Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 37 010
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Здравей,
При мен никаква болка нямаше в Турция . Даже ходихме на туризъм с ММ след това. Все едно нищо не е било.
В бг след един от опитите имах зверски Болки в яйчниците поне седмица от което се залежах и в последствие се сецнах при ставане и месеци наред се възстановявах. Ходих на масажи поне 6 месеца.може би има връзка с количеството яйцеклетки които са били аспирирани. Според мен недей се юрка много много сега, почивай се.
Me myself and I, не се натъжавай това е добре за теб и бебо.

Последна редакция: сб, 07 окт 2023, 08:29 от Empathy

# 241
  • София
Salsera, аз и двата пъти съм имала болка 1-2 дена, без нищо сериозно като обезболяващи.

# 242
  • София
След моята пункция имах чувство на тежест, все едно ще ми дойде и усещане сякаш съм стискала и мнооого ми се пишка. Дори след тоалетна оставаше това усещане. Отивах даже да се пробвам и всеки път, когато мислех, че много ми се ходи до тоалетна - нищо. Беше ми трудно да седна на мебел, все едно схващанр мускулно, но не точно. Нещо подобно на това, което описваш, salsera .Мина след седмица и ми дойде, раничко, 23ти ден.

Ако има температура и подуване придружено с по-силни болки е притеснително, както и кървене. Знам, че до седмица е нормален дискомфорта, стига да не се засили болката и да бъдат други симптоми като например кървене.

# 243
Надежда, да, това със ставането и сядането като мускулна болка го имам, но не съм имала ПМС болки. Като ми се пишка не мога дълго да стискам, сякаш ще ми се пръсне мехура. Не са силни болките, но са неприятни като мускулна треска  . Кървене имах малко след пункцията, но беше за 30 мин.

# 244
Кървене и аз имах за кратко след пункцията. Болките ми казаха, че са нормални. При мен имаше 31 фоликули. После направих и хиперстимулация, което беше причина за лошото ми състояние. Оправих се ден преди да ми дойде цикълът, т.е. около 20 дни след пункцията, като първите 4-5 от тях бяха доста неприятни.

# 245
Здравейте, момичета. Преди няколко дни беше моята пункция (на спонтанен цикъл), имах два фоликула, но резултатът е, че няма яйцеклетки. Разочарованието ми е огромно и се чудя, какви са основните причини да липсва яйцеклетка?

# 246
Здравейте, момичета. Преди няколко дни беше моята пункция (на спонтанен цикъл), имах два фоликула, но резултатът е, че няма яйцеклетки. Разочарованието ми е огромно и се чудя, какви са основните причини да липсва яйцеклетка?
В масовия случай неподходяша стимулация и лошо таймиране и от страна на лекаря, поне моят опит това показва.

# 247
Момичета, търся съвет на преминалите през стимулация по бърз протокол. През август имах стимулация и пункция, като забелязвам промяна в цикъла ми оттогава.
По принцип към 28 ден получавам зацапване и към 30-31 ден вече си е началото на истинско кървене и цикъл.
След пункцията цикъла ми дойде на 26ти ден, по-рано от стандартното за мен, вероятно заради хормоните. Сега обаче вече ми е 37 ден и започвам да се филмирам. Няма никакви наченки за цикъл, и не, няма бременност - правих кръвен тест. Възможно ли е отново причината да е хормоналната терапия от август? Утре съм на преглед, но постоянно мисля за това и не ми дава мира.

# 248
  • София
Gelatto - При мен нямаше никаква промяна. Изключително си ми е редовен цикълът, със или без медикаменти. След пункцията единствено ми дойде по-рано, което също е нормално. Възможно е, всеки организъм реагира различно на хормонална терапия.
(Стига да се изключи задържан фоликул примерно.)

# 249
  • София
Gelatto, август правихме стимулация, септември си ми дойде след спиране на лекарствата, докато сега закъсня с 1 седмица, дойде с много болки и беше по-обилно. Смятам, че се наместват хормоните още.

# 250
  • гр. София
При мен само първият цикъл след пункция се забави с 4-5 дни, но бях със свеж трансфер и приемах лекарства чак до тест, който беше отрицателен и като ги спрях, ми дойде след няколко дни чак.
В следващите цикли не съм имала промяна, но не мисля, че е странно, ако има такава и месеци наред след стимулация, това си е сериозно количество хормони все пак.
Предполагам, че скоро ще ти се регулира цикълът.

# 251
  • София
Аз имам две стимулации без трансфер след това и двата пъти вторият цикъл ми е закъснявал с около 5-6 дена.
Сега по-скоро се чудя дали да изчакам още един цикъл и тогава да се подготвяме за стимулации на ЕЦ или още от следващият да започнем.

# 252
  • гр. София
Шанталче, доколкото разбрах, при стимулация на ЕЦ се правят няколко процедури, за да се съберат достатъчно яйцеклетки и чак тогава се пристъпва към оплождане и евентуално трансфер. Т.е. отнема месеци.
Ако е така и не бъркам нещо, то аз лично бих пристъпила към процедура възможно най-скоро. Не бих могла да чакам. Но това съм си аз де, нетърпелива съм. Grinning
Ако не беше тъпият ми полип, щях да съм приключила с моята процедура и да имам резултат вече, пък то не сме почнали още даже.
Таа ако при вас няма пречки в момента, действайте според мен. Sunglasses

# 253
  • София
Стимулация, доколкото разбрах с хапчета, пункция, оплождане, замразяване... и така 4ри пъти. На 4тия по преценка на лекаря се прави свеж трансфер или се действа на ЗЕТ. Аз също не искам много много да чакаме, ама с тия мойте смотани яйца дето не се оплождат....

# 254
  • гр. София
Да, значи ще отнеме време докато се стигне до трансфер. Аз на твое място бих действала. То и да изчакаш един месец, няма гаранция, че ще има разлика в яйцеклетките. Пък и ти вече пиеш добавки доста време май, дано са дали резултат.
А и нали се очаква, че на ЕЦ като е по-лека стимулацията, няма да повлияе негативно на качеството на яйцеклетките, нали това беше казала твоята репродуктивна?
Аз си мисля, че този път вече ще станат нещата, пу-пу. Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт