Какво ни казват звездите тази седмица – 8ма тема

• 39 325
  • 574
  •   1
Отговори
# 90
По-скоро в ъглов дом ако стои или в дома, който е свързан с темата на елекцията.
Но за управление върху който и да било дом, ъглов или неъглов, транссатурновите са вторични.
И при определяне на брачни сигнификатори в натала те не играят роля. Също така не могат да бъдат управители на тематични жребии /арабски точки/, там има съвсем друг механизъм за работа и интерпретация.

# 91
  • SF
Аз за всеки случай няма да го сложа в първи, седми, четвърти и десети дом. Не работя с арабски точки.

# 92
Ако имаш ретрограден Юпитер в наталната рождена карта какво означава това?

# 93
На мен наталната Венера ми е в 9ти дом в Стрелец
Кога да очаквам яснота на ситуации, връзки и отношения, които са се развивали в ретро Венера? Започнаха преди това, но се развиха в този период

# 94
  • При децата ми
В девети дом имам Уран в Скорпион и Плутон във Везни. Управител на 9-ти дом е Венера.

Ако имаш ретрограден Юпитер в наталната рождена карта какво означава това?

Аз съм с ретро Юпитер в наталната карта /Юпитер в Телец/. Единствено нещо, което знам за него е, че не е добре да е ретро! Smile
Преди време бях чела, че натален ретро Юпитер може да означава, че късмета и богатството може да дойдат с напредване на годините. Не знам дали има нещо вярно. Simple Smile

# 95
Аз за всеки случай няма да го сложа в първи, седми, четвърти и десети дом. Не работя с арабски точки.

Да, по ъглови домове не е опция.
Когато бяха открити трите транссатурнови планети, те всичките минаха автоматично в графата злосторници.

А арабските точки всъщност са гръцки, идват от по-старата астрология – елинистичната. Но с времето са се наложили с това си име, чрез по-късната арабска традиция.

# 96
Нашата сватба беше на 2-ри септември, подписахме на 15-ти. Беше голямо тичане по документи, апостили, косулства, пътуване…нещата се подредиха както трябва, когато трябва. Отношенията ни са от четири години, от 3 живеем заедно, от 2 живеем в собствено жилище. Не си товаря главата с “бохемски рапсодии” , стационар на Меркурий и т.н. Избирам да вярвам,че просто завършихме цикъла( чакахме 4 години за тази сватба) на Новолуние в Дева подписахме ( моята луна е в Дева) , в петък - деня на Венера. Избрахме час, в който Луната не е на празен ход . И на двама ни е втори брак. За втори брак се гледа 11 дом доколкото научих. При мен 11 дом е Южния възел , при съпругът ми - Северния. Моето слънце е негов десцедент. Много двойки се ожениха и сключиха брак това лято. Добре е, че подчертаваме че всичко зависи от наталните карти, че иначе е страшно на първо четене положението на планетите , които имахме през лятото и текущите ретро-та.

# 97
За втори брак не се гледа 11ти дом. Кой "авторитетен източник" го е измислил това?
В съвременната западна астрология през дом се гледа, съответно девети.

# 98
9 дом не е ли също и чужбина, ако имаш там Венера може да означава брак с чужденец или брак в чужбина?
Да се самоцитирам, тъй като астролог ми е казвал, че имам указания за брак с чужденец или в чужбина, или българин в чужбина, но нямам Венера в 9 дом, дори нямам планета там. Имам знак риби там, Нептун ми е в 6 дом. Какви други показатели в картата могат да покажат това твърдение за чужбина?

# 99
За втори брак не се гледа 11ти дом. Кой "авторитетен източник" го е измислил това?
В съвременната западна астрология през дом се гледа, съответно девети.

Ако в девети дом няма планети? При мен като се замисля , май може и трети да се води . Ръшман май беше източника.

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 11:38 от •MERA•

# 100
Обикновено се гледат позиции и аспектни връзки на брачните сигнификатори с 9ти и 12ти дом.
Но също така, ако бракът предполага заминаване извън родната държава, в хороскопа трябва да има недвусмислени указания аз емиграция.

Във ведическата астрология има други правила, там си имат афоризми за интеркултурни бракове. Указанията са подобни на тези, които са извънкастови. Но това е съвсем друга култура, тези правила не са приложими в западния хороскоп.

@MERA
Цитат
Ако в девети дом няма планети? При мен като се замисля , май може и трети да се води .

Не ми отговорихте на въпроса за авторитетния източник. Интересно ми е кой е авторът, в някоя астрологична книга ли го пише? Досега не го бях срещала никъде.

При празен дом се гледат неговите управители, също така и алмутен, но второто вече е от традиционната астрология и е за практикуващи това направление, преминали специализирано обучение.

# 101
Обикновено се гледат позиции и аспектни връзки на брачните сигнификатори с 9ти и 12ти дом.
Но също така, ако бракът предполага заминаване извън родната държава, в хороскопа трябва да има недвусмислени указания аз емиграция.

Във ведическата астрология има други правила, там си имат афоризми за интеркултурни бракове. Указанията са подобни на тези, които са извънкастови. Но това е съвсем друга култура, тези правила не са приложими в западния хороскоп.

@MERA
Цитат
Ако в девети дом няма планети? При мен като се замисля , май може и трети да се води .

Не ми отговорихте на въпроса за авторитетния източник. Интересно ми е кой е авторът, в някоя астрологична книга ли го пише? Досега не го бях срещала никъде.

При празен дом се гледат неговите управители, също така и алмутен, но второто вече е от традиционната астрология и е за практикуващи това направление, преминали специализирано обучение.

Отговорих по-горе, допълнила съм източника (Ръшман).

Вижте, повечето от нас нямат вашите знания и опит в тълкуването. Забелязала съм, че всеки астролог тълкува различно . Имам консултации с 5  видни астролога и всички имаха различно тълкуване и мнения. За начинаещи е доста трудна материята за усвояване, поне за мен Е. Източници много, астролози много, статии много. Аз мисля, че всеки усвоява и разбира толкова колкото му е необходимо на даден етап. Или поне така ми се иска да е на мен. Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 16:37 от •MERA•

# 102
Ако е Ръшман, възможни са такива твърдения. Не ми остана почти никакъв спомен от нейната книга, четох я преди много години и после я продадох заедно с останалите книжки по астропсихология. Те на източници не се позовават, правят твърдения въз основа на личната си практика – на принципа "а при мен така работи!". На същия принцип работят и редица наши видни и популярни астролози от съвременното направление. И когато им поискаш източник, аргументация, се приема като лична обида, заяждане или те поглеждат отвисоко. А източниците са важни – все пак трябва да знаем едно твърдение откъде е тръгнало, тъй като някои си противоречат. Стана ми интересно за 11ти дом, тъй като се предполага, че това твърдение е от модерната астрология, а там масово се е наложила версията да се броят браковете през един дом – 7ми, 9ти, 11ти и т.н.

# 103
Кой може да очаква събитийност в коридора на затъмненията през Октомври?
И защо не се препоръчва взимането на решения през този период? И всъщност решения в коя сфера? Където се пада оста Везни-Овен ли?

# 104
  • SF
Sotis, за 27.09 стартирам в 12:40 с насрочена среща за този час. Дейността е по Меркурий, Марс и Венера Simple Smile У на клиентите върви към  съвпад с МС (в дева)

Общи условия

Активация на акаунт