С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 121
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • Melmak
Никой не е спрял мъжът да предложи на майка си да ходи с него да му помага с организацията, нали?

Разбира се, че никой не го е спрял. Просто голяма част от нещата са по интернет. Примерно дегустация в ресторанта е на живо, но не сме мислели да каним родата да опитва с нас. 😆

Относно сумите, не очакваме нищо. Не правим сватбата за да очакваме пари. Правим я за да преживеем този ден на макс и да споделим радостта с близките си. Дори не държим на подаръци, нито ще гледам в картичката кой колко е оставил. Аз и мм сме решили, че ще поемем този разход, защото така искаме. Не за да ни подарява някой нещо.

Разбира се, че както писа дени-мени ще са най-отпред, ще се спази ритуала със захранването и ще имаме много снимки. Мисля да им направя даже хартиени копия като получим снимките и да им останат за спомен и на мама, и на свеки.

# 406
...
Не е ли по-логично да ходи да прави нещо със сина си, а не със снахата, ако става въпрос за радост?
Е, само дето мъжете не обичат да се занимават със сватбени "глупости". Ако ги оставим на мира, нищо няма да правят. Това роклички, цветенца, подаръчета за гостите, чаши и пр. са си наши женски глезотии, които тях въобще не ги интересуват. Най-много някой гурман да се разтревожи дали ще има пържола и достатъчно вино на масите 😉
И аз като Миленка - рокля и аксесоари избрах с приятелка, кумата уреди някои други подробности, младожецът дали разбра нещо, освен датата на сватбата, не знам 🤣
Ааа, заедно отидохме до ресторанта и избрахме менюто. И си го платихме сами!

# 407
Ами синът като не е такув да се занимава със сватбени глупости, свекървата да се задейства и да го стегне малко, щом на нея й се занимава. Дай булката да забавлява всички роднини като ги включи в организацията.

Аз мяота свекърва я поканих наравно с моите родители да гледа рокли. Заведох ги на места, на които вече бях ходила и бях харесала модели. Е, оказа се, че май не е харесала роклята особено, ама нищо не е казала. Заведохме я на дегустация. Нямаше как да изядем всичката храна, а и да изкаже някакво мнение все пак. От храна поне разбира.
Със зълвата в последния момент правиха менюта и картички с имената на гостите.
Организацията у тях си е била изцяло от нея как ще посреща гостите.
На срещата с диджея също беше там.
И още сигурно 1001 неща.
Само че за нищо не си е наложила вкуса и мнението. Каквото ние кажехме, това се случваше.
И хич не е проблемът в това кой се жени и че е радост и за родителя. Първата сватба на дете е. Не е като да е правила 100...

Та отново си опираме до въпроса що за човек стои пред нас. Няма никакво значение дали е свекърва, майка, леля, съседката и т.н.

# 408
  • Melmak
Отношенията с майка ми нямат общо с тези със свекърва ми и едната не търпи негативи заради другата. Те са в добри отношения и дори си се виждат в свободното време, общуват си и без мен и мм.

Майка ми не досажда с приготовления около сватбата, не обича да ходи по магазини и не се натрапва. Ако си обърнала внимание баща ми е покойник. Неотдавна почина. С такава загуба и веселите моменти са трудни. За мен самата също. Майка ми усеща най-много неговата липса и съм сигурна как мисли, че татко не доживя да види момента.
Но това е съвсем друга тема.

Много жени биха отишли с майките си за булчински неща, а не със свекърва си. Аз не искам с нито една и пак това не е угодно.

Разбира се, че всички са гости на сватбата. Не знам каква титла трябва да имат.

# 409
  • София
И какво значение има кое налага еднаквото отношение?
Авторката по никакъв начин не е длъжна да бъде бавачка на свекърва си. Ако някой е длъжен, то това е синът. Той да вземе майка си с него, след като тя иска за участва.

# 410
Явно свекървата трябва да се третира като върховно божество, щом е родила момче, което ще става нечий съпруг. Най-големи заслуги има тя за тая сватба и трябва всичко да се направи по нейн вкус и желание. Пък младоженката какво иска - м@йната й. Коя е тя, че да изказва мнение и да решава?!

# 411
Аз обичам свекърва ми, но никога няма да я обичам както обичам майка ми.
Както и аз знам, че свеки няма да ме заобича както синовете си.
Това е нормално, освен кръвната връзка (която за мен не е толкова важна), има цял куп спомени, общо минало, благодарност, които няма как да се натрупат в зряла възраст за няколко години.
Има и изключения, но точно когато имаш или си имал чудесни отношения с майка си, няма как свекървата да ги догони. Няма как да излъжеш времето.
Няма как свекървата да натрупа спомените, които имам с майка ми.
Но тя си ги има със синовете си и с внуците си, не е ощетена.
Разбира се, има случаи, в които дъщеря и майка нямат силна връзка и свекървата може да е по-обичана, но те са по-скоро изключение.
И в такива случаи тези свекърви не дават акъл по форумите и не слагат диагнози на отношенията на хора, които не познават добре, защото са добри хора.
Който разбрал - разбрал. Wink

# 412
Не знам на какви сватби сте присъствали вие, но на тези на които аз съм била, родителите са част от гостите. Цялата сватба се върти около младоженците и кумувете. Евентуално на самото тържество да помагат на другите гости или на младоженците за нещо. И кое всъщност му е Ненормалното?
Коментираната свекърва като е добронамерена, нека остави снаха си да организира по свой вкус, както разбрахме и снахата ще направи компромис за да включи. Значи всички трябва да са доволни.
Свекървите майки на снахите си няма да станат, не знам защо се напъват. Съвсем нормално е снахата да предпочита собствената си майка. Разберете го най-накрая.

# 413
Аз не мога да разбера, дали са съобщили на родителите си и има драми, или всичко все още се разиграва само в ума на булката. Щото ако е второто, е време да се успокои малко. Дадоха и се доста съвети, а тя се самонавива как точно ще стане и това не е от полза. Решили са( двамата с мъжа и), че няма никой да участва и готово, просто го съобщават. Ако не всеки поема родителя си и пак готово.

# 414
Абе майката си е майка, какви са тези глупости. Естествено, че е нормално различно отношение. Аз не държа мъжът ми да обича майка ми колкото своята. Вероятно, ако бяхме сключвали брак, майка ми щеше да е с мен навсякъде, свекърва ми не. Като иска - да си избира костюм на сина, например. Чак се подразних, изобщо не говорим за възпитание тук, а за нормални човешки чувства. За протокола - аз се разбирам със свекърва ми, дори сме доста близки, но майка ми си я обичам повече, няма как да е друго.

# 415
Аз пък не разбирам защо свекървите в групата пишат като свекърви, а не като снахи? Група за С какво ни дразнят снахите нямат ли? Или да си направят група за защита на свекърви от снахи 🤣

# 416
За сватбата всичко сами си организираме, майките нито имаха желание, нито възможност, бяха в напреднала възраст. Помогнаха ми две приятелки, по онова време не беше навлязла модата с шаферките, така че и шаферките не бяха, но с тях обсъждахме неща, за които се колебаех.
Ако знаете сега как ми трябва някой, с когото са обсъждам детайли около предстоящия абитуриентски бал, просто за "сверяване на часовника". Със сина ми не мога да обсъждам всичко, защото има елементи на изненада, с мъжа ми нещата са "както решиш", точно женски поглед ми трябва, ама няма откъде. Майка ми съвсем остаря, приятелките ми си имат техни ангажименти и са далече от балове, а има елементарни неща дори за които се колебая, просто да си ги изприказвам с някого. Украса, меню за домашното парти, такива неща. И във форума не смея че миналата година какви коментари отнесоха споделящите, не е истина.

И ако се върнем на темата, да, празнуващият трябва да си направи нещата така, както иска, в това няма спор и продължавам да твърдя. Дори и да се наслади на подготовката за събитието.Но винаги има какво да се научи от някого, да не се пренебрегва и това.

# 417
В наборната ви тема не се ли коментират баловете? Предишни години съм срещала във форума теми за баловете за съответната година, пускани още септември. Тази година, ако все още няма такава, може би е време да се създаде.

# 418
  • София
Скрит текст:
За сватбата всичко сами си организираме, майките нито имаха желание, нито възможност, бяха в напреднала възраст. Помогнаха ми две приятелки, по онова време не беше навлязла модата с шаферките, така че и шаферките не бяха, но с тях обсъждахме неща, за които се колебаех.
Ако знаете сега как ми трябва някой, с когото са обсъждам детайли около предстоящия абитуриентски бал, просто за "сверяване на часовника". Със сина ми не мога да обсъждам всичко, защото има елементи на изненада, с мъжа ми нещата са "както решиш", точно женски поглед ми трябва, ама няма откъде. Майка ми съвсем остаря, приятелките ми си имат техни ангажименти и са далече от балове, а има елементарни неща дори за които се колебая, просто да си ги изприказвам с някого. Украса, меню за домашното парти, такива неща. И във форума не смея че миналата година какви коментари отнесоха споделящите, не е истина.

И ако се върнем на темата, да, празнуващият трябва да си направи нещата така, както иска, в това няма спор и продължавам да твърдя. Дори и да се наслади на подготовката за събитието.Но винаги има какво да се научи от някого, да не се пренебрегва и това.

И този "някого" задължително е свекървата, която няма опит в организирането на сватби? Защото тук има подфорум "Сватба" и там има доста идеи.

# 419
В наборната ви тема не се ли коментират баловете? Предишни години съм срещала във форума теми за баловете за съответната година, пускани още септември. Тази година, ако все още няма такава, може би е време да се създаде.
Много оскъдно и е разбираемо да е така. Аз четях миналата година и дори коментирах, надявам се обрано, но имаше на моменти изключителна злост и подигравки. Включително и разнасяне по други теми.

За обсъждането за конкретната сватба-аз не зная колко е компетентна и креативна свекървата. Но е факт, че дори за неща, за които нямах никакви колебания на моята сватба, когато ми беше казан добронамерен съвет, че се убедих, че е наистина правилен. И то от човек(братовчедка) без участие в подготовката.

Общи условия

Активация на акаунт