С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 125
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
В някои случаи може и да не са опити за налагане, а то просто няма много за какво друго да се говори за бебе, освен какво яде. Как е бебето, захранихте ли го вече. Даже чужди хора и колеги питат от куртоазия, родната баба трябва да е много дистанцирана, та да не е в течение.

А водата очаквам да я върнат в препоръките. Моята педиатърка е стара школа и давахме на детето за изплакване на устицата след мляко и когато ни изглежда жадно. Не мога да държа бебе на температура 30 градуса без вода... Но всеки си знае де. Макар че е трудно да се удържиш някой път.

# 361
  • при късмета
Едно е да питаш за бебето, захранено ли е, как наддава и такива работи, съвсем друго всеки път да натякваш как ти си го правила. Първото е в реда на нещата, второто не. Обаче на някоя, която ѝ е много важно да изтъкне как е било по нейно време, не можеш да ѝ затвориш устата и не можеш да предотвратиш тези реплики по никакъв начин. ще ѝ залепиш устата ли? Защото друг начин няма. Варианти за действие много, но точно налагането и изтъкването на това, как е бил отгледан сина не можеш да избегнеш, ако контакти има. Няма как да го кажа по-ясно, кой разбрал, разбрал

# 362
  • София
Едно е да питаш за бебето, захранено ли е, как наддава и такива работи, съвсем друго всеки път да натякваш как ти си го правила.
Скрит текст:
Първото е в реда на нещата, второто не. Обаче на някоя, която ѝ е много важно да изтъкне как е било по нейно време, не можеш да ѝ затвориш устата и не можеш да предотвратиш тези реплики по никакъв начин. ще ѝ залепиш устата ли? Защото друг начин няма. Варианти за действие много, но точно налагането и изтъкването на това, как е бил отгледан сина не можеш да избегнеш, ако контакти има. Няма как да го кажа по-ясно, кой разбрал, разбрал
Пресякох и двете. Как да го кажа по-ясно? От мен зависи какво ще допусна като отношение към мен.

# 363
Даването на акъл не е свързано с имането на акъл.
Много често тия дето дават акъл живота им е по-зле от твоя, справили са се по-зле, но упорито те съветват как да прецакаш и твоят живот.

# 364
Мисля че родителите решават как да захранят детето си. Тя е решавала някога за нейните, дори две е отгледала. Иначе, да общуваме доста, всяка седмица идва на гости, до скоро идваше през ден, но се наложи да проведем разговор за честите посещения и сега малко ги намали. Аз нямам нищо против жената, идва гушка бебо, радва му се. В началото носеше и подаръци, сега е започнала да си ги трупа вкъщи "за когато го оставим", жива и здрава да е.
Хахаха, това ми напомни на моята свеки, която като ни слагаше зеленчуци/месо казваше - ами вие няма къде да съберете повече, аз като идвам на гости ще ви донеса още. А ние имаме огромен хладилник с фризер.
Иначе, при нас имаше същите гостувания, но от скоро станаха по-редки. Последно дойде уж преди рд на внучето, не разбрала, че само детски рожден ден ще сме правили и нямало да ги каним тях или други възрастни, та затова не донесла и подарък, ама щяла след рождения ден да дойде и да го остави. При положение, че сина ѝ е казал, че рождения ден ще е в детски център, тя се прави на ощипана, но както и да е. Поне добрата новина е, че пак започнала работа, писнало ѝ да чете по цял ден книжки вкъщи, та решила да се върне. Много съм доволна, сега ще има занимание различно от това да остава на гости без да знае кога да си тръгне.

# 365
Ужас, значи много добре е разбрала за рождения ден, ама се прави. Натресе ли се на детското парти?

# 366
Не, няма как, то е само за родители и техните деца. Ще дойде след него (разбирай още един уикенд), за да даде подаръка. Добре е, че започна работа, така освен да дойде понякога уикенда, друга възможност няма и да има, пък и ние не всеки уикенд сме си вкъщи и е по-лесно отсвирването.

# 367
Така и трябва да е. Всеки да си знае дома и грижите.
Не, няма как, то е само за родители и техните деца. Ще дойде след него (разбирай още един уикенд), за да даде подаръка. Добре е, че започна работа, така освен да дойде понякога уикенда, друга възможност няма и да има, пък и ние не всеки уикенд сме си вкъщи и е по-лесно отсвирването.

# 368
  • при късмета
Едно е да питаш за бебето, захранено ли е, как наддава и такива работи, съвсем друго всеки път да натякваш как ти си го правила.
Скрит текст:
Първото е в реда на нещата, второто не. Обаче на някоя, която ѝ е много важно да изтъкне как е било по нейно време, не можеш да ѝ затвориш устата и не можеш да предотвратиш тези реплики по никакъв начин. ще ѝ залепиш устата ли? Защото друг начин няма. Варианти за действие много, но точно налагането и изтъкването на това, как е бил отгледан сина не можеш да избегнеш, ако контакти има. Няма как да го кажа по-ясно, кой разбрал, разбрал
Пресякох и двете. Как да го кажа по-ясно? От мен зависи какво ще допусна като отношение към мен.
Това не беше лично към теб, а по примера на Ирис, че за бебе за друго не може да се говори

# 369
Преди близо 14 години давах на моето момиче вода, според педиатърката, след като беше на смесено хранене и наддаваше повече от средното, можеше да давам, можеше и да не давам. Но захар не слагах. Свекървата не ми се е месила, но една моя леля много усърдно ме съветваше да слагам захар във водичката, че иначе ще й е блудкава и няма да пие. Аз си прецених да не го правя, ако е жадно детето ще пие и вода без захар. Тя не беше много по водата, но си е пийвала глътчици, не много, не я отказваше. Иначе, захраних точно на 5 месеца и половина, педиатърката искаше на 4, но тя беше и болна и отложих. Много си харесваше адаптираното мляко, това, което беше за над годинка си го пиеше и когато вече беше на детска градинка. И за това мляко колко са ми говорили, че е вредно, но аз само полза видях от него.

# 370
Писала съм, захар при вода за колики с копър или анасон, да не горчи, иначе не сме давали захар.  Ама веднъж решили и не спират. Кой ги знае  къде са бляли и кой  им е казвал какво да правят, а  и се забравя. Сега има капки за това и няма нужда от подсладена вода.

# 371
  • Пловдив
Много моля, всички които искат да готвят на дечица - ще им пратя моите дечица. Срещам сериозни проблеми с изхранването им.

# 372
Откакто чета тая тема, все повече се издигам в собствените си очи, като идеалната свекърва😂
Въобще нямам спомен, кога съм захранвала, с какво съм захранвала, кво е яло, кво е пило детето.
Не само, че няма да давам акъл, а се притеснявам дали ще изпълня точно всички инструкции, когато ми го оставят😆

# 373
Аз пък всеки ден се изумявам от хората... Свекървата не, ама майка ми.
Разхождаме се оня ден и тя си купува брецел (геврек). И ми вика "Да дам ли на бебето да си близне?". Казах НЕ и я питах от къде й е дошло на ума. "Ми за вкус, да опита". Какъв вкус на няма и три месеца, бе, жена?!?!
А не е като да не съм информирала кога и как ще се захранва.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 11:01 от Лютиче 2.0

# 374
Ооо, напълно те разбирам Лютиче, аз  до ден днешен го мразя този манталитет" да опитало от всичко" , а даването на бира на деца направо ме вбесява😡

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 23:41 от ccvet

Общи условия

Активация на акаунт