Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 36 980
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Прогестеронов препарат НИКОГА(думи на не един репродуктивен) не се поставя вагинално преди трансфер, да не се затрудни преминаването на катетъра по време на трансфера. Има няколко варианта:
1) Ако ви е предписан Циклогест, в деня на трансфера се поставя ректално;
2) Ако поставяте Утрогестан от 100мг, ще изпиете сутришната доза, вместо да я поставяте вагинално;
3) Ако е предписан Кринон, го носите с вас на трансфера и репродуктивният специалист ще ви го постави непосредствено след трансфера.
Успех! 🍀🍀🍀☺️
ПП При вече осъществен трансфер, дали е поставен вагинален прогестеронов препарат в деня на трансфера или не, няма отношение към крайния резултат.

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 09:48 от Kactus

# 211
Прогестеронов препарат НИКОГА не се поставя вагинално преди трансфер. Има няколко варианта:
2) Ако поставяте Утрогестан от 100мг, ще изпиете сутришната доза, вместо да я поставяте вагинално;
3) Ако е предписан Кринон, го носите с вас на трансфера и репродуктивният специалист ще ви го постави непосредствено след трансфера.
Успех! 🍀🍀🍀☺️

Кактусче, може ли да обясниш защо "НИКОГА" не се слага прогестерон вагинално преди трансфер, освен разбира се неудобството.
Смятам, че чак такива КРАЙНИ заключения изобщо не са полезни за никого, имайки предвид, че може би е различно навсякъде и не е кой знае какъв проблем. На мен и при трите опита са ми казвали нищо да не променям в терапията, вкл. вагиналния прогестерон.
Не ме разбирай погрешно, но в крайна сметка това НИКОГА, според мен беше излишно.

# 212
Момичета, въпрос имам - сутринта преди трансфера слагахте ли си Циклогест или друг препарат?

Циклогест слагах - казаха да го сложа ректално, така и направих

# 213
Прогестеронов препарат НИКОГА не се поставя вагинално преди трансфер. Има няколко варианта:
Успех! 🍀🍀🍀☺️

Кактусче, може ли да обясниш защо "НИКОГА" не се слага прогестерон вагинално преди трансфер, освен разбира се неудобството.
Смятам, че чак такива КРАЙНИ заключения изобщо не са полезни за никого, имайки предвид, че може би е различно навсякъде и не е кой знае какъв проблем. На мен и при трите опита са ми казвали нищо да не променям в терапията, вкл. вагиналния прогестерон.
Не ме разбирай погрешно, но в крайна сметка това НИКОГА, според мен беше излишно.
Точно така са ми го натъртвали на мен - "НИКОГА" 😁. Имам 6 трансфера в различни болници, отделно съм и здравен специалист. ☺️ Влагалището преди трансфер трябва да е чисто. Винаги са ме предупреждавали по няколко пъти преди трансфер да НЕ слагам прогестеронов препарат вагинално.

Последна редакция: чт, 05 окт 2023, 20:33 от Kactus

# 214
Кактусче, много си ми на сърце и ти си една от причините още да "кисна" тука. Освен недифинираните ми желания за второ дете все още. Обаче аз и при трите ми трансфера си слагах циклогеста сутринта. И при три трите имаше положителен тест. Но на мен трансферите ми бяха все на обяд и лекарката почистваще каквото е нужно. То влагалещето не е стерилна среда така или иначе и с или без циклогест пак си трябва почистване преди трансфер. 🤗

# 215
Канелена бисквитка ❤️😘 Не е фатално, но помощните вещества са доста мазни и е трудно да се почистят с обикновен воден разтвор. Просто се затруднява трансфера, иначе не е фатално. Отделно от сутринта до обяд/следобяд има време. Обаче, ако трансфера е сутринта в никакъв случай не се поставя вагинално прогестеронов препарат. При мен не са правили промивки преди трансфер, или поне на повечето. В Турция знам, че не правят, но там основно са на инжекции. Иначе имам познати, на които са чели конско, защо са поставили глобули преди трансфера 😅 На мен толкова ми е натъртвано това и реших да споделя, защото мисля, че е полезно. ☺️
Много ще се радвам да се похвалиш с още едно бебче ☺️🥰 Дано и аз да се изнасям най-накрая. 🙏

# 216
Оо да много е мазен циклогеста и със сигурност де чисти по трудно.
Иначе мерси за пожеланията, иска ми се още едно, ама не ми стиска още. А хич не съм млада вече. На 37.
На теб ти пожелавам следващият трансфер да ти е бебеносния!❤️🤗

# 217
Много ти благодаря 🥰🙏❤️ Амин!
Аааа, млада си още 😁 Аз съм вече на 33г., а още се борим за първо.

# 218
Оо добре си, аз на 33 още тестове за овулация правих и се надявах на старомодния начин. После ми сложиха, етикета стерилна.Заради ендометриоза и не работещи тръби е причината, но ти знаеш, че стерилитета е невъзможност да се забременее без значение от причината. И си знам, че съм си само за ин витро, на чудеса не се надявам. Всеки ми обяснява сега вече като съм имала едно и хоп другото така щяло да се получи. Даже не им се ядосвам вече. 🤗🤗🤗

# 219
Здравейте, извинявам се,ако въпроса ми не е за тук,но другия месец ми предстои инвитро и съм много притеснена. Налага се да ходя сама,защото приятелят ми е на работа и не може да отсъства от понеделник до петък. Страхувам се какво ще ми правят,чета за обща упойка по време на пункция. Вие сами ли ходите или някой ви придружава? Не съм казвала на приятелки. Семейството ми е малко зле настроено,защото не живеем заедно с приятеля ми все още. Ако опита е успешен едва тогава ще се мисли за нещо сериозно.Ако не е успешен си продължаваме като гаджета,а сме на по 40 год.  Общо взето действаме отзад напред и може би затова съм още по-притеснена.

# 220
Здравейте, извинявам се,ако въпроса ми не е за тук,но другия месец ми предстои инвитро и съм много притеснена. Налага се да ходя сама,защото приятелят ми е на работа и не може да отсъства от понеделник до петък. Страхувам се какво ще ми правят,чета за обща упойка по време на пункция. Вие сами ли ходите или някой ви придружава? Не съм казвала на приятелки. Семейството ми е малко зле настроено,защото не живеем заедно с приятеля ми все още. Ако опита е успешен едва тогава ще се мисли за нещо сериозно.Ако не е успешен си продължаваме като гаджета,а сме на по 40 год.  Общо взето действаме отзад напред и може би затова съм още по-притеснена.
Не се притеснявай, аз през цялото време ходих сама на прегледите (имам три опита), единствено за пункциите идваше мъжът ми. От началото на стимулацията ви викат на прегледи според преценката на лекаря. Пускате хормони и преглед с ехограф. Но в деня на пункцията мъжът ви трябва да даде материали освен ако не сте се разбрали нещо друго предварително. Пожелавам ви успех Simple Smile

# 221

Придружител за пункцията не ви е нужен, освен както вече са ви написали за даване на материал от приятеля ви. От упойката или каквото и да е свързано с пункцията няма от какво да се притеснявате. Доста момичета я харесват даже хехехе. Мен повече ме притесни последното което казвате- на по 40, а ще си продължите като гаджета при неуспех. Но вие си знаете. Най важното е да вярвате на лекаря си на сто процента. Пожелавам ви успех!

# 222
Някоя от вас може ли да ми разясни за ЗЕТ? Пак ли се ходи постоянно за прегледи?

# 223
Някоя от вас може ли да ми разясни за ЗЕТ? Пак ли се ходи постоянно за прегледи?

При мен се следеше овулацията да мине и после беше ЗЕТ. Да, пак се ходи на прегледи няма как

# 224
Канелена бисквитка ❤️😘 Не е фатално, но помощните вещества са доста мазни и е трудно да се почистят с обикновен воден разтвор. Просто се затруднява трансфера, иначе не е фатално. Отделно от сутринта до обяд/следобяд има време. Обаче, ако трансфера е сутринта в никакъв случай не се поставя вагинално прогестеронов препарат. При мен не са правили промивки преди трансфер, или поне на повечето. В Турция знам, че не правят, но там основно са на инжекции. Иначе имам познати, на които са чели конско, защо са поставили глобули преди трансфера 😅 На мен толкова ми е натъртвано това и реших да споделя, защото мисля, че е полезно. ☺️
Много ще се радвам да се похвалиш с още едно бебче ☺️🥰 Дано и аз да се изнасям най-накрая. 🙏

Разбира се, че всяко мнение на база опит е полезно за останалите, въпроса беше в категоричното ти становище без каквото и да е обяснение. Сега сама казваш, че не е фатално и може би трябваше да го добавиш като инфо в поста си Simple Smile . А си позволих да се включа, представяйки си как някоя дама след трансфер, с поставен вагинален препарат преди него и чакайки сега резултат!!!!
Иначе и при мен трансферите са били следобед и разбира се почистване преди да отида.
А за Турция, от личен опит - не са основно на инжекции, а само ако се налага. При мен не се наложи и съм само на вагинален прогестерон.
Стискам палци за положителни резултати!

Общи условия

Активация на акаунт