Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 37 002
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
Прогестеронов препарат НИКОГА не се поставя вагинално преди трансфер. Има няколко варианта:
1) Ако ви е предписан Циклогест, в деня на трансфера се поставя ректално;
2) Ако поставяте Утрогестан от 100мг, ще изпиете сутришната доза, вместо да я поставяте вагинално;
3) Ако е предписан Кринон, го носите с вас на трансфера и репродуктивният специалист ще ви го постави непосредствено след трансфера.
Успех! 🍀🍀🍀☺️

Aми на мен ми казаха да си я слагам свещичката Утрогестан.....не са ми казали нещо изрично и я сложих, трансфера беше следобяд. Изобщо не ми хрумна да питам нещо, защото докторката ми каза, слагаш я докато не видиш положителен тест...

# 226
Lolita_758, има лекари, които биха отказали трансфер, имена по принцип не помня, но май беше във Варна. Все пак е добре да не се поставя вагинално прогестерон в деня на трансфер, за да не се затруднява преминаването на катетъра. Иначе при вече осъществен трансфер, ествено че няма отношение към крайния резултат. Редактирах си първия пост. Благодаря ти за пожеланията, дано! 🙏☺️На мен от едната болница всеки път допълнително са ми се  обаждали, за да ми напомняли да НЕ поставям вагинално Циклогест(трансферите там бяха между 12ч и 16ч).
В Турция на все по-малко места изписват вагинален прогестерон, повечето са на инжекции или в комбинация с вагинален, защото се разпределя най-добре  в организма(без значение дали пациентката има проблеми или не с усвояването на вагиналните форми). След толкова много трансфери, дори и да попадна на лекар, за който не е проблем поставянето на вагинален прогестерон в деня на трансфера, не бих го поставила, след като си има алтернативи. ☺️
jalana, твоят трансфер е бил чак следобяд, за това не е имало проблем. Стискам ти палци за положителен резултат! 🍀

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 09:58 от Kactus

# 227
Точно така, все пак трябва да сме информирани и най-вече спокойни Simple Smile.
P.S. Утре е моя ден за тест и може би напрежението вече си оказва влияние 😑

# 228
Благодаря Kactus, дано наистина да не е имало проблем, че откачих сега като прочетох. Понеже не моята докторка ми прави трансфера, а друг по заместване, той ми изписа витамини да пия за бременни, проблема е, че аз аз приемам фолиева и ми бяха казали задължително да е мета. Сега не мога се се свържа с моята док, за да ми отговори мога ли и двете да ги приемам или не е ок.

Lolita_758, стискам палци, как ми се иска и моят ден да е утре. На кой ден се тестваш?

Момичета, не знам за вас, но при мен корема ми много е нарастнал и определено не е от хапване, направо съм като в трети месец, явно инжекциите оказват влияние, но няма ли да спадне скоро?

# 229
jalana, купи си Премама Дуо и спри Мета фолиева през това време. В Премама Дуо е метилирана фолиевата киселина. Не се притеснявай ❤️
Лоли, стискам ти палци за хубаво ЧХГ и съжалявам, че съм притеснила някои от вас. 🍀☺️❤️

# 230
При мен се следеше овулацията да мине и после беше ЗЕТ. Да, пак се ходи на прегледи няма как

Сещаш ли се колко често ходи на прегледи и като брой колко бяха?

# 231
Благодаря ви момичета!
Jalana,  утре ще ми бъде 9ти ден след трансфер, на този ден ми казаха от болницата и този път реших да изчакам, тъй като и без това не са толкова много (в сравнение на предни опити - 14 дни, разбира се не изчаквах до тогава).
Относно подутия корем, аз съм в същата ситуация, много ми е подут, повечето дрехи не ми стават. Друг е въпроса, че постоянно съм гладна 😅. От днес започна да ми се гади сутринта, но не знам дали е много ранен симптом или вече от напрежение. Искрено се надявам да е хубава причината за тези неволи Simple Smile Стискайте палци!

# 232
  • София
За моя ЗЕТ имах 2 прегледа, но според мен докторът се провали с таймиране..

# 233
  • гр. София
Здравейте, момичета,
При мен се отложи инвитро процедурата заради открит полип. След няколко дни ще ми правят хистероскопия (на 10 ден от МЦ).
Моята лекарка каза, че може да започнем стимулация още на първия МЦ след операцията (т.е. още края на месеца), което ми се струва доста скоро, но тя не само твърди, че няма проблем, а дори, че шансовете за имплантация са по-големи след хистеро.
Има ли сред вас такива, които са правили инвитро веднага или поне скоро след хистероскопия?

# 234
Здравейте, момичета,
При мен се отложи инвитро процедурата заради открит полип. След няколко дни ще ми правят хистероскопия (на 10 ден от МЦ).
Моята лекарка каза, че може да започнем стимулация още на първия МЦ след операцията (т.е. още края на месеца), което ми се струва доста скоро, но тя не само твърди, че няма проблем, а дори, че шансовете за имплантация са по-големи след хистеро.
Има ли сред вас такива, които са правили инвитро веднага или поне скоро след хистероскопия?
Да, няма никакви проблеми. И както ти е казала лекарката, шансовете за имплантация веднага след хистероскопия се увеличават Simple Smile

# 235
Здравейте, аз започнах процедура веднага след хистеро. Имплантация имаше, но за съжаление завърши с биохимична.
Здравейте, момичета,

# 236
Здравейте,
Включвам се с малко странен казус. Направиха ми всички видове биопсии в болница "Надежда". Вирусологичната и микробиологичната излязоха чисти.
При консултация с моя репр. специалист обаче, се оказа, че останалите (хистология, импо, т.н.) са показали проблем в матката и невъзможност за имплантация.
Изписаха ми медикаментозна терапия (прогестин) и в разговора усетих увереност от страна на доктора, че това е проблемът при нас и ще бъде отстранен. 
От 2 години се борим с неизяснен стерилитет (бяхме в друга болница) и направо не ми се вярва проблемът ни да бъде разрешен.
Дали някой се е сблъсквал с нещо подобно?

# 237
Здравейте, момичета,
Да, аз съм правила. Това се отразява добре за имплантация на ембриона.

# 238
  • гр. София
Много благодаря за отговорите, момичета! Flowers Bouquet

Първоначално се натъжих заради поредната пречка и забавяне. Но пък може и наистина всяко зло да е за добро и това да ни доведе до успех. Дай Боже! Стискам палци и на всички в темата! Flowers Four Leaf Clover

# 239
Момичета, колко време след пункцията се възстановихте? Моята беше в понеделник и вече 5 дни ходя като Робокоп. Боли ме долу сякаш съм правила коремни преси. Освен това от упойката ми се обостри междуребрена невралгия и ме боли гръб, врат, рамене, всяко ставане и лягане ми е цяла битка. Казах им още там след пункцията (беше в Турция) те нормално, нормално, то ще мине. Е кога ще мине? Имам чувството че съм била на секцио, не на пункция. Имала съм и една пункция в София, ами нищо общо, направо бях пушка, даже и ходихме на ресторант. А ония малко касапската, една седмица не мога да се оправя. Не помня колко обезболяващи изпих, както и Милгама, Уримил форте. Нищо не действа за повече от 2 часа.

Общи условия

Активация на акаунт