Кое ни кара да вярваме(да не вярваме) в съществуването на Бог?

• 41 510
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 180
  • Ямбол
Да се вмъкна за примера с влакчето. Ако изберем да не вървим по релсите и слезем, това може да е , защото може би са ни предложили други релси - по-сигурни и по-удобни(ако ме разбирате какво искам да ви кажа). Варианти винаги има много и те не са само два - по релсите или по неравния път.

Разбира се че има Бог и това личи от всички положителни неща които се случват около нас.
Бог ни усмисля живота помага ни в период на изпитания и ни закриля.
Моля Ви спрете с тези атеистични изказвания защото направо  #Cussing out #Cussing out
Помислете колко хубави неща Ви са се случили досега през живота ви и тогава говорете отново. bowuu bowuu
Мерси.
И аз мерси за хубавите думи към атеистите Wink
Казваш, че се разбира, ами това питам, защото аз не съм разбрала.
В живота ми няма само хубави неща...

# 181
Животът е творчески процес.Бог ни е дал да творим..деиствителноста около нас такава каквато си я изберем.
Ето защо е така.
1. Бог ни е  създал по образ и подобие Божие.
2. Бог е създателят.
3. Ти си три същества събрани в едно. Можеш да на­ричаш тези три аспекта на съществуване, както си поискаш: Отец, Син и Свети дух; съзнание, тяло и дух; свръхсъзнание, съзнание и подсъзнание.
4. Сътворяването е процес, който започва от тези три части на съществото ти. Иначе казано, ти създаваш на три нива. Уредите на сътворяването са: мисъл, слово и действие.
5. Цялото творение започва с мисъл ("Тръгва от Бащата"). След това минава към словото ("Помоли и ще по­лучиш, изречи го и ще бъде сторено"). Най-накрая цялото творение се осъществява в действието ("И Словото бе пре­върнато в плът и заживя сред нас").
6. Онова, за което мислиш, но след това никога не из­ричаш, твори на едно ниво. Онова, за което мислиш и изри­чаш, твори на друго ниво. Онова, което мислиш, изричаш и правиш се проявява в действителността ти.
7. Да мислиш, изричаш и правиш нещо, в което не вярваш истински, е невъзможно. Следователно процесът на сътворяване трябва да включва пълна увереност (да знаеш). Това значи абсолютна вяра. Не просто надежда, а
отвъд на­деждата. Това значи да знаеш със сигурност ("Чрез вярата си ще се излекувате"). Следователно частта от творението, наречена дело, винаги съдържа в себе си да знаеш със сигурност. То е да имаш вътрешна яснота, твърда убеде­ност, пълно приемане на нещо за действителност.
8. Състоянието, в което „просто знаеш нещо с дъл­бока увереност", е състояние на изключителна и силна признателност към Бог(вече писах по долу за това). То е предварителна благодарност. И това е може би най-значителният ключ към творението: да бъдеш благодарен за творението преди сътворяването му. Да прие­меш нещо за даденост по такъв начин, не само че е допус­тимо, ами е и окуражително. Именно то е сигурният знак за майсторство. Всички Учители знаят предварително, че делото е сторено.
9. Празнувай и се наслаждавай на всичко, което съз­даваш (защото ти вече си го създал!). Да отхвърлиш която и да е част от него, значи да отхвърлиш себе си. Каквото и да е онова, което в момента се представя за твое творение, приеми го за свое, поискай го, благослови го, бъди благода­рен за него. Не търси начин да го
осъдиш, защото да го осъ­диш значи да осъдиш себе си.
10. Ако съществува аспект на творението, на който НЕ се наслаждаваш, благослови го и просто го промени. Избери отново! Повикай нова действителност. Потърси нова мисъл. Кажи нова дума. Направи ново нещо. Направи го с величие и останалият свят ще те последва. Помоли го да те последва. Повикай го да те последва. Кажи: „Аз съм Животът и Пътят, следвай ме". Така можеш да проявиш Божията воля „както на Небето, така и на Земята".

smile3521
Taka си ги представям аз нещата...незнам дали някои от вас ги вижда такa,но така е поне за мен newsm08

# 182

Моето мнение е, че ако същетвува Бог, то представата на roza66 е най-вярна. В постовете, където Библията се разглежда буквално не намирам логика и обяснение на нещата... интуитивно категорично отхвърлям такова тълкувание.

Рени,
Искрени благодарности! smile3525

# 183
Лиляна здравеи  Hug

Бих искала да изкажа своето мнение(без да го налагам,само споделям) към това какво мисля за заметресинията,и стотиците умиращи..за престъпноста и убийствата..(поне аз така си ги обяснявам).
Ние създаваме по своя воля едни от събитията, а дру­ги привличате към себе си повече или по-малко несъзнател­но. Има събития (към тях спадат големите природни бедст­вия), които приписваме на „съдбата".
Но даже „съдбата" може да се определи като „резултат от всички мисли навсякъде". Или с други думи тя е съзнанието на планетата.
 „Груповото съзнание".
Има хора, които казват, че светът съвсем скоро ще „отиде на кино". Екологично умираме. Планетата ни е изправена пред значително геофизично бедствие. Земетресения. Вулкани. А други казват, че колективното съзнание може да промени всичко това и че можем да спасим Земята с мислите си!И така като следваме закона че с мислите си творим(това е ясно,писахме го вече)....то нашите мисли се реализират впоследствие.
Мисли, вложени в действие! Ако достатъчно хора навсякъде повярват, че нещо трябва да се направи, за да се помогне на природната среда, ние ще спасиме Земята.
Чувството е силата, която привлича. Ще изживееш онова, от което най-силно се страхуваш
Разбира се, когато цели общества мислят по определен начин, често се случват удивителни неща – не обезателно всички от тях желателни. Например общество, живеещо в страх, много често(всъщност неминуемо) създава в плът и кръв онова, от което се страхува най-много.Америка е ярък пример голяма пресъпност,постоянни изнасилвания и убииства.Не е чудно че има всичко това  след като  по телевизията нон-стоп дават само изнасилвания и убиства,воините в ирак и т.н.
Това всявъ страх в хората...(страх  у всеки   да не му се случи подобно нещо)..и този страх се превръща в реалност.Понеже тива е основното върху което хорат мислят...и след като го мислят те го предизвикват....без да го осъзнава че го правят.
По подобен начин големи общности често откриват в обединеното мислене сила, произвеждаща чудеса. Някои хора я наричат обща молитва.
Трябва да бъде ясно, че даже отделни индивиди могат самостоятелно да предизвикат такива резултати,.... ако мисълта им(молитва, надежда, желание, мечта, страх) е удивително силна.
Някои тук навярни си мислят  че Бог се показва само по един начин. Това е много опасна идея. Възпира ги да видят Бога навсякъде! Ако си мислим, че Бог изглежда само по един начин, звучи по един начин или е по един начин, ще го изпускаме из поглед денем и нощем.....Ще прекараме целия си живот, търсейки Бога, и няма да Го  намерим…А тои е навсякаде ,но ни е търсим физическо проявление коетo е невъзможно порaди факта че Бог не е личност а Енергия,Сила...която твори  всичко и този Бог(енергия,сила) се проявява в нас и чрез нас .Това е просто един пример.

# 184
  • Linz
roza66, няма за какво да ми благодариш... така ги чувствам нещата.
Но има нещо с което не мога да се съглася, поне моят житейски опит е друг- за настройката и очакванията... Когато аз съм песиместично настроена към определен резултат, точно тогава идва хубавото. Когато очаквам положителна развръзка обикновено се разочаровам. За това нямам нагласа за големи очаквания, гледам винаги да съм по-скромна в желанията си. И тогава идва успехът. Не знам защо така се разминаваме по тази точка... newsm78

# 185
Именно, поради възможността за изопачаване не си позволявам да слагам цитати от Библията.
Ние точно затова слагаме цитати, в тях нещата са казани ясно, а ако започнем да си градим своя теория, на базата на чуто недочуто, тогава става изопачаване. 

Библията я цитират и последователи на различни секти.  newsm78

# 186
roza66, няма за какво да ми благодариш... така ги чувствам нещата.
Но има нещо с което не мога да се съглася, поне моят житейски опит е друг- за настройката и очакванията... Когато аз съм песиместично настроена към определен резултат, точно тогава идва хубавото. Когато очаквам положителна развръзка обикновено се разочаровам. За това нямам нагласа за големи очаквания, гледам винаги да съм по-скромна в желанията си. И тогава идва успехът. Не знам защо така се разминаваме по тази точка... newsm78

Хммм... защо така става. Thinking..  Мога ли първо да те попитам нещо което може би, би улеснило отговора ми.. например като се нстройваш песимистично,никога ли не ти с е прокрадвала искрица  вяра и надежда в това  един вид"дано да не си права като си се настроила песимистично" .т.е.подсезнателно " да ти се искало  да е обратното"? Тоест като си песимистична например,съвсъм ли не очакваш никкъв положителен резултат...или там вътре все пак нещо което се надява...поне мъничко?? Или напълно и съзнателно изключваш добър изход?(интерeсно ми е)

Последна редакция: ср, 31 яну 2007, 21:22 от roza66

# 187
  • Linz
Е, естествено, че винаги се надявам на възможно най-доброто Laughing Но гледам да не тръгвам с прекалено голяма кошница.
Например като си търсех работа... Там където изглеждаше най-надеждно в крайна сметка нищо не ставаше. Получи се там, където почти не очаквах. А работата е по-хубава от това което се надявах да намеря Grinning

# 188
Аха,сега те разбирам .Мисля че бих могла да ти покажа разликата защо евентуално се получава така при теб.Значи при мен някак си нещата стават така... Имам впредвид че никога не се настройвам песимистчно.Предполагам това става машинално,автоматично при мен вече .Просто учих една техника как да  дисциплинирам ума си  и "не му позволявам" да си играе на "има " и "няма".Така го насочвам само в посоката която "аз желая" . Много е ТРУДНО  да се научим да ДИСЦИПЛИНИРАМЕ" умът си...не и невъзможно.С малко повече тренинг се постига.
Така другото важно нещо е,след като го ПОМИСЛЯ...аз го и ВЯРВАМ. Съзананието  е това което мислиш че искаш...а  подсъзнанието  е  това   в което вярваш .Значи аз  например си казвам" искам това(съзнателно) и вярвам че това ще стане(подсезнателно).
И двете ми нива са в в съюз. Тоест тук няма конфликт или по-меко казано различие между(съзнанието ипдсъзнанието) тях. Когато няма конфликт то тогава никога няма разминаване в това което си помислил...понеже следователно си го подкрепил с вярата. А при теб се е получило конфликт...тоест разминаване.Аз неслучаино  като ти зададох въпроса си,подчертах думичките  които са основни  Wink Значи при теб се е получило така :"съзнателно" си се настроила песимистично....но дълбоко в събе си"подсъзнателно" си се надявала все пак на добър изход и се е получава това ..което не си очаквала...поради несъгласието между двете нива...съзнателното и подсъзнателното. Ако по принцип се научиш да дисциплинираш ума ...тоест да "мислиш" това в което "вярваш"...то няма да има изненанди  а резултати които искаш. Значи ако имаме разминаване  между нивата...ще има изненади и  кое от двете нива ще наделее в случая е  невъзможно да се предскаже..Оххх,незнам дали можах да ти обясня какво имам впредвид,исках да е по-подробно за да ме разбереш Grinning

Последна редакция: ср, 31 яну 2007, 21:30 от roza66

# 189
Аз съм атеист. Така съм израснала. Това явно е определило насоката , а по късно вече изградих и потвърдих за себе си че бог няма-има нещо което не сме научили, има много неща, които не можем да си обясним в момента на това ниво на науката. Всеки има право на мнение и аз се научих да съм толерантна към мнението на другите. Честно нямам време да чета този тип книги за да си доказвам има ли или няма-за мен са по скоро исторически и предпочитам използвам времето си да измисля и да подпомогна прогреса на човечеството.

# 190

Смляно и най-общо:
   Христос идва неочаквано.Мъртвите в Христа  възкръсват за тая среща ,при което заедно с живите вярващи Го посрещат в облаците/това е грабването на църквата/. Настъпва 7 год. период на Голяма скръб, когато земята ще стане най-непривлекателното място за живеене.Катаклизми, войни, бедствия, болести.Църквата вече я няма , но все още ще има шанс за спасение , за тези , които Го приемат.А това ще бъде много, много трудно, защото Антихрист ще владее света.Вярващите ще бъдат жестоко преследвани и избивани.В края на тези 7г. Христос се завръща/2-то пришествие/, за да царува 1000г. през които Антихрист е унищожен, а дявола е затворен за 1000г.През тези години няма да има смърт , болест, скръб, но въпреки това, когато дявола бъде пуснат, отново ще има последователи.Бог , без да се церемони ще прати огън от небето и ще ги унищожи.Ще създаде ново небе и нова  земя, защото старите ще изгорят.Ще има съд и всеки по разпределение.Едните с Бог в Новия град ЕРУСАЛИМ и на новата земя, а другите със Сатана и демоните в огненото езеро.Завинаги.
   Ооооо, какво се получи, незнам, вече ме гонят от компютъра.

Някои неща не си представях как ще станат, но така както си го пресъздала е много добре казано.
Хареса ми.
Много съм мислила за Голямата скраб и какво би било тогава, но ти си го написала много добре.   

# 191

Тук нама прераждане, защото не се родил отново Исус. В случая го няма акта на раждането и живота да протече от бебе до края, а за прераждането май точно това се има в предвид  newsm78

роза66
Доколкото си спомням Исус е бил роден от Мария и Йосиф...като бебе отгледан и израснъл от плът и кръв.После бива убит на кръста.Значи е " умрял" и е възможно прерждането...има и акт на раждане и на умиране ..и на двете.Имал е всички предпоставки " за прераждането" както и го е направил...След като е бил роден един път  и е умрял(физически) а не духом ...то това е достатъчно за да се преражда след това pak.
Сигурни ли сме  в това че не е слезнал все пак? Ами ако е ,и е между нас...в друго тяло" ама ние не можем да го познаем" и ще има да си го чакаме да "слезе от небето" .... или е в нас" ама сме "слепи и глухи"  за да го "видим"и  ни чака да "се събудим"...понеже го"чакаме в същата форма.... ???
Кои може да гарантира 100% че това е ИСТИНАТА  че Исус не се е родил?? newsm78,Ами приеми  обратната страна на медала...ами ако е "вече межу нас" и ни чака да "се събудим"... (примерно)Thinking
Библията! Всичко го пише там. Сега толкова щото малкия ме зове  Wink.

Пише ли го? Че как така не сме разбрали ... Shocked Кажи ни  го моля те тогава щом го пише... Praynig"доколкото си спомням пише...цитирам по ПАМЕТ.. "наближават врмената...." Но не помня да имаше например дати,срок... newsm78и .т.н. Нито ние ,нито нашите баби,пра-баби, и   пра-пра-баби  са видели "пришествието" ...бая годинки са минали от тогава......а то пише " Близки са времената...." под "Близко време се подразбира следващите 50-100 години...но са минали много повече от това. ThinkingПо това разбирам че библията се приема от повечето буквално, без да се вниква в смисъла и  без да се разбира посланието..... Peace

# 192

Смляно и най-общо:
   Христос идва неочаквано.Мъртвите в Христа  възкръсват за тая среща ,при което заедно с живите вярващи Го посрещат в облаците/това е грабването на църквата/. Настъпва 7 год. период на Голяма скръб, когато земята ще стане най-непривлекателното място за живеене.Катаклизми, войни, бедствия, болести.Църквата вече я няма , но все още ще има шанс за спасение , за тези , които Го приемат.А това ще бъде много, много трудно, защото Антихрист ще владее света.Вярващите ще бъдат жестоко преследвани и избивани.В края на тези 7г. Христос се завръща/2-то пришествие/, за да царува 1000г. през които Антихрист е унищожен, а дявола е затворен за 1000г.През тези години няма да има смърт , болест, скръб, но въпреки това, когато дявола бъде пуснат, отново ще има последователи.Бог , без да се церемони ще прати огън от небето и ще ги унищожи.Ще създаде ново небе и нова  земя, защото старите ще изгорят.Ще има съд и всеки по разпределение.Едните с Бог в Новия град ЕРУСАЛИМ и на новата земя, а другите със Сатана и демоните в огненото езеро.Завинаги.
   Ооооо, какво се получи, незнам, вече ме гонят от компютъра.

Някои неща не си представях как ще станат, но така както си го пресъздала е много добре казано.
Хареса ми.
Много съм мислила за Голямата скраб и какво би било тогава, но ти си го написала много добре.   
[/quote]

...... Да наистина"смляно" Peace ... и звучи като в в приказката за 7 джуджета и Снежанка дето а я спасили.. Mr. Green. Какви скърби бе мили хора.....??Бог да ни прати Сатаната? Бог ще ни съди?....ужас!!  bash Защо да ни съди като Бог е любов и ние дал  свободен избор.Та нали Бог е милостив....а в същото време  ни наказва?.... no
Скръбта и "Сатаната""(т.е.злото у човека) не Бог  ни ги прати,а ние си ги създадохме. Ние разрушаваме светът,земята, природата,планетата...Изгонили сме Бог(т.е.любовта) от сърцата си и сме приютили "сатаната"(т.е.злото) в сърцата си.
 Не Бог,а Ние хората...ние се избиваме сами,Бог не е искал това за нас. Тои е  създал за нас един "Рай"( т.е.нашата красива планета земя...понеже ние не можем да съществуваме на друга планета...поне в тази физическа форма в която сме сега) ..."Рай" в който е имало само любов и мир,но ние хората си създадохме "Ада"(войните и безредието по света)...като почнахме да се мразим и убиваме взаимно....Бог не е разрушител а създател! Hug
Не мога да повярвам че така безсмислено и сляпо се чете и приема библията.... Rolling Eyes
Какво разбирате под смисъла "ще бъдат спасени само шепа хора които са повяравли ИСТИНСКИ" в Мен?" Thinking

...ако приемате буквално че само шепа от НАС хорат ще бъдат спасени...ми то тогава  то си и е направо Тото. ShockedКои има гаранциа ,ми така живeeм в вечен страх  дали ще си избран или не...Абсолютно безмислена теза....  Banghead
Дуго се казва и друг е смисъла на този цитат"само шепа от вас ще бъдат спасени..."  Sunglasses
Аз го разбирам че безсмъртиетието ни е даденост от Бог....Защо Бог ще дели хората,на едни да възкръсват а на други не...  Thinkingнима е толкова коравосърдечен... така лош за да  ни наказва така? newsm78  Пък навсякъде НИ учат че БОГ е любов!Буквално прието...няма връзка...ниkаква, #Crazyобaче осмилено дълбоко...придобива истиснки смисъл Thinking

Аз  просто го разбирам така:Бог не дели хората ...тои обича всички свои чеда(т.е.НАС)и всеки е безсмъртен....понеже обратното е просто безсмислено. А Тези "шепа хора които ще бъдат спасени" това са великите учители и вестители на Божието слово като Христос,Йоан Кръстител,и (в сегашно време Далаи Лама)т. н....които "ще бъдат отсеяни от другите"  за да продължат  Божието дело тоест да ни водят и учат как да стигнем до Бог"...Бог не би допуснал тези "шепа учители да умрът,понеже те имат мисия за нас.... трябва да проповядват Божията вяра по света"  та за тях става въпрос... newsm44
В  Царството небесно съм(т.е.в душата исърцето)и Христос е там(т.е.в сърцето) е...цитирам по памет"..само като децата(т.е.невинни и безгрешни като Дете.Детето обича с цялото си сърце и е чисто и невинно..такава трябва да е нашата душа,чиста и пълна с любов) ще влезете при мен в царството небесно.. (тоест в сърцето). Ако и ние обичаме с цялото си сърце  както едно дете  то"6те влезем в Царството"(тоест ще сме приели Бог в сърцето си и изгонили Сатаната(злото  от там).

Има хора, които са избрали много ма­щабни проявления.

Нима Христос не е най-върховният пример? Не е ли той Бог, изявил се като Човек?( Пак  казвам да  не ме приемате буквално!)  Христос  го казва с "Аз и Отца ми сме Едно.Аз съм в Него и Тои е в Мен...Това потвърждава  и доказва казаното по горе ,Христос е най-висшият пример, просто той не е един­ственият, който е постигнал това най-върховно състоя­ние. Христос е Бог, превърнал се в Човек, но той не е един­ственият човек, превърнал се в Бог. Всеки човек е „Бог превърнал се в Човек".

Това което Бог иска да ни "предаде" е следното....
(Слушаите  с "сърцето" си, а не с ушите.....и приемете Бог  с сърцето си, а не с о4ите....)

...".Вие сте Аз, който се проявявам във вашата настояща форма, ала не се притеснявайте, че може да Ме ограничи­те, че това може да Ме направи ограничен, защото Аз не Съм ограничен и никога не Съм Бил. Смятате ли, че вие сте единствената форма, която Съм избрал, смятате ли, че сте единствените създания, в които Съм проникнал със Собствената си Същност?

Казвам ви: Аз съм във всеки цвят, във всяка дъга, във всяка звезда на небето, Аз съм във всичко върху всяка пла­нета, която се върти около всяка звезда.

Аз съм шепотът на вятъра, топлината на слънцето, невероятната самобитност и изключителното съвър­шенство на всяка снежинка.

Аз съм величието в стремителния полет на орела и невинността на кошутата в полето, храбростта на лъвовете, мъдростта на дребните.

Аз не съм ограничен до модусите на проявление, които се наблюдават само на вашата планета. Вие не знаете Кой Съм Аз, а само си мислите, че знаете. Но не си мисле­те, че Моята Същност се ограничава до вас и, че Моята Божествена Същност - този най-свят дух - е дадена на вас и само на вас. Това би било горделива и невярна мисъл.

Моето Битие е във всичко. Във всичко. Всеобхватността на Моето Проявление.  Няма нищо, което Аз Не Съм, и нищо, което Аз Да Не Мога Да Бъда
"..... newsm03

P.S.SiLili[color=red][/color]какво ще кажеш за АЗ-ът...в библиятa доста често се споменава за АЗ-ът....Ти ме набеди че съm смесвала някаква АЗ религия с Християнката...а Бог и Исус не "спират" да повтарят за АЗ....това имах впредвид за АЗ-ът....ама не си ме разбрала за какво говорех... Peace

Лека на всички
 smile3524

Последна редакция: чт, 01 фев 2007, 04:14 от roza66

# 193
Направих грешка, моля модератора да ми изтрие постинга. Не желая да следвам тази тема. Не мога да си изтрия постинг-а- дава ми грешка!

# 194
 Crazy roza66, зави ми се свят, докато прочета всичките ти постинги  Wink
Моля те, пак, не обиждай моя Бог-Христос!Не Го намесвай във вярвания на основата мистицизъм, окулт и себеобожествяване! Обяснявай за своите виждания, но Исус няма място там!Хумора ти по адрес на Библията е меко казано нелеп!  Христос е казал :Аз съм пътят и Истината и Живота! И да нямате друг Бог освен мен! Ти дотук изреди няколко Богове!
Или, поспри, замисли се дълбоко какво е всъщност Той, или продължавай по пътя, по който си поела, но не Го въвличай в неща, от които Той се отвращава!
Пита ме за Аз-а. къде в Библията се споменява АЗ-а? Посочи ми. Ти смесваш думите на Бог( Аз-Бог) с Аз-Човек. Вярата в Аз-а човек е до време. Докато човек види, че много неща не зависят от него. Ако се ограничиш в твой затворен свят, без да се интересуваш какво става около теб, заравяйки си главата в пясъка, може и да живееш много щастливо! И аз виждам красотата на всяко цвете, радвам се на любовта на семейството ми, на това, как расте прекрасното ми дете  Heart Eyes Но, аз виждам също гладни деца по улиците, виждам как много хора са изправени всеки ден пред страха дали ще имат с какво да си купят лекарствата, с какво да купят учебници на децата. Виждам, че престъпниците живеят охолно и самодоволно, гордеейки се с "постиженията си", а  учителката ми по литература от училище рови в кофата за боклук!
Ако на теб такива неща не ти правят впечатление и можеш да се абстрахираш от съществуващото зло, ок, медитирай си!
Но, мен ме е грижа! Христос също!
Въпроса не е да ревем и да се оплакваме поради нещастията около нас, или да се правим, че не ги забелязваме, а да разбираме причините и да се опитваме да ги разрешаваме по правилния начин. Имам дом, семейство, приятели и това ме прави щастлива, но се чувствам наистина добре, ако помогна на някой в лош за него момент и видя, че е минал успешно през изпитанието! Т.е щастието за мен не е интравертно. (насочено към Аз-а)

Последна редакция: чт, 01 фев 2007, 08:45 от SilIli

Общи условия

Активация на акаунт