Частни училища -информативно - дискусионна тема- 61

• 70 803
  • 849
  •   1
Отговори
# 180
Rainy, не се хаби, злобата винаги ще надделее. Тук, както знаем, има две звездни училища и едно заклеймено, всичко друго е по средата и не си струва да се говори много за него.

А за кандидатите, има ги, класовете са запълнени, колкото и да ви е чудно. И в двата класа на децата ми има нови деца и нито едно напуснало в сравнение с миналата година. Те вакантните бройки по випуски са обявени и основно се набират деца за гимназията, което не е учудващо в първата й година.

Стипендии се дават и на деца на научни работници, не само на лекари. Има семейства с родители преподаватели в университети, например, които открито си казват, че без стипендията не биха могли да си позволят частно училище за децата си. За стипендия за успех аз не съм чувала наистина, явно не се практикува.

# 181
Wild boys mom, пак питам къде видя злоба? Макар от теб отговор да не чакам.

Този разговор за Иззи тръгна за пореден път заради много грозна ирония на потребител на Иззи по адрес на родителите на изгонените деца. В нито едно написано нещо от мен няма лични чувства. Предполагам и с всички останали е така. Отделно, че за разлика от теб доказвам и с факти.
Що се касае до пълните класове, предлагам всеки, който е заинтересован, да следи сайта на училището. Там има свободните бройки и за кои класове търсят деца. Лесно може да се анализира ситуацията, ако се следи този процес достатъчно дълго време.

Истината е, че училището очевидно има сериозни проблеми. Скандалите от ранна пролет и масовото напускане на основателите същата учебна година не са ситуации, които са срещано явление в други ЧУ. Училището тръгна успешно само заради имената на Каравасилев и сие, Богданова и Демебукова. Ако не бяха те, още щеше да крета с по половин паралелка на випуск, както са стартирали всички. За справка Дени Дидро. От горните 6 топ учители, в Иззи останаха все още двама. Толкоз.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 10:07 от Fancy

# 182
Друго училище взело държавна субсидия е намалило таксата за всички потребители Wink

Рейни, кое училище имаш предвид?

# 183
Аз също не виждам злоба? Злоба, породена от какво....?

И пак нещо не ми е ясно... Дават се стипендии на деца, чиито родители са еди си какви, но не и за успехите на самите деца. Това са най-странните стипендии, за които съм чувала. Ама няма лошо.....каквото училището, такива и стипендиите.

# 184
След частна детска градина и седем години частно училище, за пръв път дъщеря ми е в общинско такова (елитно).  Та след една седмица общинско образование започвам за пръв път да разбирам някакви неща, които се говорят за образованието у нас и защо се оплакват хората. Въпреки всичко написано за последната година в нашето ЧУ, което си е истина, винаги съм смятала - и сега съм още по-сигурна - че решението да се ориентираме към частно образование е било правилното, особено за дете в начален етап.

# 185
Транспорта на Симеон Велики е доста скъп над 500 лв на месец . Храната също им е с доста висока такса . Сумарно на месец излиза доста по -скъпо от повечето частни училища. Отделно , че училището не си струва.

# 186
Защо злоба? Мнение, различно от твоето просто. За какво да злобея, че не ми е ясно?

Имам лек поглед, защо? Нямам право на мнение, ако детето ми не учи там ли? Или всички негативни мнения са забранени?

Пак казвам:

И пак нещо не ми е ясно... Дават се стипендии на деца, чиито родители са еди си какви, но не и за успехите на самите деца. Това са най-странните стипендии, за които съм чувала. Ама няма лошо.....каквото училището, такива и стипендиите.

Не ми е ясно просто. Защо деца получават стипендии, защото родителите им са еди какви си?!? Да ми разясниш, ако си наясно. Питам от изумление, че нещо подобно съществува?!?
Но явно наистина училището има проблеми, щом се налага да ме нападаш.....

# 187
В Симеон Велики също разбрахме, че са изключили дете за успех, но нещо не виждам да са постигнали високи резултати на НВО с това. (7 клас)
А в ИЗИ поне 85 т имат по двата предмета след чистката.

# 188
  • Отвъд алеята зад шкафа
"Изключването" на дете 99% е съвкупност от лошо поведение и нисък успех, с превес на първото, но то води неминуемо до второто.

# 189
След като са го приели с тройка на приемните изпити. Първи срок успех 4, 60 .
Обратна връзка от всички учители за напредък на детето. В този случай не може да се говори изключване заради успех.

# 190
Интересувам се, що не може ли? Или е забранено да имам мнение за частните училища, щом детето ми е в държавно?

# 191
"Изключването" на дете 99% е съвкупност от лошо поведение и нисък успех, с превес на първото, но то води неминуемо до второто.
На теория да, практиката показва друго. /не визирам точно обсъжданите училища, а дочутото през годините от сектора/

# 192
  • София
Пушек от коминчето,  Иззи няма държавно финансиране, т.е. не е длъжно да има 20% стипендианти или пък изобщо да дава стипендии. Надявам се да е ясно сега.

# 193
Според мен е подвеждащо за неосведомените да се пише, че са напуснали "ключови" учители. За мен до 7 клас ключовите учители са по математика, български и английски език (без да омаловажавам останалите, разбира се). Нито един "ключов" учител на моите деца не е напуснал, даже напротив, има нови учители по основните предмети, които не познавам към момента, но чета добри отзиви за тях. Твърдението, че Динова и Вълкова са били незначителни в СС е толкова грубо, че дори няма да го коментирам, такава липса на уважение към учителки с опит ме оставя безмълвна.

Също така, за хората, които тепърва търсят и четат този форум: надявам се да не се заразите от елитаризма на няколко потребителки в тази група, детето ви няма да се превърне в пълен провал ако не учи в Св София и Питагор. Те са страхотни училища, но има и други, в които можете да получите добро образование и щастливо дете:)

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 16:44 от Анонимен

# 194
Според мен е подвеждащо за неосведомените да се пише, че са напуснали "ключови" учители. За мен до 7 клас ключовите учители са по математика, български и английски език (без да омаловажавам останалите, разбира се).
Според мен нещо бъркате посоката Simple Smile
Когато става въпрос за учлище за НАУКИ - фокуса е НАУКАТА.
От сайта на Иззи : Izzi Science for Kids е частно средно училище с двуезично образование с фокус върху науката.
Когато привличаш деца с реклама на преподаватели - вижте кой ще дойде? Реално масово родителите който имат идея от образование записват децата си там. И не до 7 клас не са ключови само математика и БЕЛ.

Аз лично следя училището от самото начало поради "ключовите" преподаватели.
Ако ме интересуваха само математика и БЕЛ, щеше да учи в кварталното и да ходи на уроци по тези два предмета.
Имената с които отвори училището бяха наиста "УАУ". Аз лично имах огромно желание евентуално да пробвам детето в гимназията. И не задари Доротея (не я познавам) или невероятният начин на преподаване в училището а заради прекрасният, мотивиращ екип който имаха.

Между другото Каравасилев е на постоянен договор в ПЧМГ.

Дописвам се, не знам колко свободни места са имали СС за тази учебна година, но детето на приятелка се яви на изпит там. Е оказа се че било с 10 деца от Иззи.

Общи условия

Активация на акаунт