С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 125
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Ооо, баба как ми сипваше една малка чашка като ходех при нея лятото. Обяд с биричка и после лягаме да си почиваме в жегите. С детската ми глава не съм го регистрирала като нещо нередно.
Факт е обаче, че бирата и до сега си я обичам.

# 376
Много приятна станала темата покрай сватбената еуфория.
И булката и свекървата не се виждат лоши, дано съумеят да запазят добрите чувства и занапред.
Някой по-напред беше дал съвет, да се обясни мило и любезно, че на родителите се полага да са важни гости без задължения. Също така булката (забравих ника Simple Smile може полушеговито да каже на свекървата, че познавайки си характерите, я е страх да не стане конфликт и затова най-добре сами да си организират всичко с цел да се запазят добрите чувства.

Много е важно как ще поднесете това си решение. “ не искаме да ни се месите” не звучи така добре като “ дъра-бъра, много ви обичаме и ценим, много сте ни важни и искаме да се насладите на сватбата ни без излишен стрес и т.н”
Ако кажете, че кумата ще свърши това-онова, също би било обидно за свекървата.

Това с гравирането на чашите не е лоша идея. Някой друг беше казал ѝ се възложи украсата на менчето.
Идея и от мен-може да я попитате за 1-2 песни, които тя харесва и диджеят да ги пусне. Може да не харесвате същия стил, ама на сватба се слуша всичко Simple Smile))
Може ти да я придружиш тя да си избере тоалет Simple Smile)) Ще преживееш 2-3 часа.

Най-добре си направи списък с нещата, които може да прежалиш и да делегираш на нея. Ще допълваш в движение.

И не забравяй да ни информираш как върви подготовката.

# 377
  • Melmak
Благодаря ви!

Днес дори бяхме заедно, ходихме на гости. Не сме коментирали сватбата. Като цяло има време до тогава, а и обявяването ще е следващата година при всички положения. Дори да сме запазили ресторант и дата, ще съобщим през 2024.

Може би сте прави, че нещо трябва да “прежаля”. Смисъл такъв, че основни организационни неща, няма как, но примерно мога да в поканя заедно да правим късметчетата, които се хвърлят след черквата/подписа.
Днес приготвяхме заедно обяда, бяхме техните и ние с мм. Всеки с някаква задача, всъщност цареше позитивна енергия и направихме вкусен обяд с общи сили. Мисля, че свекърва ми не е лоша, нито зла, нито се опитва да ме ядосва съзнателно. Просто е досадна понякога и много иска да правим неща заедно, което понякога ми идва в повече. Преди години я съдех прекалено строго, но напоследък осъзнавам, че няма смисъл.

Като цяло може да уговоря с нея гравирането на чашите, заедно да правим късметчетата с житото и стотинките. За украсата не знам дали ще наемаме професионалист, или ще се мъча сама. Ако е второто, мога и там да измисля нещо примерно, плюс 1 питка ако иска да меси, трябват три за всички ритуали.
Украсата за менчето сте прави, може би и това мога да й дам като задача.

За роклята още не мога да се престраша. 🤣 ако поръчам от абаут ю ще е шок за всички, но това съм аз! 😅

# 378
  • Варна
Много е важно как ще поднесете това си решение. “ не искаме да ни се месите” не звучи така добре като “ дъра-бъра, много ви обичаме и ценим, много сте ни важни и искаме да се насладите на сватбата ни без излишен стрес и т.н”

Добра идея, но лично моето мнение е, че тук това няма да бъде разбрано правилно. Малко като мъжа, когато иска да скъсат, но няма топки да каже на жената в очите, че не го кефи и затова я зарязва, а се започват тъпи клишета от типа "аз не те заслужавам, ти заслужаваш нещо по-добро от мен". Захаросано, но в основата си зарязване. И тук е същото. Напористата свекърва, която цял живот мечтае да дирижира сватби веднага ще каже "как ще ме товариш, това за мен ще е удоволствие, аз едно дете имам, ще го оженя както си му е реда". Главата си залагам. Деликатния човек би разбрал намека, но тук едва ли.

Иначе съм съгласна, че има голямо значение как е поднесено решението. Обаче при точния човек насреща. Не при всеки.

# 379
Благодаря ви!

Днес дори бяхме заедно, ходихме на гости. Не сме коментирали сватбата. Като цяло има време до тогава, а и обявяването ще е следващата година при всички положения. Дори да сме запазили ресторант и дата, ще съобщим през 2024.

Може би сте прави, че нещо трябва да “прежаля”. Смисъл такъв, че основни организационни неща, няма как, но примерно мога да в поканя заедно да правим късметчетата, които се хвърлят след черквата/подписа.
Днес приготвяхме заедно обяда, бяхме техните и ние с мм. Всеки с някаква задача, всъщност цареше позитивна енергия и направихме вкусен обяд с общи сили. Мисля, че свекърва ми не е лоша, нито зла, нито се опитва да ме ядосва съзнателно. Просто е досадна понякога и много иска да правим неща заедно, което понякога ми идва в повече. Преди години я съдех прекалено строго, но напоследък осъзнавам, че няма смисъл.

Като цяло може да уговоря с нея гравирането на чашите, заедно да правим късметчетата с житото и стотинките. За украсата не знам дали ще наемаме професионалист, или ще се мъча сама. Ако е второто, мога и там да измисля нещо примерно, плюс 1 питка ако иска да меси, трябват три за всички ритуали.
Украсата за менчето сте прави, може би и това мога да й дам като задача.

За роклята още не мога да се престраша. 🤣 ако поръчам от абаут ю ще е шок за всички, но това съм аз! 😅

Защо ще е шок за всички, какво е това абаут ю? Да не са някакви екстравагантни?

Иначе по темата, приветствам разумния ти и балансиран подход към ситуацията.

# 380
  • Варна
Сайт за дрехи е, много популярен. Има предвид авторката, предполагам, че няма да е стандартната булчинска рокля от натруфените булчински магазини, където струват майка си и баща си. Аз пък приветствам това й решение.

# 381
Абаут ю е голям немски интернет магазин.
Кокетничи младоженката със своята различност 😀
Никой няма чак да се шокира от онлайн покупката, а и на роклята няма да пише откъде е 🙂

# 382
  • Melmak
Абаут ю е голям немски интернет магазин.
Кокетничи младоженката със своята различност 😀
Никой няма чак да се шокира от онлайн покупката, а и на роклята няма да пише откъде е 🙂

Е, гостите няма да ми търсят етикета да видят от къде е роклята. Ноо мама, леля, свеки ще са в шок. 😅

Хай спийд, знам, че жена с несбъдната мечта да създава сватби, трудно ще убедя как наистина няма нужда да помага за др неща , освен тези, които споменах вече. Обаче някак трябва да не се изпокараме, защото няма особен смисъл…

# 383
Аз приветствам компромисите, но в определени случаи съм твърдо против. В общия случай веднъж се жениш, ако дори в този специален ден трябва да правиш компромиси със себе си...

# 384
Сватбата не е само личен празник Това е в известен смисъл заявяване на трайността на връзката пред родители,роднини познати.
Няма как да игнорирате изцяло родителите.Аз съм за малките компромиси,които ще запазят отношенията.Съчувствайте на жените родили момчета/има вероятност и на вас да се случи/ и те трябва да имат малко радост.

# 385
  • София
Скрит текст:
Сватбата не е само личен празник Това е в известен смисъл заявяване на трайността на връзката пред родители,роднини познати.
Няма как да игнорирате изцяло родителите.Аз съм за малките компромиси,които ще запазят отношенията.
Съчувствайте на жените родили момчета/има вероятност и на вас да се случи/
Скрит текст:
и те трябва да имат малко радост.
Това не го разбрах.

# 386
  • Варна
Че може и бъдещата младоженка да роди момче Simple Smile

И какво значи "трябва и те да имат малко радост"? Досега децата им не са ли ги радвали? Тия момчета не са се пръкнали като бебета и с един отскок да са станали мъже за женене. Радвали са майките си бая години.

# 387
Няма как да игнорирате изцяло родителите.Аз съм за малките компромиси,които ще запазят отношенията.Съчувствайте на жените родили момчета/има вероятност и на вас да се случи/ и те трябва да имат малко радост.

Няма значение от какъв пол ти е детето, всички еднакво се радват на повода. В крайна сметка събитието е на младоженците, не виждам причина родителите да не се съобразят как ще го организират или пък да се налагат за каквото и да е. Който когато е имал сватба, да си я е правил както му харесва!

# 388
  • София
Че може и бъдещата младоженка да роди момче Simple Smile

Скрит текст:
И какво значи "трябва и те да имат малко радост"? Досега децата им не са ли ги радвали? Тия момчета не са се пръкнали като бебета и с един отскок да са станали мъже за женене. Радвали са майките си бая години.
А, Хай, това разбрах, но не разбирам какво трябва да е предполагаемото последствие от него във връзка със сватбите.

# 389
Ами ,ако няма момичета,може да иска ,да походи по магазини,да прави разни женски неща за сватбата.
Младоженците ,ако искат да заявят ,че ще си правят всичко сами,никой не ги спира.Въпроса беше как да се намалят конфликтите.

Общи условия

Активация на акаунт