С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 132
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
О, я си накриви шапката, тя от какъв зор иска 4 месечно бебе задълго, или като една друга иска да стои  при вас по седмици. Къде да и  го даваш, то ако ти се налага да ти го гледа няма да иска. Пробвай, ще ходиш някъде ,на работа тръгваш, да го гледа постоянно и при нея, денем и  нощем.  Ще си изям шапката, ако  устиска мерака.

# 346
Аз като човек от миналия век мога да кажа, че захранването ставаше след 4 месец и то само с картофено пюре, кърмехме децата и вода( по съвет на педиатрите) обикновено давахме само след кърмене , за да избегнем млечница,  та свеки да си гълта гинко билобата и най- важното да си гледа нейния живот. Когато не сте в една къща просто се заредете с търпение и малко лицемерие докато сте заедно, друг съвет не мога да дам защото всяко нещо е с времето си, хората и те така.

# 347
Мисля че родителите решават как да захранят детето си. Тя е решавала някога за нейните, дори две е отгледала. Иначе, да общуваме доста, всяка седмица идва на гости, до скоро идваше през ден, но се наложи да проведем разговор за честите посещения и сега малко ги намали. Аз нямам нищо против жената, идва гушка бебо, радва му се. В началото носеше и подаръци, сега е започнала да си ги трупа вкъщи "за когато го оставим", жива и здрава да е.

# 348
ccvet, аз вървя към 30 години съм захранена на 40 дни със сокче и пюре от кайсия. Баба ми на 2-3 месеца ми е дала крем карамел.
Майка ми постоянно мрънка, че бебето било леко облечено. Ние по-къс ръкав, а бебето в количката с дълъг ръкав и завито с две одеяла. Как ли пък не.
Свекървата не си е позволявала коментари. Ама то няма и смисъл де Grinning

Инапе бебе на 4 месеца има място само и единствено при майка си. Който желае да му се радва, е добре дошъл вкъщи. Давам го, докато им омръзне. Като псине, защото му се спи или е гладно бързо ми го връщат Grinning

# 349
Права си Лютиче , аз съм за гинко билоба вече😄😄😄
След втория месец по тогавашната схема се включваха по лъжичка пресен сок от ябълка или морков, но това не заместваше хранене.
Медицината е наука , която се развива постоянно и на база на реални факти, отчетени в последствие във времето след години като грешни или полезни.

# 350
Като захранвахме, извън семейството само педиатърът беше наясно какво става, нито баби, нито дядовци, никой... Съответно никой не ни се е бъркал.
Как захранвате бебето  и с какво може да знае само педиатърът, но дали е захранено се разбира при добри взаимоотношения с бабите и ходене на гости дори за 1 ден. Най-малкото на майката й се налага да кърми бебето или да дава мляко от шише вместо пюрета на обяд.

# 351
  • при късмета
И аз това си помислих. Като захранвахме, извън семейството само педиатърът беше наясно какво става, нито баби, нито дядовци, никой... Съответно никой не ни се е бъркал.
При теб е друго. Всъщност баби и дядовци изобщо не са се интересували. Тогава е лесно да не даваш отчет. Обаче при повечето оплакващи се тук е обратното. Не те навират подробности на свекървите и рапортуват за всяко нещо, а свекървите непрекъснато питат и натискат в тази посока. Тогава е друго и не е толкова лесно. И да не отговаряш и на контра да си и да обясняваш, при всякакви крайности изхода е един и същ, а именно, неизбежното даване на акъл

# 352
  • София
И аз това си помислих. Като захранвахме, извън семейството само педиатърът беше наясно какво става, нито баби, нито дядовци, никой... Съответно никой не ни се е бъркал.
При теб е друго. Всъщност баби и дядовци изобщо не са се интересували. Тогава е лесно да не даваш отчет. Обаче при повечето оплакващи се тук е обратното. Не те навират подробности на свекървите и рапортуват за всяко нещо, а свекървите непрекъснато питат и натискат в тази посока. Тогава е друго и не е толкова лесно. И да не отговаряш и на контра да си и да обясняваш, при всякакви крайности изхода е един и същ, а именно, неизбежното даване на акъл
Брей, каква осведоменост. Много обичам някой да си позволява да ме осведомява за моя живот.
Бабите се опитваха да се интересуват, особено майка ми, която е контрол фрийк. Ние не го допуснахме.

П.П. Дени, не всички кърмят.

# 353
  • при късмета
Не разбирам защо трябва непременно да се заядеш. Имах предвид, че дори да не го допуснеш, само опита от която и да е страна си е вмешателство. Дали ще слушаш бабата или не, изобщо не го коментирам. Не си приела акълите, но това не е предотвратило даването им, така да се изразя. А дразнещото е точно това

# 354
milenaka,

с най-добри чувства, написала съм кърмят или дават мляко от шише. Пак се разбира. Щом не даваш някакви пюрета цял ден, а мляко, явно захранване няма. Но най-често хората си питат.

# 355
  • София
Скрит текст:
Не разбирам защо трябва непременно да се заядеш. Имах предвид, че дори да не го допуснеш, само опита от която и да е страна си е вмешателство. Дали ще слушаш бабата или не, изобщо не го коментирам.
Не си приела акълите, но това не е предотвратило даването им, така да се изразя.
Скрит текст:
А дразнещото е точно това
Отново невярно твърдение.

Предлагам ти да говориш само от свое име.

# 356
  • при късмета
Е какво не си допускала тогава, ако не е имало даване на акъли или каквато и да е намеса?

# 357
  • София
Имаше някакви опити в началото, после пресякох възможността за опити.

# 358
  • при късмета
Нали това казвам, че дразнещото са опитите. И тях не можеш да ги избегнеш. Независимо как ще действаш, дали ще я, дали ще кажеш, че решаваш сама, дали ще се караш, изхода при оплакващите се един и същи, опитите не спират. И при мен спряха, защото аз ги спрях, но обсъжданите тук случаи са различни. И точно това казах в първия си пост по темата, ти не знам какво прочете. Ако можеха да се избегнат опитите, то всъщност проблем няма, съответно няма и да се оплакваш. Но не можеш на друг човек да ръководиш поведението

# 359
  • София
Нали това казвам, че дразнещото са опитите. И тях не можеш да ги избегнеш.
Скрит текст:
Независимо как ще действаш, дали ще я, дали ще кажеш, че решаваш сама, дали ще се караш, изхода при оплакващите се един и същи, опитите не спират. И при мен спряха, защото аз ги спрях, но обсъжданите тук случаи са различни. И точно това казах в първия си пост по темата, ти не знам какво прочете. Ако можеха да се избегнат опитите, то всъщност проблем няма, съответно няма и да се оплакваш. Но не можеш на друг човек да ръководиш поведението
Точно над теб написах, че можеш да ги избегнеш, ако решиш. Направих точно това – когато реших, ги избегнах. Преди това ги допусках. След това избрах да не ги допускам.

Общи условия

Активация на акаунт