как. За ся все още живот си живеят по някои предмети. Да не казвам, че мързеливка даже мързелува и се оплаква, колко и било скучно в часовете. Добре че са калпазаните, та на моменти ги забавляват скучаещите.

Някои пак се изпокриха, дано да са добре и скоро да се включат.
Дени и Мандаринка, я кажете как е студентския живот при големите. Похвалете се с нещо? Свикнахте ли?

# 643
Да са ни живи и здрави учителите!

Тони, не се слагат ударения. В началото се слагат докато се свикне с езика. Има си правила и като свикнат, няма да са им нужни.

Последна редакция: чт, 05 окт 2023, 13:03 от krasi78

# 644
  • Пловдив
Току що девойката се хвали с 5 на входното по математика. И 5 й е много, не знам как без да отвори й се получи. Но сега нямам основание да викна. Нея я устройва и 4 и 5 ,ама за да няма проблеми с мен се напъвала. Е, това ,ако е напъване ... Не е от мен това дете, не е от мен. Никаква амбиция- докога ще е така не знам, но е голяма мъка.

Общи условия

Активация на акаунт