С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 012
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
До човек си е това. Баща ми си я стопанисва огромната къща, но не иска и два дни да остане при нас в апартамента, не можел. Grinning Ден за повод става, но после бързат да бягат. Майка ми няма проблем, де, но и тя в кюпа с него. Аз като човек живял цял живот в голяма къща пък нямам проблем да живея в апартамент, мъжа ми също. Особено пък в тази възраст, в която основно работим и се прибираме да спим. Харесваме си местенцето, най-вече, че сме си сами Grinning Родителите ми не са живяли със свои родители, но цяяяяял живот все нещо правят по тази къща. Наистина не си спомням да има период, в който нещо да не се прави.

# 76
  • Варна
... Сега поне една трева слагат, ако е с домати, ужас за млад човек. Трябва да е в теб усета, отдаденост, лишение  от друго за да се справяш. Ако не е - не става.

Бе, у мъж ми го има, ама у мен хич. Да видим как ще е, щото ще се преместим - аз пък искам тишината.

# 77
  • Варна
Тя и тишината е панацея в една къща. Освен ако не е в дивите чукари, без съседи наоколо на поне няколко км. Тъкмо в съседната тема за това пишат хората, уж избягали от шума и мръсотията, а баш на това се нахендрили, че и по-зле.

# 78
Точно така е 👍
Миналата седмица бях на село , имаше си всичко- от среднощен лай на кучета, през сутрешно кукуригане на петли до рязане на дърва за зимата.

# 79
  • Бургас
Данъците няма да усетите, но като дойде време за нещо съществено - покрив например, преживяването е коренно различно Simple Smile
Абсолютно! Данъкът в момента е 500 лв, като за единствено жилище на родителите ми. За нас би било второ, та не ми се мисли...

# 80
Така, така, той сина от сега се програмира/наковава как да реагира като дойде Дулсинея… съвсем правилно е казал, впрочем. И аз не бих живяла на едно място, пък дори и голяма къща да е.
Свидетел съм как моите братовчедки се изпокараха, а мъжете им не се разбираха с баща им и всичко това, понеже живееха под един покрив. Какво остава пък за снаха и свекърва, където поначало има някакво съревнование…

# 81
  • Варна
Точно така е 👍
Миналата седмица бях на село , имаше си всичко- от среднощен лай на кучета, през сутрешно кукуригане на петли до рязане на дърва за зимата.
Не знам изброеното за теб как е, но за мен е част от тишината. По-зле е като ми тичат над главата и дъни музика в съседство. Става дълго, ако изясняваме в подробности, кой какво търси. Ще видим, ако не ми понася, пътя и назад.

# 82
Така, така, той сина от сега се програмира/наковава как да реагира като дойде Дулсинея… съвсем правилно е казал, впрочем. И аз не бих живяла на едно място, пък дори и голяма къща да е.

Ама защо реши, че се "програмира/наковава", един майтапчийски разговор, докато обсъждахме нещо съвсем друго по къщата. .Много болезнено реагираш, а иначе явно че форумното общуване не може да предаде нюансите на разговора.
За мен също е за предпочитане всеки да си знае къщата, абсурдно е съвместното съжителство, тук съм съгласна.

# 83
Ма как така ще е нормално детето да изгони родителите си от собствения им дом (или аз не чета с разбиране, не знам), че да говорим за "програмиране"? Това е абсурдно, Римона, ще ме извиняваш Grinning На сина като не му е ок с родителите - да се вземе в ръце и да си купи къща.

# 84
Аз имам предвид да живеят отделно, а не да ги гони. Не знам колко къщи или апартаменти имат. Казвам от опит с мои близки, живеещи в огромна къща и не само те. Ако идеята е била да живеят заедно всички, като голямо семейство, както мислих, докато четох поста, то със сигурност съм против.

# 85
Ма как така ще е нормално детето да изгони родителите си от собствения им дом (или аз не чета с разбиране, не знам), че да говорим за "програмиране"? Това е абсурдно, Римона, ще ме извиняваш Grinning На сина като не му е ок с родителите - да се вземе в ръце и да си купи къща.
И аз разбрах нещата така: синът иска родителите да му оставят къщата и те да се набутат в по-малкото жилище, а не той да се изнесе.

Аз имам предвид да живеят отделно, а не да ги гони. Не знам колко къщи или апартаменти имат. Казвам от опит с мои близки, живеещи в огромна къща и не само те. Ако идеята е била да живеят заедно всички, като голямо семейство, както мислих, докато четох поста, то със сигурност съм против.

Синът на Светкавица току-що завърши училище, хайде успокой се малко.

# 86
plqsak подкрепих предния пост, аз съм от поколението израснало с ваканции на село и проблем нямам с нормалния за там бял шум.

# 87
Дали е къща или апартамент няма никакво значение. С това "съвсем правилно е казал, впрочем" аз така го разбирам.

# 88
Да, че иска да живее отделно, нищо повече.

# 89
И днес отиваме с младежа някъде по работа, питам го, сега като се нанесем в къщата  и се появи някоя Дулсинея и каже "Не желая да живея с родителите ти,", какво правим? И той:"Ами, връщате се в старото жилище" . Моляяя????
Rolling Eyes
Специално за Римона, сега /в най-близък момент/ всички /цялото семейство/ ще се пренесе в нова къща.
Младежът отговаря, че като се появи ЕДИНСТВЕНАТА - той и тя ще живеят в новата къща, посттроена от родителите МУ.
А те на стари години да се връщат в апартамента, та да може ЕДИНСТВЕНАТА  да живее спокойно.
Май го преразказах на достъпен език. Wink

Общи условия

Активация на акаунт