С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 117
  • 739
  •   1
Отговори
# 105

Синът на Светкавица току-що завърши училище, хайде успокой се малко.
Даже и тази работа не е свършил още, 12 клас ще е Joy

# 106
  • при късмета
Ма Ко, няма да успееш да ме предизвикаш към обиди, съжалявам.
Дали с усмихното човече или не, стана ясно какво мислиш - дори и да дадеш имот на сина си, то снахата няма да може да му го вземе. След 10-15 години какво ще стане, ще видим.
Нямаш нужда от предизвикване, обикновенно ти тръгваш с тях.
Даването и месенето нямат нищо общо, това твърдя. А ти обратното, че е задължително да вървят заедно, затова те питах в кой закон го пише.
Иначе е ясно, че ще дам на сина си, не на снахата, ти да не мислиш да направиш обратното? Хич не ми се вярва.
 До сега винаги съм твърдяла, че свекървите като дават, дават на синовете си, а не на снахите, ама после държат отговорна снахата, за това, което са дали на сина. Странна логика, ама свекървенска, как да я разбереш

# 107
  • София
А нов голям апартамент може ли?

Все едно става дума за чужди хора. Много ясно, че ако имам възможност ще осигуря жилище на детето си. Няма да мигна, ако знам че гладува за да плаща наем или кредит, а аз си държа празни имотите... за кой?
Защо да ги държиш празни, вместо да се подпомагаш финансово?
Майка ми е пенсионерка, дава имоти под наем и така е съвсем спокойна финансово.

# 108
  • Варна
... Защо да им го продавам, като първо той вече е и на детето, независимо какво казват документите, второ друго дете нямаме и е негов и по тази линия и по документи, просто не сега?

Не визирах твоя пост, просто съм писала след теб. В моя случай децата са две - има и друг апартамент, ама я камилата, а камиларя след време.
Виж, оставам на мнение, че не е коректно спрямо снаха/зет апартамента да си е на името на моето дете, а за тях задължения към стопанисването му, както и да го наречем. Във всяка тема се начуква канчето на някоя авторка, дето влагала в "чужд" имот.

# 109
Ма Ко, ти си по теорията, практиката ти куца много. Нито си имала свекърва, нито ти самата си свекърва или дори близо до това. Пак ти казвам  - нека синът ти доведе снаха и тогава го мисли. А и не разбрах безусловно ли ще продадете имот и ще му дадете парите или под условие? Имотите засега са ваши, не са негови.

# 110
  • при късмета
Така е, plqsak, ако мерим само материалното си права и този, който няма собственост, може да е много прецакан. Но все пак си остава "може". Важното е, че децата са осигурени, ако гледаме материалното и, ако са истинско семейство няма делене на мое и твое и по-важно как се чувстват. Ако този, който няма не се чувства на гости и това не му се натяква, си мисля, че няма проблем и не би било от значение чие име е на НА. Това, ако гледаме житейската ситуация, не материалното.
Иначе и на квартира да живееш пак влагаш и то на теб самия да ти е комфортно, а не заради хазаина, нали
Динчо, пак не си разбрала, а самата ти даде примера. Обясни ми как става това моля те, защото толкова плоско мислене не съм срещала. Да, ако продажбата на имота е нужна, за да учи в чужбина, защото за там трябват повече средства, просто ще го продадем и ще му ги дадем. Нали ти пита точно по такъв казус, кое точно не ти стана ясно?

# 111
Защо да ги държиш празни, вместо да се подпомагаш финансово?
Майка ми е пенсионерка, дава имоти под наем и така е съвсем спокойна финансово.
Аз съм свекърва, но съм доста далече от пенЦионерка, на 46съм😆
Естествено, че ако имам нужда от пари бих си дала жилищата под наем, но само ако детето ми има свой дом.
Динчо, нещо изпуснах нишката. Твърдиш, че родителите дават жилище само с условия? Ако е така, мога да ти отговоря от първо лице.

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 21:50 от Чи лу

# 112
Ма Ко, какво обучение в чужбина? В темата за свекървите сме, не за обучение в чужбина....
Ако синът ти доведе снаха и каже "този имот е мой. Продайте го и ми дайте парите, за да се разполагаме с тях" ти какво ще направиш? Ще попиташ само "В коя сметка да ги преведем ли?"

# 113
Чи лу, значи сме почти набори. Blush
Моят син има още много мляко да изпие, докато завърши училище, но аз мисля, че на всяко едно дете ще му е от полза, не ти да му хващаш рибата, а да го научиш САМО да си я лови.
Понеже родителите не са вечни, все пак.
Аз съм на мнение, че родителя е редно да плаща за добро образование и за част от стандарта, който " детето" иска да поддържа. За останалата част никак не е лошо и то " горкото" дете да полага усилия.
Ако родителите са много добре матариално подсигурени, да купят малко жилище.
Това е една стабилна основа и ако детето не е в състояние да я оцени, толкова по- зле за него.
Значи не е добре възпитано и няма ясна представа за реалността.
Аз къща 150 кв.м. на центъра на голям европейски град няма да осигуря на мое дете.
Не защото не го обичам, а точно защото искам да стане човек със здрава и стабилна основа и преценка.
Пък кой както си прецени, така да направи.

# 114
Не слагайте тигани, животът е непредвидим.

# 115
  • при късмета
Тц, тц, тц. Да беше прочела малко по-назад, че свекърва може още да не съм, но съм снаха. Омръзнало ми е да обяснявам на новопръкнали се в темата, че въпреки, че свекърва нямам съм снаха, защото имам и свекър и зълва, на които снаха се явявам. И редовните проблеми в това отношение съм ги решила отдавна и трайно. А вие си мрънкайте, че муньото ви не ще да пусне полата на майка си, с оправданието, че не искал да живее в апартамент, ама реално не иска да е далеч от мама. Никога няма да си решите проблемите, докато цъкате с език, вместо да помислите и да действате в правилната посока

# 116
Детето ми още няма 1 годинка (момченце), но да сме живи и здрави с мъжа ми и ако имаме възможност, бихме му осигурили жилище.

# 117
Аз пък не бих.За какво ще се бори и какво ще гради само детето тогава,като предварително е осигурено?

# 118
Е, то пък голям урок ще е да се бори, гладува и лишава  и  да си купи двустаен с кредит.
Това е съвсем нормално, ако родителите нямат възможност. Но аз не познавам хора, които са добре финансово и са оставили децата си да се "борят".

# 119
Е айде сега... Гладува и лишава....
Тъкмо мотивация да учи, да работи, да се развива.

Аз не бих осигурила жилище, а бих помогнала с някаква сума, за да си купят свое, което сами са си избрали. На нас също ни помогнаха за някаква част, за останалото изплащаме кредит, но не гладуваме и определено не се лишаваме.

Едит да поясня: И нито аз, нито ММ се чувстваме длъжни да приемаме родителите си, когато им скимне. И както той, така и аз питаме дали на другия му е удобно "мама да дойде за седмица".

Общи условия

Активация на акаунт