С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 193
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Усещам,че ще си редовна в тази тема.

# 241
  • Варна
Умряла работа вашата. По-добре я отрежи отсега , така или иначе много скоро след сватбата ще се сдърпате здраво.

# 242
Няма начин да не се скарате, както описваш нещата. Имаш избор дали съвсем отначало или да изхабиш известно количество нерви преди това.

# 243
  • София
И според мен.
Вие плащате, вие поръчвате музиката.

# 244
Няма нищо лошо, че разказва подробно за сватбата, която е организирала, явно е било върхово постижение за нея и се гордее с него. Самият факт, обаче, че ти го тълкуваш по този начин и ти прави лошо впечатление говори, че е по добре да си организираш всичко сама за да не изпадате в дребнавости и да си развалите отношенията като дреболии като късметчета, които явно и за двете еи не са дреболии. Не бива такива неща да се превръщат в бойно поле, затова нека  мъжът ти и каже, че ще си организирате всичко сами.

# 245
  • Melmak
Не върви да приемеш помощта на свекърва ти, а да отхвърлиш майка ти. Или приемаш и двете, или отхвърляш и двете.

Аз въобще не мисля и помощ от майка си да приема. Но пък и майка ми не се натиска особено, което улеснява нещата поне с едната от двете майки. Единственото, което бихме искали от тях е да участват в ритуала със захранването, като ще участват и двете (традицията сигурно е само свекървата, но аз не искам да ги деля).

Иначе за сега толкова години не сме се хванали за гушите, пак казвам, че не сме първи приятелки, но има търпимост. Ходим си на гости, правим си подаръци, като седнем на маса не си представяйте, че си гледам часовника или нещо подобно. Не тая лоши чувства към тях, но истината е, че повече резонирам със свекър ми. Той ми е като втори баща, наистина си го обичам и успявам да намеря много общ език с него, а не толкова със свекърва ми. Но просто тя много иска да сме си близки, да сме си приятелки, да ходим да обикаляме за чаши, тоалети, панделки, цветенца, розови еднорози.. а аз просто искам да си поръчам каквото мога онлайн, да си запазим фото,видео, дж и да договорим ресторант. Сватбата няма да е голяма, 65 човека.

Усещам,че ще си редовна в тази тема.
Head Band

# 246
  • Варна
Мъжа ти какво казва по въпроса? Тези неща, които написа тук, казала ли си му ги точно така, дума по дума?

# 247
  • Melmak
Мъжа ти какво казва по въпроса? Тези неща, които написа тук, казала ли си му ги точно така, дума по дума?
Да, разбира се. Той е наясно с това. Неговото мнение е, че най-добре да ѝ дадем нещо маловажно, с което да се чувства значима, за да ни остави намира. И ако толкова е зор за роклята, да си харесам предварително и после да мина с нея да я купим или да купим втора сватбена (тези късичките, с които булките се преобличат в разгара на купона).

# 248
С категоричния ти отказ да и дадеш да се занимава дори и с нещо дребно, няма как и вълкът да е сит и агнето цяло.
Т. e. тя трябва да отстъпи и от абсолютно всичко, а ти от нищо?
И после очакваш всичко да е ок? Щом тя има мерак да вземе участие, все нещо ще намериш да и възложиш, което не ти е чак толкова важно.

Аз лично изобщо не исках да се бъркам за сватбата на сина ми, но снахата ме влачи с нея абсолютно навсякъде по няколко пъти. 😆 Общо взето гък не казах и само кимах одобрително, защото тя си има вкус и всичко много ми хареса. Дори и да не ми харесваше, пак щях да си замълча.
Въобще не мога да се занимавам с часове да зяпам полуеднакви сватбени торти, които се различават  само по нюанса на екрюто, ама гледах и кимах, кво да правя😂

Не знам закога планирате сватбата, но ние запазихме всичко 9мес по-рано и чак третият диджей на който звъняхме беше свободен.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 01:12 от Чи лу

# 249
От една страна, за да се почувстваш добре, планирай и организирай нещата както ти искаш. От друга-можеш да отделиш една, две срещи, за да поговориш с нея, тя как вижда нещата, как си представя организацията. Така ще се почувства включена към събитието. А има и нещо друго-колкото и да не се доверяваш на никого, винаги има ситуация, при която да чуеш обикновен, но ценен съвет, който просто не ти е хрумвал.

За рокля и др, учтиво, но твърдо откажи.
Но за обсъждане, тя как вижда нещата, можеш да я изслуша.
А това, че говори за сватбата от 1995г,вероятно не е да натяква помощта си. Аз също много обичам да организирам събития, имам идеи, чак сватба не съм организирала, освен моята от-до, като през онези години нямаше сватбени агенции, но и не бих ползвала. И което съм организирала го споменавам често, но защото ми е приятно да си спомням.

Опитай да намериш баланс, но не за сметка на твоето виждане за събитието.

# 250
  • София
Според мен:
Зависи от характера на свекърва ти. Има тактични хора, които, ако им подадеш пръст, поемат пръст. Ако свекърва ти е от тях, според мен трябва да направиш това, което казва мъжът ти. Но ако свекърва ти е от нахалните, които отхапват ръка, когато им подаваш пръст, компромисът няма да бъде оценен като такъв и ще ти излезе скъпо.
Има и друг момент. В темата много хора сме писали, че който плаща, той поръчва музиката. Отнасяло се е за свекървите. Абсолютно същото право имат и снахите.

# 251
Помисли и за съпруга си - той е между чука и наковалнята. Направи някакви отстъпки в името на всеобщия мир и не забравяй, че сватбата е само един ден. След това идват реалните дни на изпитание на отношенията ви.

# 252
Тъй както я караш да не се обиди никой, не се надявай на спокоен живот, все някой ще се обиди и  ще ти къса нервите, ще те "прекарва"както и  правят.
 Като пораснеш да не ти пука накъде им е вързана престилката ,кърпата, китката накъде сочи, може да си добре, иначе все ти отстъпваш  и се ядосваш.
 Не  е нужно да обиждаш, може ад се извиняваш редовно ,че не си помислила за нещо си, отплеснала си се, изключила си в момента, забравила, според случая, но  е свършен факт.  Като децата , другарко няма да правя така , извинявам се ,до следващ път ,след час  понякога.

# 253
  • Melmak
Помисли и за съпруга си - той е между чука и наковалнята. Направи някакви отстъпки в името на всеобщия мир и не забравяй, че сватбата е само един ден. След това идват реалните дни на изпитание на отношенията ви.

Амии то ние с мм сме 10 години заедно и като цяло сме минали през доста изпитания. И честно казано за много от тях родителите ни дори не знаят. В последните 2 години ни се случиха много лоши неща и може би осъзнах, че няма смисъл човек да се кара за глупости с близките, защото хората са най-важни и като цяло важното е да сме живи и здрави. Обаче както Миленака каза, някои хора ти отхапват ръката като им подадеш пръст. Свекърва ми е като ядрен реактор. Пали ли, става страшно. А и това е "нашият" ден и искрено ви казвам, че не ми се правят отстъпки с никого. Както майка ми няма да участва, така същото и за свекърва ми ми се искаше да е.

Чудех се дали да има подаръци за гостите. Мислех да няма, а ако реша да правя, бях харесала един конкретен вариант. И може би това бих могла да ѝ дам като "Задача" да се занимава и да ни остави намира за важните неща.
Моята идея като цяло беше просто да им се съобщи Х ден в Х часа идвате на Х място. Даваме им поканата (за тях ще има хартиени, за да им останат спомен) и те пристигат на събитието. И всичко друго е работа на мен и мм.

Иначе Боряна, не съм от хората, които много гледат да не обидят. Винаги съм си правила каквото аз си реша, защото съм самостоятелна от много млада. И така съм най-щастлива. Проблемът тук е, че свеки напъва "да помага", а аз от другата страна се чудя как да поема удара и да го неутрализирам.

# 254
  • Варна
Намирисва ми, че свекърва ти няма да се задоволи с малко. Подадеш ли пръст, тя ще се въодушеви и ще стане страшно. Набере ли скорост, ще трябва големи панаири за да я спреш. Дано се лъжа, но от написаното ми звучи на точно такава...

Общи условия

Активация на акаунт