С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 198
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Вие вече сте обявили сватбата и свекървата иска да участва в организацията? Или още не сте, но ти си убедена, че тя ще иска?
Може пък да не поиска.

# 256
  • Melmak
Вие вече сте обявили сватбата и свекървата иска да участва в организацията? Или още не сте, но ти си убедена, че тя ще иска?
Може пък да не поиска.

Не сме обявили официално на никого. Споменали сме, че догодина предстои това събитие без да даваме никакви подробности и естествено свекърва ми започна. Ако не искаше, щеше да е най-лесно и приятно за мен! Grinning

# 257
Аз на самото обявяване на събитието, бих й казала, че всичко съм избрала, чакаме гостите да потвърдят бройката и толкова Simple Smile Или като те пита за нещо конкретно, казваш поръчвала съм го вече или едиси коя си(примерно кумата) предложи да го направи и готово. Ако е артистична натура, бих й дала някоя задача.
Тя по принцип може да се развихри в дома, от където ще тръгне младоженеца(ако спазвате обичая разбира се). Там да се вихри за украси и организации. Малко ли е 😄

# 258
  • Melmak
Аз на самото обявяване на събитието, бих й казала, че всичко съм избрала, чакаме гостите да потвърдят бройката и толкова Simple Smile Или като те пита за нещо конкретно, казваш поръчвала съм го вече или едиси коя си(примерно кумата) предложи да го направи и готово. Ако е артистична натура, бих й дала някоя задача.
Тя по принцип може да се развихри в дома, от където ще тръгне младоженеца(ако спазвате обичая разбира се). Там да се вихри за украси и организации. Малко ли е 😄

Благодаря ти, Карина и ти си права. Но няма да спазим традицията, нито мен ще ме краде младоженеца, нито ще тръгва от техните. Ще си тръгнем двамата от вкъщи. Иначе артистична натура не е по мое мнение, по нейно си е абсолютен художник.
Накрая наистина ще ѝ кажа с обявяването на събитието, че всичко е готово и няма какво да се прави повече.

# 259

Благодаря ти, Карина и ти си права. Но няма да спазим традицията, нито мен ще ме краде младоженеца, нито ще тръгва от техните. Ще си тръгнем двамата от вкъщи. Иначе артистична натура не е по мое мнение, по нейно си е абсолютен художник.
Накрая наистина ще ѝ кажа с обявяването на събитието, че всичко е готово и няма какво да се прави повече.
Най-разумно звучи да го обявите възможно най-късно и да й сервираш, че всичко е запазено и платено. Няма начин да й дадеш и минимална задача и тя да не я префасонира художнически и да не се сърди, че не участва в останалото.
Още повече не сте новобрачни. Направо го поднесете както бихте ги поканили на рожден ден.
И аз да дам непоискано мнение за подаръчетата към гостите (нали съм свекърва 😜).
Имам няколко, които ми събират прах по етажерките. Не, че е лошо, но спомените от весело тържество са по-ценни.
Примерно след сватбата да изпратите красиво аранжирана снимка с конкретния гост. (от този тип - рамкирана и надписана с фотошоп.)

# 260
Много се радвам да те прочета. Съжалявам, че имаш подобни проблеми. Не мога да се сетя нещо, достатъчно безобидно, с което да я натоварите. Някакъв минимално полезен ход, с който да се омекоти удара.

# 261
Нищо не е нужно да и давате. Дайте им покани, кажете им, че всичко е готово,  вие сте семейство отдавна и сега просто си правите един хубав празник, така, както вие го разбирате. Да заповядат да се повеселят с вас и освен присъствието им нищо друго не е нужно.

# 262
  • Melmak

И аз да дам непоискано мнение за подаръчетата към гостите (нали съм свекърва 😜).
Имам няколко, които ми събират прах по етажерките. Не, че е лошо, но спомените от весело тържество са по-ценни.
Примерно след сватбата да изпратите красиво аранжирана снимка с конкретния гост. (от този тип - рамкирана и надписана с фотошоп.)

Абсолютно си права. Това е една от причините да не съм сигурна дали искам да имаме подаръчета. Получавали сме френски макарон (това поне се яде), кексче от Бразилия, бурканче с мед, щипка за чай, магнит за хладилник, малък сукулент. Последното още е живо и здраво, цяло чудо е, че не съм го убила (не умея да гледам цветя). И поканите на хартия седят в едно чекмедже и ги подмятам. За това нашите ще са онлайн.

# 263

Абсолютно си права. Това е една от причините да не съм сигурна дали искам да имаме подаръчета. Получавали сме френски макарон (това поне се яде), кексче от Бразилия, бурканче с мед, щипка за чай, магнит за хладилник, малък сукулент. Последното още е живо и здраво, цяло чудо е, че не съм го убила (не умея да гледам цветя). И поканите на хартия седят в едно чекмедже и ги подмятам. За това нашите ще са онлайн.
Даже и подаръка - снимка (ако решите) може да е онлайн. Или да бъде примерно някакво клипче с превъртащи се кадри - в началото на младоженците и ритуала, еднакви за всички гост, после индивидуални пози  на и със съответния гост. Може да поръчате фотографа да снима и гостите и после да ви ги монтират (зависи и колко ще струва, разбира се).
Сетих се за ритуала по захранването - в него по принцип участват и двете майки. Вашата захранва зетя, неговата - вас. Така, че роля има и за двете. Поне нашия край е така.
ПП
Най-първия кадър на режисираното от мен клипче 😜 - анимация на кутия, на която се развързва панделката, отварят капаците и след това изскачат снимките.
Ползвайте идеята със здраве 🤣🤣🤣.

# 264
Какъв е тоя ритуал по захранването? Аз само бебета съм чувала, че се захранват.

# 265
  • София
Свекървата 'захранва' булката/младоженците с питка със сол и мед.

# 266
Свекървата 'захранва' булката/младоженците с питка със сол и мед.
Всяка от майките подава късче хляб с мед на чуждото дете, което от този ден приема за свое.
/нецензурираната версия е, че свекървата подслажда всичката горчилка, която ще излее после отгоре на снахата. А тъщата подава първата хапка от безкрайната поредица пити и баници с мед, с които ще поддържа доброто разположение на зетя 😜🤣/.

За по-просто му казваме "захранване".
В моя край - СИ БГ се прави при влизане на младоженците в ресторанта. Постлано бяло платно, цветя, наричания, захранване. Май имаше и "запояване" с шампанско. Но съм забравила кой подава чашите. Накрая булката рита менчето с водата и купона започва...

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 00:55 от dariVale

# 267
  • София
На нашата бяха и двете, но масово съм виждала само свекървата да го прави и то само към булката. Някъде тъщата само държи погачата.

# 268
  • Варна
То и аз от СИ България, ама това е работа САМО на свекървата при нас. Шампанското е нова традиция където я има.
Виж, младоженците да чупят питка на главите, та да се види кой ще изкарва парите в дома, това го има. (разбира се, това е обяснението днес)

# 269
На нашата сватба аз (свекървата) им дадох питка и на двамата, а майката на булката чашите с шампанско.
Преди това тренирахме с булката за да не и окапя роклята и да не и натъпча голямо парче, което да дъвче 5мин😆

Общи условия

Активация на акаунт