Частни училища -информативно - дискусионна тема- 61

• 70 740
  • 849
  •   1
Отговори
# 645
  • София
В този ред на мисли, какви профили предлага Изи? Все пак има и частни гимназии, тя темата не е само за ПУК-чета.
На сайта са обявили следните профили:
    Природни науки и математика
    Социални науки и литература
    Бизнес и компютърни науки
Но няма информация кои точно са профилиращите предмети във всеки профил.

# 646
  • София
А това "бизнес" какво може да е? Не залита ли като звучене към професионалните паралелки?

# 647
  • София
Най-вероятно единият от профилиращите предмети е предприемачество.

# 648
Здравейте! Може ли да помоля за по-скорошна информация за ЧОУ Климент Охридски - учители, дисциплина, резултати, прием? Благодаря предварително!
За кой клас се интересувате?

ПУК и начално училище, благодаря!

# 649
epitsin, познавам двама от учителите  ( единият е мъж ) , които водят началните класове.  И двамата са страхотни. За ПУК  за жалост нямам информация.
Изпитната форма не се е променила, провежда се индивидуално  от учителят, който ще води класа. Има и разговор с родителите - за очакванията и наглсите им.
Дисциплината е добра, но почти във всеки клас има поне по едно дете, което го играе цирк Буш.През годините много от тези деца напускат. Средата е конкуретна. Английският и математиката са много силни. Голяма част от децата след 4-ти клас кандидатстват в математическите училища. От миналата година БЕЛ и математика след 4-ти клас се водят от много стабилни учители. Има и доста кусури, но да кажем, че са в графата- "няма перфектни места".

# 650
Двете ми деца са там. ПУК и 4 клас. Доволна съм на този етап. Учителите по математика са много млади, обикновено бивши ученици на СМГ. Дисциплината зависи от преподавателя. На младите учители определено им е по-трудно да ги озаптят. Класния на голямата ми дъщеря е уникален. Искрено се надявам догодина като завърши 4 клас да поеме и малката в 1 клас. Тази година голямата има доста домашни уикенда, което не ми допада много, но ще видим как ще продължи годината.

# 651
  • София
Въпрос за Питагор. Според сайта им приемните дни започват от 23.10 (тоест вече текат). Каква е продължителността на този процес? Бях останала с впечатление, че е 1-2 седмици. А дъщеря ми е получила дата за явяване 30.11.223г. Грешката в годината в комбинация с далечната дата - над месец след началото на приемните дни - ме кара да се чудя дали и месецът не е сгрешен. Тъй като неколкократно в сайта апелират да не се звъни за въпроси реших първо да попитам тук - ако има и други деца с дати около началото на декември ще знам, че не е грешка.

# 652
Няма как да е 1-2 седмици като имат да пълнят 4 класа.
Не всички дни най-вероятно могат да имат нови деца. И повече от 1-2 на ден най-вероятно не приемат.

# 653
Синът ми сподели, че тази седмица вссеки ден имат по две различни дечица на гости, които прекарват по цял ден с тях. ПУК класовете са 4, всеки ден във всеки клас по 2, сметнете колко деца може да обследват за една седмица. Следващата седмица дните от понеделник до сряда са ваканция, та дата 30.11. не изглежда да е невъзможна.
Миналата година нямаше такъв дневен престой в клас, а само 30-минутно обследване с психолога.

# 654
  • София
Да, и аз имах спомен че другояче минаваше, значи не се бъркам, благодаря. А трябва ли да носи нещо детето? Химикал, храна?

# 655
Да, и аз имах спомен че другояче минаваше, значи не се бъркам, благодаря. А трябва ли да носи нещо детето? Химикал, храна?
Погледнах в сайта, че още ползват платформата за прием. Би трябвало в съобщението за датата да опишат всичко за деня на престоя. На настоящите ПУК-чета им искат шише с вода, вътрешни обувки, несесер с моливи, резервни дрешки, нещо малко за закуска като допълнение към плода, който им дават.
Успех на кандидат-пукчето!

# 656
  • София
Благодаря, пишеше, че пълна информация ще получим с входящия номер, но нямаше такава. Може би когато наближи датата.

# 657
Здравейте! Има много малко информация за Фюжън скул. Бяхме на информационна среща там и ни спечелиха с възгледи, ерудиция и сплотеност на колектива. Проучванията ми за тях ми показаха, че имат прекрасни учители, метод на преподаване и няма текучество. Вчера детето ми беше на обследване с другите кандидати за ПУК. По-щастливо не съм си го взимала от градината никога. В градината госпожата е по-строга, а той е много чувствителен и всяка сутрин плаче, че иска в друга градина. Като го питам кое най-много не му харесва, казва - задачите. Вчера като го питах пък кое най-много му хареса в училището - каза задачите…значи за него има значение по какъв начин са поднесени тези задачи. Дотук всичко добре, но силно ме притеснява липсата на голям двор и това, ча салоните са подземни, без естествена светлина. Има ли майки, чиито деца учат там и как се чувстват децата в базата?

# 658
Без да съм имала дете във Фюжън, но пък с дете било в Питагор когато училището беше на Руски паметник, ще кажа че няма за какво да се притеснявате.
Децата почват училище през есента и приючват през пролетта. Реално 80% от времето се налага физическото да се играе в салона.
Рядко ги оставят в двора да тичат като коне Simple Smile защото това значи, че трябва да се разминават междучасията на малки и големи.
Сблъсъка между един първокласник от 18 кг и един петокласник от 45, хич няма да е приятен.
А колкото до липса на естествене светлина не знам какъв е проблема, реално в този салон ще имат 1 час на ден по 30 минути. Чак драма аз лично не виждам.

# 659
.

Последна редакция: сб, 28 окт 2023, 13:39 от Pink Butterfly

Общи условия

Активация на акаунт